Charakter
Napisano Ponad rok temu
Może od początku opowiem. Mam 18 lat. Trenuje MT od pół roku i wiem, ze to malutko no ale coś tam już powinienem niby potrafić. Z natury jestem cierpliwym, opanowanym i spokojnym człowiekiem(nigdy w życiu się nawet nie biłem na poważnie...) Moje pytanie jest takie-czy żeby być dobrym zawodnikiem i potrafic się bić to od zawsze trzeba miec taki charakter "zawadiaki"? albo inaczej; czy z moim charakterem jestem na "straconej" pozycji czy jeszcze mam jakieś szanse żeby cokolwiek ze mnie było(oczywiście ja tu niemówie o wielkich galach zawodowych- bez przesady :wink: ).
Ostatnio miałem taką sytuacje, że dresik chciał mi telefon wyrąbać(pomimo że go nie miałem-ale wiadomo że takim trzeba to długo tłumaczyć ) no i mimo tego że ja byłem z kumplem a on był sam(co prawda był wiekszy odemnie) zesrałem sie w gacie prawie....gościu mnie psychicznie zmiażdzył i gówno mogłem zrobić. Chodziłem na siebie zły jak niewiem co-że taki ze mnie leszcz i wogóle. Nawet pojawiały sie myśli typu " po jaki chu* trenuje jak byle jaki debil moze zrobic ze mną wszystko. No ale po jakims czasie doszedłem do siebie i wiem że bede to trenował-obojętnie co mi nie powiecie. Ciekawi mnie tylko to czy kiedyś będe miał jaja żeby w podobnych sytuacjach cokolwiek zrobić i czy sie nadaje do takich rzeczy. sory za długiego posta. mam nadzieje ze ktoś mi pomoże :-) . pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
czasami latwiej jest wyzwolic agresje w opanowanym czlowieku niz zmusic do myslenia furiata rzucjacaego sie na oslep z piesciami.
a sam fakt, ze po zajsciu byles zly na siebie swiadczy, ze nie jestes choragiewka na wietrze i jest w Tobie agresja - pol roku treningow to naparwde niewiele i w sumie oceniajac trzezwo to gdybys sie na faceta rzucil z piesciami to wygralbys? czesto uliczne starcie polega wlasnie na unikaniu walki i oddania fantow.
inna rzecz to, to ze Cie "zniszczyl" psychicznie - jesli to byla pierwsza taka sytuacja w Twoim zyciu to zrozumiale, ze mogles sie czuc zaskoczony swoja reakcja.nie da sie chyba wypracowac reakcji na okreslone sytuacje nie doswiadczajac ich. Ja mam problem z placzem - lzy mi leca po twarzy czesto w czasie walki, po jakim mocniejszym strzale, ale fiycznie i psychicznie jest ok - walcze dalej tylko nie potrafie zapanowac nad lzami troche dziwnie to wyglada a nawet jesli uda mi sie nie uronic lzy to placze po i staram sie jak moge to opanowac.
Takze mysle, ze treningi pozwola Ci nabrac pewnosci siebie a opanowany charakter nie pozwoli Ci sie wpakowac w klopoty. i przede wszystkim - duzo sparingow - zebys poznal swoje mozliwosci
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
pzdr
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
własnie tu jest mój ból-sparować się nie sparowałem wogóle, bo miałem dosyć poważną kontuzje piszczeli, ale trenować trenowałem.
sprauj z ochraniaczami bądź umów sie ,ze bez lowkickow ale sparowac musisz nie ma innego wyjscia ,najpierw lekko a potem full.
Napisano Ponad rok temu
Ja na codzien też jestem bardzo spokojny, kulturalny i się nie wkurwiam.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Troche co innego to opanowanie i spokój w walce ... tego można sie nauczyć chyba tylko odbywająć coraz więcej sparingów i walk. No niestety trudno Ci naprać pewności siebie w walce jak nigdy nie walczyłeś
Napisano Ponad rok temu
a ilu dwóm? trzem?... sam trenuje muay thai jakis moze rok.. ale mysle ze dalbym rade nie jednemu...
a Ty hszanek sie nie łam, ja z każdym sparingiem coraz mniej wymiękam przed lepszymi, staram się więcej myśleć w walce... jak to się sprawdzi na ulicy? nie mam pojęcia, ale aż tak bardzo się nie palę by to sprawdzić... nie wiem jak bym się zachował w twojej sytuacji, ale znam tą złość, kilka lat temu też mnie spotykały takie sytuacje. pozdro
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Poczatkujacy :)
- Ponad rok temu
-