Treningi innego stylu? Zabraniam!
Napisano Ponad rok temu
To by było tyle, jeśli chodzi o pierwsze wrażenie..
Rozwijając: Co to wogóle za pomysł, żeby pytać sie szefa/trenera o pozwolenie???? To nie te czasy! Rozumiem, że kiedys tam, dawno dawno temu, w odległej galaktyce, jesli mistrz poswiecił uczniowi iles tam lat pracy i zaangazowania, mógł wymagać 'wiernosci'. Ale , na wszystkich bogów, nie dzisiaj! Ktos zrobił Twojemu koledze lekie 'pranie mózgu'... Na macie terner rządzi, poza nią może co najwyżej doradzać i cos sugerować - to, czy uczeń skorzysta z tych rad, zależy od tego, czy ma do niego szacunek, jak wyglądaja takie kontakty, itp itd...
Nie sądzę, żeby Twój kumpel miał do niego szacunek. Namów go do zmiany sekcji - czarny pas może zdobyć w innej, a miejsc tego typu należy po prostu unikać, tak na moje oko...
Napisano Ponad rok temu
mam pytanie czy trener zapoznał Ciebie (Was) z tym regulaminem; czy jest to gdzieś na piśmie i czy coś podpisywaliście
pozdrawiam
karolski
Napisano Ponad rok temu
u mni uczniowie z zasady ptają czy mogą, choć to forma bardziej informująca - IDE-
a nie -czy moge? - a ja oczywiście idź i ucz się
jeśli odejdzie to znaczy że znalazł coś czego szukał i odszedł by predzej czy później.
Najgorsze co trener może zrobić to zabronić i mówić źle o innych.
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Witam,
mam pytanie czy trener zapoznał Ciebie (Was) z tym regulaminem; czy jest to gdzieś na piśmie i czy coś podpisywaliście
pozdrawiam
karolski
Ja nic nie podpisywałem, to wiem na pewno 8) Podejrzewam, że kolega też nie, ale pewności nie mam.
Napisano Ponad rok temu
willi to załużmy że ktoś ma np. kickboxing w poniedziałki,środy i piątki.Chodzi równiez pokulac sie po macie (bjj,judo,sambo,zapasy) we wtorki i czwartki.To niemow mi ze byłoby lepiej jakby w te dni gdzie ma inna sw siedział w domu przed telewizorem
no może i nie
poturlać sie czasem można
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Thinspoon, czy Twój kolega trenuje w Pszczyńskiej Akademii Sztuk Walki?
Niestety, nie przewiduję żadnych nagród za trafne typowanie 8)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
to jedna wielka paranoja. Kto wie, może nastepnym razem trener zabroni seksu uprawiać, no bo przecież można poprzez ruch bioder (w trakcie) nabrac złych nawyków :twisted: .
A tak poważniej to jak ktos słusznie zauważył, to trener jest trenerem tylko na sali i jakby zaczął ingerować w to co robię poza treningiem to prawdopodobnie byłoby to ostatnie nasze spotkanie.
Nie zapoznał was z regulaminem uprzednio, nic nie podpisywalisci to sprawa jest czysta a on niech spada na drzewo.
Pozdrawiam i życze abyśćcie wykazywali charakter nie tylko w walce ale również wobec trenera
Napisano Ponad rok temu
To chore by zabraniać swoim uczniom treningów innych styli i tym samym uniemożliwiać im rozwój pod kątem innych SW. Syf Syf Syf
Napisano Ponad rok temu
Witam ponownie,
to jedna wielka paranoja. Kto wie, może nastepnym razem trener zabroni seksu uprawiać, no bo przecież można poprzez ruch bioder (w trakcie) nabrac złych nawyków :twisted: .
A tak poważniej to jak ktos słusznie zauważył, to trener jest trenerem tylko na sali i jakby zaczął ingerować w to co robię poza treningiem to prawdopodobnie byłoby to ostatnie nasze spotkanie.
Nie zapoznał was z regulaminem uprzednio, nic nie podpisywalisci to sprawa jest czysta a on niech spada na drzewo.
Pozdrawiam i życze abyśćcie wykazywali charakter nie tylko w walce ale również wobec trenera
Witam. Ja tam już nie ćwiczę :-) A problemem nie jest trener, bo on w sumie nie ma nic przeciwko. Problemem jest mistrz-założyciel szkoły. Każda osoba ze stopniem instruktorskim musi prosić go (nie osobiście, załatwiane jest to poprzez trenerów poszczególnych sekcji) o pozwolenie trenowania innego stylu. Tyle dobrze, że, jak widzę, w obecnych czasach to już nie jest powszechnie spotykana sytuacja :-)
Napisano Ponad rok temu
Poza tym to zmiana stylu, po dlugim i owocnym trenowaniu jednego, to ogromna rewolucja i zazwyczaj bezsens. Co nie zmienia faktu, ze od czasu do czasu skok w bok dla urozmaicenia zrobic mozna (w koncu to nie zona ) Ale podstawa byc musi ta sama
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Uczeń odchodzi do innej sekcji, a szanowny pan trener poza plecami obsmarowuje d... takiemu uczniowi - tu dopiero tworzy się niezła atmosferka...
trener jest trenerem tylko na sali
Niestety nie zgodzę się z tym, a raczej to rozszerzę...
Marny trener jest trenerem tylko na sali, a dobrego trenera to jego uczniowie docenią i poza salą.
Dlaczego tak myślę?
Bo według mnie dobry trener:
- ma otwarty umysł,
- w ramach treningów szkoli najlepiej jak umie swoich uczniów,
- pozwala im się rozwijać,
- jest dla nich przyjacielem bez względu na wiek, płeć, kolor skóry czy budowę ciała,
- dba o swój rozwój
- nie wciska kitu!
jeśli gdzieś taki trener stwarza tylko pozory w którymś z punktów to w zupełności może być trenerem tylko na macie, bo nie są to zbyt wysoko postawione poprzeczki...
No... może dla co poniektórych to są dużo za wysokie
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Zestaw ćwiczeń dla grubasków
- Ponad rok temu
-
Program Uchi Deshi w Budojo
- Ponad rok temu
-
MUAY THAI czy KRAV MAGA??
- Ponad rok temu
-
Skromnej postury super fighter:)
- Ponad rok temu
-
Lewa noga
- Ponad rok temu
-
PLYOMETRIA -EXPLOZYWNOŚĆ. ĆWICZENIA. DYNAMIKA!
- Ponad rok temu
-
"bluza HAORI" ??? (czy coś w tym stylu)
- Ponad rok temu
-
Piszczel
- Ponad rok temu
-
Tai Kai i chwyt za suta :D
- Ponad rok temu
-
Festiwal Japońskich Sztuk Walk 2005