Kto ma dość KOMARÓW?
Napisano Ponad rok temu
Army type insect repellent.
Rewelka środek od komarów
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Thanks to ImageShack for [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Działa bardzo skutecznie. Więcej info o DEET tu:
Napisano Ponad rok temu
Sprawdzales jak dziala?
jak by nie działał to bym nic nie pisał
Napisano Ponad rok temu
innym polskim portalu o nożach, którego nazywa tu się nie wyświetli, ponieważ skrypty ją podmieniają na inną
zastosuj spameskie metody
rozdziel litery kropkami czy innym szajsem
(wiem, narazam sie)
Napisano Ponad rok temu
Gdzie kupic to "cudo"? I za ile
Kolega RaF znalazł coś takiego:
niestety nie podali jakie stężenie DEET , a im więcej tym skuteczniej i dłużej działa.
Napisano Ponad rok temu
Panowie i Panie - po srodki odstraszajace owady najlepiej uderzyc do ... RPA. Wiem, ze to brzm extremalnie dziwnie, ale kilka lat temu jak jeszcze studiowalem, moj profesor przywiozl z RPA cos na owady. Niewielkiej wysokosci, gruby sztyft w zielonym kolorze. Po posmarowaniu sam malo nie padlem od aromatu, ale przez caly dzien nic do mnie nie podlecialo - muchy, komary, baki i inne scierwa zawracaly same w odleglosci 15 - 20cm od powierzchni skory, a kladzione na skore kleczcze wolaly spadac, niz sie wkrecac. Oni tam rzeczywiscie maja z czym walczyc i maja juz dlugoletnie doswiadczenia, wiec jak tylko mozecie - szukajcie tam. Ja, jak bede w Polsce, to sprobuje sie zapytac, co to bylo, moze jeszcze bedzie pamietal nazwe, to wtedy tu wrzuce.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
no wiesz, jak bardzo chcesz zawsze mozesz nimi schlapac mieszkanie, ale wydaje mi sie, ze skutecznej i taniej w chacie bedzie zainwestowanie w moskitiere - od 100 do 250 zeta (w zaleznosci od wiekosci okna i rodzaju moskitiery), ewentualnie 50 peelenow (zwykla gladka firanka) i dziala na lata... 8)Rozumiem,z e preparaciki, ktore podajecie sa outdoorowe?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
EDIT: i nie jest to nawet OT, bo jak beda na baterie, to sa outdoorowe. Firanka tez zawsze paszczeke mozna owinac i jest taktyczna
Napisano Ponad rok temu
Edit:
Można znaleźć w sieci takie rozwiązania, w których do odstraszania komarów stosuje się komórkę.
Tu jest gotowy schemat prostego elektronicznego odstraszacza komarów meszek itp.
Gotowy zestaw można zamówić tutajJest to prosty generator ultradźwięków ale o dużym zakresie regulacji i małym poborze prądu. Regulujemy zarówno częstotliwość jak i czasy trwania i i przerwy pomiędzy sygnałami. Czasy i częstotliwości ustawiamy doświadczalnie, obserwując skuteczność działania. o ile dla latających wiosną i jesienią owadów (np. komarów i meszek) częstotliwości te powinny zawierać się w zakresie 18kHz...50kHz, o tyle w przypadku kun "sprawdzają" się częstotliwości z przedziału 10kHz...20kHz.
Półprzewodniki: 1N4001, LED, CD40106, CD4011 (lub CD4001), CD4069
Inne: przetwornik piezo 27 mm
Zasilanie: 12VDC z zasilacza stabilizowanego lub akumulatora, może być także bateria 9V (6F22)
Ja mam to szczęście, że do moich okien bydlaki nie dolatują.
Na działkę może nawet sobie taki zrobie.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Maści, kremy, pomady, szpreje to efekt kreowania rynków zbytu przez producentów chemii kosmetycznej
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Chętnie bym poczekał, tylko co zrobić jak w domciu ktoś jest uczulony.poczekajta od tego sie nie umiera a cierpliwość cnotą bogów :twisted: , jakbyś pobiwakował jescze ze 2 tyg. komary były by Ci obojętne.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Gdzie kupić tabletki do odkażania wody?
- Ponad rok temu
-
Gdzie w Trójmieście mozna dostać taktyczne ciuchy?
- Ponad rok temu
-
leatherman XTI
- Ponad rok temu
-
Jak prać skórzane buty?
- Ponad rok temu
-
Maglite 2D 500 lumenów?
- Ponad rok temu
-
Mój SureFire