Dyskryminacja
Napisano Ponad rok temu
Będę ćwiczył aikido nie ze względu że jest skuteczne, ale po to, że jest sztuką, którą kocham...
Pozdrawiam serdecznie!
Napisano Ponad rok temu
To w końcu kłamią ci senseie, że jest nieskuteczne?Chodzi mi o to, czemu aikido jest tak dyskryminowane, uznawane za nieskuteczne i nazywa się senseiów KŁAMCAMI?? Że niby oszukują swoich uczniów, twierdząc, że aikido jest nieskuteczne... To jest denerwujące, jak niektórzy ludzie (nie będę wymieniał) wyśmiewają się ze mnie, bo ćwiczę aikido.
To śmiej sie tych niektórych, że nie trenują, albo daj po pysku i się skończy dzień dziecka :twisted:
Napisano Ponad rok temu
Big Up!
Napisano Ponad rok temu
To Kmicic ileś tam poczytaj trochę forum i napisz parę sensownych postów potem się wypowiadaj.
POZDRO
Napisano Ponad rok temu
a jeżeli chodzi o skuteczność aikido to nie wiem czy zrozumiecie dzieci takie artykuły jakie kilka lat temu były w magazynie TATAMI ale było tam bardzo logicznie opisane dlaczego aikido nie nadaje się do walki a nawet do samoobrony :dupa:
Napisano Ponad rok temu
TROLA DO JASKINII !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
:bad-words: :2gunfire: :balisong:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
maciejsobczak jeżeli chodzi o sensowne posty to ty sie lepiej nie wypowiadaj.
a jeżeli chodzi o skuteczność aikido to nie wiem czy zrozumiecie dzieci takie artykuły jakie kilka lat temu były w magazynie TATAMI ale było tam bardzo logicznie opisane dlaczego aikido nie nadaje się do walki a nawet do samoobrony :dupa:
popieram do jaskini
Napisano Ponad rok temu
"Walcz o prawdę, bo prawo masz, prawdę- więc o to walcz..."
...
Dzięki niektórym za sensowne posty.
Pozdrawiam normalnych ludzi.
Napisano Ponad rok temu
Gusiek: zrób tenkan
http://www.forum-kul...showtopic=62545
Wallace (dla poprawy swojej skuteczności w walce realnej i samoobronie robiący codziennie po 1000 tenkanów)
Napisano Ponad rok temu
Powinniście wyluzować... Ludzie, wakacje są. Ja do Was z prośbą a Wy mnie do jaskini od razu
Pozdrawiam!
Gusiek (który nie przejmuje się głupimi wypowiedziami i robi dziennie 3500 tenkanów!)
Napisano Ponad rok temu
Ostatnio wracam wieczorem do domu, a tu z przeciwka idzie trzech drabów. Myślę sobię - przejdę na drugą stronę ulicy bo mi ryja obiją. Niestety pomyśleli tak samo, bo znowu byliśmy na kolizyjnym.
Tak czy tak, kiedy nasze drogi się przecieły, usłyszałem sakramentalne - pożycz dyche i daj zadzwonić.
Cóż było robić. Widzę, ze sytuacja jest powazna, więc niewiele myśląc przyjmuję pozycję hidari kame - rozluźniony ale nie sflaczały czekam, zeby ich połamać.
Wtedy właniśnie za bocznej uliczki wyjechała policja i podjechała do nas.
Chłopaki dali w długą a ja ocaliłem komórkę i kasę.
Posterunkowy Kopytko powiedział, ze jak tak stałem na rozkraczonych nogach to myśleli, ze jestem nawalony i chcieli mnie na wytrzeźwiałkę zabrać.
Niech mi teraz ktoś powie, że Aikido nie przydaje się na ulicy!!!!!!!
:wink:
Napisano Ponad rok temu
Aikido jest nieskuteczne w walce, lub raczej, jest drogą naokoło, mocno niepragmatyczną. To jakbyś, by zgasić światlo w pokoju, manipulował na giełdzie papierów wartościowych, co by kopalnia zbankrutowała i węgla zabrakło w twojej elektrowni.
Będziesz tyrał długie lata, a zwykły dresiarz po 2 latach kickboksu zrobi ci z facjaty jesień średniowiecza. Jeśli chcesz trnować aikido jako efektywną sztukę bicia innych ludzi, to nie warto. I nie rzeba do tego czytać muzealnych wydań tatami
Wielu z piszących na tym forum ma za sobą dwucyfrowy wynik w latach na macie, doskonale zdaje sobie sprawę z ograniczeń systemu i uprawia go zapewne w innych celach. Dyskutowanie o tych celach z człowiekiem o mentalności wspomnianego dresiarza /nie ciebie mam na myśli, a tych co cię wyśmiewają/ nie ma sensu, bo to jak rozmowa z głuchym o Szopenie, tudzież ślepym o kolorach.
Stąd reakcja "Zamknąc trola" - jeszcze się zleci wiecej takich Kmiciców-z-numerkiem, i po co to komu? Nota bene, po raz kolejny :roll:
Napisano Ponad rok temu
Gdyby wszyscy chcieli trenować SW w celach obronnych to naturalną ewolucją za 10 lat wszyscy trenowali by to samo, czyli jakieś tam bjj/judo z Taiboxingiem/boksem. To byłoby nudne.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
25-26 czerwiec Ch.Tissier Berlin
- Ponad rok temu
-
AIKIDO A SIŁOWNIA
- Ponad rok temu
-
Letnia Szkola USAF WR w San Fransisco
- Ponad rok temu
-
Składki na PFA!!
- Ponad rok temu
-
Największe Bożyszcze Kobiet - Karczek!!
- Ponad rok temu
-
Zdegradowani, odepchnięci, zapomniani :( szukają macierzy :P
- Ponad rok temu
-
Aikido, kenjutsu, Inaba sensei i inne ciekawe historie...
- Ponad rok temu
-
Damskie zachwyty czyli Ohh i Ehh na tatami :) top ten ;)
- Ponad rok temu
-
Borne Sulinowo forever czyli E. Leman 16-19 czerwca
- Ponad rok temu
-
Jeszcze o Pszczyńskiej Sztuce Walki
- Ponad rok temu