Fatboy, Flash II, Dragonfly
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Kilka wrażeń:
1. Fatboy, klasa sama w sobie, chorowałem na niego od jakiegoś czasu i proszę jest. Przypadki się nie zdarzają
2. SOG Flash II, pomimo pierwszego niezbyt pozytywnego wrażenia wydaje się ok, choć nie jest to nóż dla mnie (niezgodnoś charakterów)
3. Dragonfly, pierwsze wrażenie bardzo pozytywne, a póżniej...... cała kupa wielkich plusów. Nie jestem znawcą, miałem tylko kilka noży, kilka macałem, ale ten mały skurczybyk jest w tej chwili, dla mnie ideałem EDC. Zakochałem się
Zdjęcia różowe trochę, ale już nie chciał mi się obrabiać
Napisano Ponad rok temu
zdjęcia też fajne tylko trochę monotonne :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Dlaczego Dragoffly?
Potrzebowałem małego noża do codziennego użytku tzw. EDC.
Ten maluch sprawdza się w tej roli znakomicie, mimo niewielkich rozmiarów jest cholernie ergonomiczny, choć trzymam go tylko trzema palcami, chwyt jest pewny jak cholera i zapewnia duży komfort użytkowania. Kształ rękojeści sprawia, że bardzo wygodnie trzyma się go także kciukiem i palcem wskazującym co jest niebagatelne przy precyzjniejszej pracy. Jest strasznie leki, Flash II to przy nim prawdziwa "cegła" w kieszeni. Tnie rewelacyjnie, kartony. sznurki, linki, plastikowe taśmy, gałęzie to dla niego pestka, Nie miałem go jeszcze w terenie, ale wiem, że sprawdzi się super jako drugi nóż. Otwieranie bajka, do tej pory jedynym nożem z otworem, a nie kołkiem była Pika i coś mi nie pasowało, tu sprawdza się na 5.
Wiem, ze następny nóż to też będzie Spyderco, albo Manix, albo Military, a najprawdopodobniej najpierw jeden, a potem drugi
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Na warunkowym
- Ponad rok temu
-
BM Skirmish Vault-Tec
- Ponad rok temu
-
Zdjęcia z wakacji
- Ponad rok temu
-
cutting contest :)
- Ponad rok temu
-
Gamer - mala profanacja
- Ponad rok temu
-
shrapnel w akcji
- Ponad rok temu
-
Jeden dzień z życia pracującej dziewczyny....
- Ponad rok temu
-
Noże mojej pani
- Ponad rok temu
-
Hattori knives
- Ponad rok temu
-
Pimp my AFCK
- Ponad rok temu