Testery do mierzenia siły ciosu (te z salonów gier :) )
Napisano Ponad rok temu
Czy czujnik jest w gruszce czy dopiero gruszka po złożeniu uderza w jakiś czujnik (chodzi o to czy to trzeba się skupić na tym, żeby skumulować siłę ciosu na gruszce, czy na tym żeby gruszkę pchnąć tak mocno żeby uderzyła w czujnik)?
Czy to faktycznie mierzy siłę ciosu ? Czy można na tym sprawdzić różne niuanse techniczne wyprowadzania uderzenia ?
Ostatnio miałem okazję 'spróbować się' z tym urządzeniem. Najpierw walili 'panowie' co rozbieg brali aż z drugiego końca ulicy - a ja potem uderzałem z miejsca hakiem takim tylko z obrotu bioder i miałem prawie taki sam wynik jak oni :?
Widziałem kiedyś testery do mierzenie siły ale zazwyczaj są to takie jakby tarcze, umieszczane na ścianie (czy np. trzymane przez kogoś) - w każdym razie stawiające opór, tak że cios się na nich jakby 'wychamowywał'. A tutaj uderza się w gruszkę która jest miękka i od razu leci dalej nie stawiając za dużego oporu.
Lub innaczej, jeżeli takim prostym z biodra (takm typowym jak w karate) złamiesz deskę czy cegłówkę - to na tym urządzeniu z takiego prostego wcale nie uzyskasz silnego ciosu.
Czy te urządzenia nadają się do doskonalenia techniki ciosu i sprawdzenia czy faktycznie pewne niuanse technicze poprawiają siłę ??
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A wyraznie napisane jest w regulaminie korzystania z urzadzenia nie uderzać pod wpływem alkoholu . Ja własnie wrociłem z wyjazdu i troche pykałem w to o piwka z miejscowymi ani razu nie przegrałem a waże całe 75 kg i nie bije mocno jakos. Ale uwazam to za pic na wode ten pomiar pozatym kazda maszyne mozna przestawic tak ze jak lekko dotkniesz to bedzie 800ja mialem 857 max...ale tylko 3 rayz biłem to w zyciu..po pijaku
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
W ogole to to nie mierzy sily ciosu i jest strasznie chujowe
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jeden to gruszka bokserska - wersja 3 i 4 cyfrowa
Drugi to pilka nozna do kopania
Trzeci to taki grzybek w ktory to nalezy uderzyc lokciem w dol czy tez piescia tak jakbysmy w stol uderzali.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pewnego razu na wakacjach widziałem jak koleś złamał sobie kość śródstopia o taki tester, model: piłka nożna 8O
W Ameryce dostałby odszkodowanie. :wink:
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
MANA - czy istnieje taki styl WALKI ???
- Ponad rok temu
-
Wrocław - salki do akrobatyki
- Ponad rok temu
-
Trening mistrzów!!;)
- Ponad rok temu
-
Jak rozpoznac naciagacza?
- Ponad rok temu
-
skakanka
- Ponad rok temu
-
Co wybrać??
- Ponad rok temu
-
SZTUKI WALKIE W SIEDLCACH!!! BJJ/JUDO/ZAPASY
- Ponad rok temu
-
Osiągnąć coś w moim wieku, zajżyjcie i komentujcie!!!!
- Ponad rok temu
-
Obuwie do treningu
- Ponad rok temu
-
troche o tradycyjnych sztukach walki
- Ponad rok temu