przysiady i... ogólnie nogi :)
Napisano Ponad rok temu
PS.: A jak wzmacniać nogi w domciu? Bo mi rodzice nie pozwalają ćwiczyć w żadnym klubie .Przez to mam formę do d*&^ i zero doświadczenia w walce (jak to brzmi).
PS2.:A może potrenować na rodzicach
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
co do rodzicow to po co ci ich zgoda? po prostu zbierz kase i zacznij chodzic. najpierw nic im nie mow, szybko sami sie domysla to im nie sciemniaj i powiedz wprost ze chodzisz i tyle. przeciez cie za to nie zbija (mam nadzieje ). tylko musisz miec wlasna kase ale to przeciez chyba nie problem zaoszczedzic.
Napisano Ponad rok temu
PS.: A jak wzmacniać nogi w domciu? Bo mi rodzice nie pozwalają ćwiczyć w żadnym klubie Evil or Very Mad .Przez to mam formę do d*&^ i zero doświadczenia w walce (jak to brzmi).
Jeżeli chodzi o aspekt siłowy a nie robiłeś przysiadów ze sztangą to polecam przysiady na jednej nodze.
Najlepiej przy ścianie lub przy drzwiach (możesz chwyćić klamkę - pomaga utrzymać równowagę i można sobie pomóc jeżeli nie dajesz rady samymi nogami).
Jeżeli bedzie za ciężko możesz dać nogę którą trzymałeś w powietrzu na kostkę i pomagać nią sobie ale tylko tyle abyś poprawnie wykonał powtórzenie.
Tak samo można ćwiczyć łydki. Najlepiej na schodach ostatecznie na progu.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
W zasadzie odpowiedziałeś sobie sam tylko nie doczytałeś.
Nie jest do końca jak powiedziałeś, nie jest tak łatwo 8)Bez narażania stawów, ścięgien - bo stymulowane są same mięśnie
No ale załóżmy że idealnie izoluje mięsień od kośćca i ścięgien.
Skoro stymulujesz same mięśnie do rozwoju to ścięgna robią się słabsze. ( sam sobie je zerwiesz)
Przysiady nie szkodzą ścięgnom w normalnym zakresie ruchu, ale już pełny ruch wysiłkowy obciąża powierznie stawowe, zwłaszcza w sytuacji gdy wykonujesz nie pojedynczy czy podwójny ruch ( jak natura przewidziała) ale 300 identycznych ruchów.
Do tego przy przysiadzie występuje w fazie opadu jak dotykasz piętami pośladka efekt tzw. "przypierdolenia" piętami o tyłek, w tym momencie staw kolanowy wykonuje szybko ruch w granicy kąta zgięcia.
Jak walisz dużą serię i tracisz kontak z rzeczywistością, to nie opanujesz tego i nie dopilnujesz dlatego zalecam iść na siłkę.
A ogólnie AB GYMNIC to ogólnie lipa bo przy tym masz już tak maksymalnie masę niepraktyczną jak to tylko możliwe bo nie wykonujesz ruchów.
Jak chcesz koniecznie mieć coś na muły i "siłę" nóg to rób ćwiczenia na siłce na odpowiednich maszynach które względnie bezpiecznie izolują trening mięśni przywodzicieli i odwodzicieli uda, na tym sprzęcie unikniesz w/w problemów.
Siłka z głową to jednak podstawa.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Poza faktem czy to działa czy nie to dla mnie to i tak idiotyzm - całą przyjemność z ćwiczenia odbierają człowiekowi , a poza tym jak tu sie wyżyć ?? Podłączyc pod 230 V ?
PS. A ja tam robie przysiady i sie na razie nie przejmuję. A jak z obciążeniem to półprzysiady.
Za to jeśli chodzi o wzmocnienie łydek/ wyskok to wspięcia na palcach na progu drzwi rulez
Można tez z obciążeniem albo na jednej nodze.
Napisano Ponad rok temu
15 zeta kosztowało. Ciekawski jestemŻe też chciało Ci się ray_luka kasę wyrzucać na takie gówno
Napisano Ponad rok temu
popieram bardzo fajnie działa tylko mnie to dość męczyło ale jak zauważyłem efekty to waliłem dość długi czas takie przysiady :-)Jeżeli chodzi o aspekt siłowy a nie robiłeś przysiadów ze sztangą to polecam przysiady na jednej nodze.
Najlepiej przy ścianie lub przy drzwiach (możesz chwyćić klamkę - pomaga utrzymać równowagę i można sobie pomóc jeżeli nie dajesz rady samymi nogami).
Jeżeli bedzie za ciężko możesz dać nogę którą trzymałeś w powietrzu na kostkę i pomagać nią sobie ale tylko tyle abyś poprawnie wykonał powtórzenie.
pzdr
Napisano Ponad rok temu
prawe kolano pobolewa mnie czasem(ostatni tydzien) po prawej(zewnetrznej stronie) od tylu, nie wiem, czy to zrozumialem ,co napisalem..
moze to byc jakies sciegno, czy cus?
prawdopodobnie jest to zmeczenie materialu, bo ostatnio biegalem troche, czego z reguly nie robie, no i rowery holkenderskie pare tyg. temu...
Napisano Ponad rok temu
tez mialem cos takiego, nie wiedzialem co to - myslalem drobnostka, poszedlem do lekarza i Bogu dziekuje ze to zrobilem
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
"Mocno zbity staw skokowy dolny"...
- Ponad rok temu
-
SITA- prawda czy mit???
- Ponad rok temu
-
Szybka dietka [glodowka] 5-10kg straty wagi - propozycje !
- Ponad rok temu
-
Szcząka-i wszystko na jej temat
- Ponad rok temu
-
WMC a ZMA
- Ponad rok temu
-
znacie to
- Ponad rok temu
-
Coś twardego