Problemy z S30v
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
....choć "prowokowałem" jak mogłem moje ostrze:)
jakoś niewiadomo czemu jestem w stanie w to uwierzyć hehehe
A jak tam czarny jak expresso o trzeciej nad ranem fixed?Żyje jeszcze wogóle :wink: ?
Napisano Ponad rok temu
Tym nie mniej ciekawe ze juz od 2 osoby na forum slysze ze ta 30V w Manixacxh to taka .. no nie taka jaka powinna byc oid Spyderco
Napisano Ponad rok temu
Mrnikt - jak będziesz chciał to wszystko kupisz na necie, a Dark Stara to chyba nie tak trudno i nie tylko w internecie.
Potwierdzam
A jeśli chodzi o S30V to w żadnym wypadku nie rezygnowałbym z kupna noża z powodu tej plotki. To raczej ciekawostka i sygnał, że ta stosunkowo nowa stal ma jeszcze jakieś tajemnice. Ale takie przypadki są sporadyczne. Ja mam nóż z S30v i nie narzekam.
Ja mam dwa i tez nei narzekam ;-)
A mozliwych przyczyn jest tyle, ze ja bym poczekal z wnioskami.
Napisano Ponad rok temu
ale w sumie w drzewo nim nie rzucałem ani nie rąbałem
Napisano Ponad rok temu
coś mi to nie wygląda zbyt wiarygodnie, bo nie spotkałem się z czymś takim ani u mnie ani wśród osób, które na prawdę katują S30V w różny sposób.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Podobno zdarza się to w nowych nożach i po przeprofilowaniu krawędzi tnącej problem się raczej nie powtarza.
Źle naostrzone noże to standard że tak powiem fabryczny :wink: - naostrzyć porządnie samemu i wsio (ewentualnie potem marudzić :wink: ).
Pozdrawiam
Heimdall
ps: S30V raczej się lekko zawija/ugniata (np. przy uderzeniu czubkiem w ceramike/kamień) niż wykrusza, przynajmniej ta od Spyderco, a hartowana jest wyżej od Sebi czy GreenBeret'a. Słusznie ktoś tu zauważył podobieństwo do VG10, tyle, że S30V tnie agresywniej (karbidki) i dość zauważalnie lepiej trzyma ostrość (jest też ciut mniej rdzewna).
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Ontario XM 1?
- Ponad rok temu
-
cold steel pendleton mini hunter
- Ponad rok temu
-
zagadka - co to za nóż?