Zaległości Rybaka...
Napisano Ponad rok temu
A ze sie rybak ostatnio ociaga :wink: to postanowilem go wspomoc i zaprezentowac kilka nowych nozykow BM.
Oto one:
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
nie mam ostatnio czasu na lepsze fotki, ale mysle ze mimo to daje to jakis poglad na te nozyki.
Napisano Ponad rok temu
a fotki jak zawsz, czyli super ...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
mów szybko jak się Ci ten Mini Skirmish podoba i poprosze jeszcze o parę słów jak wypada porównanie z Sebką...
Skirmis maly podoba mi sie bardzo. Jest wykonany bardzo przyzwoicie. Nie ma bladego plaja.
Ale sorry, benchmade'ow z sebka to sie nie porownuje. To inna klasa - to widac, slychac i czuć
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ale sorry, benchmade'ow z sebka to sie nie porownuje. To inna klasa - to widac, slychac i czuć
ale w czym? tylko zapominając o legendzie CR i różnicy w cenie. Dwa noże - czy Sebenza kładzie na łopatki Mini Skirmisha płynnością otwierania, pewnością i łatwościa obsługi frame'a? jakością wykończenia? ergonomią? cięciem (w to że lepiej tnie akurat nie wątpię), czy jeszcze czymś innym? czy wszystkim po trochu?. A jak dziurka w BM? nie jest niewygodna przez małą średnicę i to frezowanie?
Acha i pytam serio, nie mam zamiaru naigrawać się z Sebki, bo mi się podoba, tylko chodzi mi o garść konkretów. z góry dziękuję za odpowiedź.
PS. tej różnicy między długościa ostrza (3,625 vs. 3,400) prawie nie widać na fotce
Napisano Ponad rok temu
A 707 Sequel, mrrrrrr słodkie maleństwo! Kiedyś będzie mój!
Napisano Ponad rok temu
ale w czym? tylko zapominając o legendzie CR i różnicy w cenie. Dwa noże - czy Sebenza kładzie na łopatki Mini Skirmisha płynnością otwierania, pewnością i łatwościa obsługi frame'a? jakością wykończenia? ergonomią? cięciem (w to że lepiej tnie akurat nie wątpię), czy jeszcze czymś innym? czy wszystkim po trochu?. A jak dziurka w BM? nie jest niewygodna przez małą średnicę i to frezowanie?
Acha i pytam serio, nie mam zamiaru naigrawać się z Sebki, bo mi się podoba, tylko chodzi mi o garść konkretów. z góry dziękuję za odpowiedź.
PS. tej różnicy między długościa ostrza (3,625 vs. 3,400) prawie nie widać na fotce
hmm, troche mnie zagiales przyznam szczerze, ale mimo ze nie mam zastrzezen do mini skirmisia (jest duzo lepiej wykonany niz jego duzy brat) to w sebce ogromne wrazenie zrobilo na mnie spasowanie detali (tulejek ze sworzniami) i moze to wywolalo we mnie takie uczucia.
Ale jedno jest pewne - za te pieniadze za ktore mozna kupic mini skirmisha - to jest prawie idealny noz. W zasadzie nie ma sie czego czepiac - moze poza tym ze nie wiem czemu zrezygnowali z podkladek z brązu.
Powiem inaczej - jesli ktos marzy o sebce, ale chce miec cos podobnego, porzadnego ale za nizsze pieniadze to warto sie przyjrzec mini skirmisiowi. Uwazam ze to samo dotoczy np. camillusa dominatora
PS. zero luzow i brak klekotania zamknietego ostrza - to naprawde do mnie przemawia w tym nozu
Napisano Ponad rok temu
Nie wygina sie juz tak latwo
Napisano Ponad rok temu
A 707 Sequel, mrrrrrr słodkie maleństwo! Kiedyś będzie mój!
Zebys wiedzial ze jest slodki. To naprawde urocze malenstwo. Piknie chodzi (otwieranie i zamykanie), ma wysoka klinge o wysokim szlifie. Sam miod - dobrze trafilem z zakupem.
Aha, coraz wiecej BM'ow zaczyna mi podchodzic :roll:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Szkoda tylko że nie ma 707 w M2HS
Ale kiedyś pewnie będzie i wtedy będzie moja ( chyba że nie wytrzymam i kupię wcześniej)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
PS. nie napisałeś jak z tą dziurką wygodna czy nie?
Napisano Ponad rok temu
Ostrze gladko sie otwiera wiec nie trzeba duzej sily przykladac
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
a ja mysle ze na tej wielkosci nozyk 154CM w zupelnosci wystarcza. Ale to kwestia podejscia i zastosowania konkretnego noza
Do EDCowania to żeby był na tyle długi, żeby bułeczkę, czy kromkę chlebka można było w miarę wygodnie ukroić jak potrzeba (bez zbytniego "strzępienia" pożywienia kołkiem). Próbowałeś już Kamilu, nie za krótkie to ostrze minimalnie? A jak z pomidorkiem sobie radzi ;-) ?
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Hardanger
- Ponad rok temu
-
mój sprzęt
- Ponad rok temu
-
Ot, takie malenstwo