Wykonanie perfect, jak na tą klasę :wink: i o to mi chodziło, nóż do robienia śniadań i przygotowywania sałatek, na co mi kute Victory albo damastowe Hatori, dobry kucharz to i łyżką potrafi chleb ukroić

a ten nóż tnie bajecznie i do tego został stwożony. On nie jest do rąbania, jak w mięsie jest kość to nie będę w nią napierdzielał tylko sobie ładnie ją wykroje jak sklapelem, ileż przy tym zabawy :twisted:
W opinelu nie ma zapasu mocy bo i poco, jest na tyle ostry i cienki że prędzej przejdzie przez krojony materiał niż się na nim złamie, oczywiście chodzi nam o mięso, żyły, itp... :wink:
noż mam od paru godzin to nim jeszcze za dużo nie ciąłem ot śniadanie mistrzów przygotowałem dla jednej osoby, ale jak będzie więsza akcja to nie omieszkam mu zrobić sesyji 8)
troszkę zbędnyck informacji:
długość klingi: 12 cm nierdzewnej stali ostrej jak żyletka
rękojeść: drewniana, ale nie pamietam z czego
blokada: prosta, doskonała i niezawodna
akcja masło

[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
z hirurgiczną precyzją...
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
brzoskwinie padały jedna po drugiej jak szczapy spod topora...
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
test pomidorowy zdany :twisted: ...
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
troszkę pozerstwa...
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
i jeszcze troszkę...
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
zbliżęnie na blokadę...
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
jakby się komuś cisnęło na usta to że zdjęcia nie pokazują "dupki" , ew. mało rękojeści, i często widać logo z klingi, no cóż ... 8) tak wyszło