siła a bjj
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
sadze ze jest potrzebna ...kurde tez chyba gdzies widzialem taki temat . ale nie trening typowo silowy czyli(nie raniac niekogo) bezsensowne podnosszenie ciezarow tylko specjalny trening np taki jak maja zapasnicy:]- stacjonarny czy jakos tak;]. Np. przedramiona sa wazne (takie plotki slyszalem:) .chwyt musi byc mocny wiec warto go sobie porzadnie wycwiczyc. A co do samej walki hmm silowac sie za bardoz nei da rady za wszybko sie czlowiek meczy. Chociaz zauwazylem tez ze jezeli bedziesz walczyc z kims kot jest silny(ciezszy) i ma dobra kondycje to towja technika moze tego nie zniesc;]
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Chyba gdzieś już widziałem taki temat
to może linka byś podał?
Napisano Ponad rok temu
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
jest baaardzo potrzebnaczy wg was sila jest (bardzo)potrzebna w bjj?
ale mówię to jako najlżejsza (chyba) osoba na sekcji i na dodatek niezbyt dobra technicznie
więcej siły (albo przynajmniej masy ) niewątpliwie by mi się przydało :wink:
Napisano Ponad rok temu
Malo sie znam na BJJ, cwicze od niedawna, ale zawodnicy, ktorzy mi najbardziej zaimponowali, albo silni nie byli, albo swojej sily nie uzywali w takim stopniu, zeby kulanka sie nie przerodzila w szarpnanine.
Moim zdaniem technika jest znacznie, znacznie wazniejsza. Na drugim miejscu wydolnosc [kondycja] - jak ktos jest silny a sie spina [=wychodza braki techniczne], to da sie go kondycyjnie zajechac. Sila pozniej.
No, ale to tylko moje zdanie.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Spytajcie zapasnikow lub bokserow albo popatrzcie na czolowych zawodnikow BJJ...
Gdy zaczynali byli w wiekszosci szczypiorami a z biegiem czasu... monstra ktorych sie wszyscy boja
Dobrze ulozony trening poparty dobra dieta da duze efekty.
Jak to sie mowi... Szukajcie a znajdziecie
Inna sprawa - technika to nie tylko odpowiednia kolejnosc wykonywania ruchow ale rowniez odpowiednie przylozenie sily... - odpowiednie miejsce, odpowiednia wartosc, ... Jesli walczysz z lekkim - wykorzystana sila bedzie mniejsza, moze nawet nie odczujesz, ze jej uzywasz, z duzym bydlakiem musisz sie juz bardziej postarac.
Jak jestes poczatkujacy to mozesz z tego nie zdawac sobie sprawe, lecz gdy nabierzesz doswiadczenia to zrozumiesz.
Temat rzeka...
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
czy BJJ ma szanse by znalezc sie na olimpiadzie?
- Ponad rok temu
-
BJJ/SW w Bialymstoku
- Ponad rok temu
-
Szukam spodni do gi
- Ponad rok temu
-
Bone Breakers Team Łódź treningi wakacyjne
- Ponad rok temu
-
Treningi BJJ albo/i VT w Londynie