kurna , właśnie zatamowałem ślinotok!
czekamy na więcej zdjęć, i jakies opowieści. jakie buty miałeś? szukam teraz czegoś dla siebie, a miesiąc tam to chyba jakaś reklama jest :-)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
powiem ostro..No Ku..wa bajer.
To się nazywa trekking przez duże T![]()
![]()
naprawdę kawał przygody...fajnie że miałeś taką szansę :wink:
Co do sprzętu to mój kumpel był w zeszłym roku na Kaukazie i też mówił mi póżniej że bez siekiery to by tam umarli...nożem to można przygotować jedno-dwa ogniska ale jak ma się siedzieć dłużej to bez siekiery nie ma szans![]()
A on miał tam jakiegoś słabego Herbertza...za 100 zł 8) ...długo po tym wyjeżdzie zastanawiałem się co ja bym zabrał??
SRK za duzy, folder za mały..i sam doszedłem do podobnych wniosków...wybrałbym F1 8)
(folder to i tak jest zawsze..może bym go zamienił na jakiegoś vicka. :roll: )
A jakieś inne doświadczenia sprzętowe??? jak z bateriami do Petzla?? ile mialeś?
Napisano Ponad rok temu
Jak mozna cos takiego zorganizować???? Po prostu trzeba naprawdę chcieć ( nie na poziomie werbalnym tylko głębiej), a wówczas nic sie nie liczy. Znajdzie sie i czas i sposób na zdobycie potrzebnych środków. Zdrugiej strony Syberia jest po prostu tania, Np. wracając na lotnisko z Abakan do Kemerowa ok 650-700km ( w jedna stronę) taksówkarz wziął 100$ i jeszcze zawiózł mnie w kilka ciekawych miejsc zjeżdżając z trasy.Cześć......
Jak ja bym tam chcial byc.... Fotki rewelka, oglądałem już kilka razy. Poprostu pięknie, ale co ja tam będę mówił, wszystko widać...
Ogólnie naszła mnie refleksja, jak mi życie między palcami ucieka.
Jak mozna zorganizować taki wyjazd? Jakie są koszty?
Pozdrawiam, i proszę o wiecej fotek.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Zabrałem Colemana Raid - 980g rewelacja.no men, foty rozwalily mene.. 8O
Makato miales ze soba jakis namiot?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Tactikka Xp 2 wat to Arizzon wystepuje jako Tikka Xp 1 wat ?
![]()
ktos sie pomylil czy nie ma jeszcze w ogolnej ofercie ?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Dwie rzeczy mnie ostatnio zachwyciły... Książka Bogusława Uryna o Mongolii i Twoje zdjęcia, po prostu rewelka, ślinię się i oglądam piąty raz te fotki. 1000 razy wolałbym zobaczyć to co ty widziałeś, niż nie jedno potężne (nawet piękne ) miasto... dobra koniec zachwytów, bo i tak z zazdrości dymi mi czaszka... chciałem tylko zadac pewne pytanie: Otóż czy spotkałeś się z jakimiś wrogimi reakcjami? czy zdarzyło się że okoliczna ludnośc miała jakieś negatywne odruchy w waszym kierunku?
ps. Powinni zmienić pewne przysłowie... Zobaczyć mongolię i umrzeć :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Kupczaki dostać je to jest problem, jedynie na Allegro lub od kogoś z woja, kto ma do nich dostęp.nie wiedzialem, ze Kupczaki nadaja sie dlugie wyprawy
kurde gdzie mozna je kupic ? i ktore pioniery polecilibyscie na polski klimat ? (do wyboru nubuk i skorka bydleca)
Napisano Ponad rok temu
Chba musze zrobic małe sprostowanie, do Mongolii to się pierwotnie z moim kumplem wybierałem
Napisano Ponad rok temu
Nie miałem z nimi żadnego kontaktu.Chba musze zrobic małe sprostowanie, do Mongolii to się pierwotnie z moim kumplem wybierałem
Oj to przepraszam, tak sie zagapiłem na fotki że nie dokładnie przeczytałem posta :wink:
Wiem że każdy Cie Makato gnębi pytaniami ale chciałem jeszcze zapytać, czy był jakiś kontakt z tamtejszym wymiarem władzy? wiele słyszałem i czytałem o tamtejszych stróżach prawa. Chce sie dowiedzieć jak w tamtym rejonie naprawde wygląda tamtejsza milicja. Bo to co sie dowiedziałem o nich to albo bajka albo... :roll:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Może i to niezły pomysł! bo jak do tej pory wszyscy, którzy pisali się ze mną lub solo na wyjazd w Tajgę [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] jak przychodzilo do konkretów to mieli zawsze jakieś inne sprawy, które nie można było przesunąć , albo też żony stawiały im szlaban.no kurde stary az mi dech zaparlo...... nie ma bata musze do ciebie wpasc i zobaczyc te foty
...... cos czuje ze za rok to bedziesz musial niezla selekcje w bieszczadch zrobic dla towarzystwa z budo
bo sie ekipa widze szykuje ze hoho :wink:
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu