Jak prać skórzane buty?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
To są kontraktowe bellevill'e.
Zadne jungle, tym bardziej belleville'a nie maja goretex'u...
Napisano Ponad rok temu
Pozdro Szaszłyk.
Mój kumpel pyta jak tam SOE??
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Mój kumpel pyta jak tam SOE??
Do zalatwienia, tylko na sama kamizele trzeba czekac 3 tygodnie. Z przesylka nie bedzie problemow. Foka mial mu przekazac...
Napisano Ponad rok temu
Wracając do butów, nie obchodzi mnie to w czym się smiga w dżungli bo najbliższa jest z 10 tys km stąd, podałem typ konstrukcji desert / jungle żeby było wiadomo co i jak. Klamka zapadła glany idą do pralki na 40 C z dodatkiem citroseptu. Jak są takie "solydne i amerykanskie" to nic im nie powinno sie stać.
Napisano Ponad rok temu
Wilgotna stopa w dźungli - man, co ty mówisz 8O w takich warunkach to 100% gwarancja grzyba, obtarć i zakoażenia. Membrana wyprowadza nadmiar wilgoci z buta i zapobiega przemakaniu, kiedyś stosowano wywietrzniki ale technologia poszła do przodu. But nie ma szybko schnąc tylko ma być suchy w środku. Ale odchodzimy od tematu.
Z wizirem dobry żart ale i tak link mi nie działa :wink:
Membrana odprowadza pare wadna ze srodowiska o wyzszej wilgotnosci do srodowiska o nizszej wilgotnosc.I tak sie sklada ze w klimacie naprawde wilgotnym to dziala w DRUGA strone czyli do wnetrza buta czy pod kurtke .
W taki warunkach najlepsze sa klapki i po prostu gola skora. O czym wiedzial Vietkong , Palkiewicz na Borneo cz np. taki Francuz co ostatnio przeszedl na piechote dzungle w srodkowej afryce ( w NG byla seria opsiujaca jego wyprawe - BTW swietne).
Prawde mowiac jak jest lato i czasem sie zrobi wilgotno w gorach to juz wtedy goretex mi puszczal do srodka. GTX zostal wynaleziona bardziej na warunki zimowe i wysokogorskie.
Ja tam go nie lubie.
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Nie śmierdzą, skóra nie popękała i jest elastyczna, nic się nie odkleiło ani nie rozwarstwiło - jak by nie patrzeć sukces
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Maglite 2D 500 lumenów?
- Ponad rok temu
-
Mój SureFire
- Ponad rok temu
-
Gerber Sonic - spokojnie to tylko awaria
- Ponad rok temu