najlepsze ciuszki na rowerek
Napisano Ponad rok temu
Chcialbym jesli to mozliwe zrobic ranking ciuchow na rowerek gorski. Co polecacie osobiscie w miare rozsadna cenke. Chodzi mi o calkowite ubranko dla rowerzysty goralka poczynajac od glowy i konczac na stopkach.
Oto moj ubior lacznie z cenami na sezon letni:
glowa - hm...brak kasku , ani czapki narazie oslaniajacej lepetynke
oczy - okulary sloneczne dobrej marki z UV za 100 zl.
dlonie - brak oslon
lokcie - tak samo :-)
gorna czesc ciala - koszulka HImountain za 65 zl. wchlaniajaca potek, ciasna i bardzo bardzo dobra jesli chodzi o wiejacy wiatr i deszczyk.
plecy - plecak H2O firmy Himountain z pojemnikiem 1,5 litra na wode lub wódę - cena promocyjna - 65 zł.
dolna czesc ciala - typowy "pampers" spodenki obcisle przylegajace do ciala ok. 50 zl.
skarpetki - kupione w campusie za 10 zl. calkiem wygodne i cieple
stopy - adidasy z deichmena za 120 zł. juz powoli sie rozwalaja, ale jeszcze da sie chodzic :-)
Laczna cena mojego ubranka na rower w sezonie wiosenno-letnim - 410 zł.
Napisano Ponad rok temu
Napewno znajdzie sie jeszcze jeden maniak rowerowy, ktory podzieliby sie swoja kolekcja ubran :wink:
Napisano Ponad rok temu
Ale zeby nie bylo off topik -
zakladam to co mam pod reka a jest wygodne do jazdy
Napisano Ponad rok temu
okulary za 15 zl
koszulka - jaka podpadnie
spodenki - krotkie pseudobojowki
biale skarpetki z tesco
adidasy firmy noname
plecak marki "darowanemu plecakowi w suwak sie nie zaglada"
najnowszej mody butelka na zimna wode ze zrodelka oligocenki po tonicu schweppes
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
...feniks-masz na imie moze Krzyś? ten Krzyś z utworu Janerki? 8O
Napisano Ponad rok temu
Srednio codziennie przejezdzam 20 km przy sredniej predkosci 14 km/h
Laczna cena mojego ubranka na rower w sezonie wiosenno-letnim - 410 zł.
Sorry, nie mogłem się powstrzymać :twisted: :twisted: :twisted:
Napisano Ponad rok temu
fajnie to tak całą grupą pokopać ? Bierzcie przyklad z Warheada i Kantele, przynajmniej cos na temat powiedzieli...
a tak BTW komban, co ty w tym smiesznego widzisz ?
codziennie 20km jakbym jezdzil, to tez jakies ciuchy bym kupil, bo to zaklada jezdzenie w kazda pogode, przeziebic sie mozna i przerwa w treningach gotowa. a srednia Ci za mala ? moze po lesie i bezdrozach jezdzi, nie wiesz, ale najpierw strzelasz a pozniej pytasz
cena rzecz indywidualna, wiec nie ma o czym dyskutowac.
Napisano Ponad rok temu
co to, kurna, za zwyczaj : rowerek, góralek, pocik, stópki, wiaterek itp.
Musiales miec swietny humorek(!) jak to pisales, a tu go ci kurde towarzystwo popsulo
Napisano Ponad rok temu
A żeby było konstruktywnie i w temacie [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ciuchy potrzebuje sprawdzone, bo jezdze codziennie srednio ponad 20 km po terenie gorzystym, lesnym w sumie zero ulic chyba, ze musze juz przez ktoras przejechac, zeby znalezc sie w innym parku krajobrazowym :-)
Moje osiagi....trudno powiedziec jednoznacznie, poniewaz niedawno wymienilem rowerek, ktorym szalalem 8 latek na nowa Meride Miami z osprzetem Deore miejscami nawet DeoreXT 8) , wiec osiagi zmienily sie cholernie na lepsze oczywiscie
Nie lubie sie sie chwalic, jednakze w tydzien czasu zrobilem 280 km, wiec ta srednia 20 km na dzien jest troche zanizona :-)
No coz tyle pisania czas nagli, trzeba wysmarowac osprzet i heja w trase
P.S. nie przejolem sie zupelnie prostackimi wypowiedziami co niektorych, kazdy pisze jak potrafi wkoncu
pozdro
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ja 20 kilosów robie codziennie - do pracy i z pracy. I jeżdzę w dżinsach i koszuli, ewentualnie jakiejś bluzie. A jak pada to zakładam moją niezastąpioną Alvikę Thora. A jak jadę gdzieś nie do pracy to bojówki krótkie na dupę, jakaś koszulka i tyle. Chiałem sobie jakię takie ciuchy specjalnie na rower kupić - ale pożyczyłem kiedyś od szwagra komplet specjalny na rower: majtki, kolszulki i takie pierduły i jakoś to nie poprawiło moich osiągów... Chociaż ja nic nie mierzę w sumie to może i sięcoś poprawiło. Ot po prostu wsiadam na rower i jadę.
Zrobiłem tylko sobie do dżinsów taki wynalazek - kupiłem pasek parciany i rzepy - pół nocy przy maszynie siedziałem żeby rozkminić jak ona wogóle działa - i przyszłem te rzepy do tego paska i mam takie taśmy którymi sobie nogawki oplatam i mi sięw łancuch nie wkręcają (:
Po całonocnym klęciu na skomplikowane ustrojstwo jakim jest maszyna do szycia - na następny dzień w sklepie zobaczyłem takie same za kilka złotych (:
Pozdrowionka
Napisano Ponad rok temu
Jednak jesli ktos nie jezdzi codzien i nie traktuje roweru jako maszynki do fruwania i szybkiej jazdy po lesnych kniejach z blotem po kolana to zwykly stroj w zupelnosci im wystarczy. Tyle z mojej strony, jutro nowy dzien i nowy zamek do zwiedzenia 8)
pozdrowionka
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Zrobiłem tylko sobie do dżinsów taki wynalazek - kupiłem pasek parciany i rzepy - pół nocy przy maszynie siedziałem żeby rozkminić jak ona wogóle działa - i przyszłem te rzepy do tego paska i mam takie taśmy którymi sobie nogawki oplatam i mi sięw łancuch nie wkręcają (:
No proszę, widzę że byłeś mocno zdeterminowany. Szacunek
Ja zadowoliłem się spinaczem do papieru (nie takim cieniutkim z drutu, tylko inna konstrukcja - z odpowiednio zagiętej blachy).
Sprawia się świetnie
Co do ciuchów - każdy jeździ w tym co lubi. Ja po mieście też jeżdżę w zwykłym ubraniu, ale na dłuższe lub bardziej męczące trasy nie ma jak ciuchy rowerowe.
Napisano Ponad rok temu
Jednakze roznie sie jezdzi na rowerze.....Jedni jezdza typowo nonszalancko, uwazajac na to, zeby przypadkiem plamka blotka nie zaplamila bialej koszulki, a inni jezdza bez wzgledu na to ile blota maja na sobie, a im wiecej typ przyjemniej :twisted:
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Łokieć
- Ponad rok temu
-
biegi po górach plus rozciaganie
- Ponad rok temu
-
trening
- Ponad rok temu