Mikrus...
Napisano Ponad rok temu
Klasyczny do bolu , noz na wzor Case , a dokladniej z ksiazki Mcgredego , czyli slip joint.
Jeszcze raz nie jest to lockback to jest slip joint ! Po przygodach z tym nozem nie boje sie juz nieczego , choc moje nerwy sa w strzepach.
Materialy za sa mniej tradycyjne , blade to S30V ,backspring i rocker arm to 440 , linersy mosiadz , mosiezno stalowe piny i 416 pin wysoko hartowany na pivot , bolstery z niklowo- srebrne ,fosforo - brazowe podkladki , okladzinny massagar ebony.
PS
Pierdolnik do otwierania kosztowal mnie jedna glownie extra , w kocu dzieki pomyslowi Ariela i szlifierce katowej wiem jak do robic na przyszlosc.
Napisano Ponad rok temu
jakoś nie podobają mi sie takie scyzorki - kojarza mi sie z chińskimi pseudo nozykami co pare lat temu zalewały wszystkie sklepy
zdrówka
marcins
ps to mój gust , -----za to drewienko piękne
Napisano Ponad rok temu
Impreza byla wczoraj i nic nie sprawilo mi wiekszej radosci , jak widok autentycznej dziececej radosci na styranej zyciem twarzy , a pozniej odosobnienie solenizanta zajetego otwieraniem i zamykaniem noza.
Napisano Ponad rok temu
A robota świetna
Napisano Ponad rok temu
Skoro to slip joint, to po cóż mu to wcięcie w końcu rękojeści jak do backlocka?
Przyłączam sie do pytania..... a nożyk... cholera strasznie podoba mi się takie połączenie klasyki z takimi materiałami....
Napisano Ponad rok temu
Już kiedyś zauważyłem że coraz więcej na Budo pojawia się konstrukcji składanych a fixedy żadziej.
Czyżby znaczyło to rozwój nożorobów?
Proste noże już nie wystarczą i robi się coraz to bardziej zaawansowane foldery, czy scyzoryki. Jest to podnoszenie poprzeczki coraz wyżej i może kiedyś ktoś kto zaczynał od noży z pilników będzie robił seryjnie noże które będą się liczyć na światowym rynku.
Gratulacje i podziw dla MOS.
Sejken czy zawsze musisz powalać wykonaniem??
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Tak sobie pomyślałem, że klasę musi mieć ten Twój Mentor niezgorszą :roll:
K.
Napisano Ponad rok temu
Chyba njbardziej pracochlonny projekt dotychczas (...) kurwy i fucki nisko lataly
hehe, a tak niewinnie wyglada
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Wojtas , na zewnatrz to wyglada tak samo , ale inaczej dziala.
Jak to działa, to w przynajmniej w teorii wiem. Tylko chyba wcięcie jest tu funkcjonalnie zbędne. Znaczy nożyk działałby i bez niego. Chyba, ze to jakiś knif, o któtórym się powszechnie nie wie? Stąd moje pytanie.
Napisano Ponad rok temu
Wojtas , na zewnatrz to wyglada tak samo , ale inaczej dziala.
A mozna prosic jakies male wyjasnienie? google na "slip lock" odpowiada raczej nie na temat...
Jak to dziala?
Napisano Ponad rok temu
A mozna prosic jakies male wyjasnienie? google na "slip lock" odpowiada raczej nie na temat...
To moze wrzuc "slipjoint"?
To "zwykla" sprezynka, jak w Victorku na przyklad.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Nawęglanie?
- Ponad rok temu
-
mały, wielki fixed
- Ponad rok temu
-
Pomysl na pochewke
- Ponad rok temu