Samemu jednak można
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Samemu sie nie nauczysz, co już było mówione setki razy na forum.
MUSISZ pojechac gdzies na warsztaty do jakiejś grupy i poćwiczyć tam chociaz kilka dni.
Zobaczysz jaka to będzie przepaść... :wink:
Ja trenuje ponad rok, mam warsztaty średnio co 1.5 miecha i za każdym razem robie postęp po tych kilku dniach prawdziwego wycisku pod okiem Instrutora 8)
Napisano Ponad rok temu
Nie zaczynaj od salta - albo zadaj sobie pytanie co ważniejsze: salto czy capoeira.
Salto to wspaniały dodatek do capoeira, ale nadal dodatek :wink:
Jak będziesz umiał dobrze i szybko grac i np przy wejściu do gry zrobisz salto to wszystko będzie ok. Ale nie zaczynaj od dupy strony
To tyle porad ode mnie ; nikogo nie nauczy sie capo przez neta, więc o instrukcje nie proś.
Życze wytrwałości w ćwiczeniach :wink:
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
z tego co wiem w samym Tarnowie masz dwie grupy.jesli chodzi o warsztaty musisz szukac informacji na poszczegolnych stronach kazdej z grup.na poczatek polecam wyjazd do Ustki(szczegoly kilka tematow nizej)no to skoro tak to gdzie sie odbywają te warsztaty może są gdzieś w Tarnowie?? i ile cza płacić
pozdro
Napisano Ponad rok temu
Wiec najlepiej bedzie dla ciebie jak zorientujesz sie gdzie mozesz trenowac pod okiem nauczycieli, dzieki ktorym będziesz robił postępy, nie narazając własnej osoby na kontuzje.
pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
chyba, że chodzi tylko o salta - wtedy możesz sobie skręcić kark, ćwicząc samemu... ale wtedy trafiłeś na złe forum.... :?
Napisano Ponad rok temu
moja rada: idz do grupy a jak nie to chociaz na jakies warsztaty ... inaczej nie da rady bo tylko wyrobisz sobie zle nawyki itd.
Napisano Ponad rok temu
ja bym na twoim miejscu od folha seca zaczęła przygodę z capoeira
Napisano Ponad rok temu
Z Bogiem, synu, z Bogiem.(...) i wiele innych najprostszych kopnięc może nie wyglądają jesio rewelacyjnie ale jest z dnia na dzień coraz lepiej. (...)
Poza tym, kopniecia nie maja 'wygladac' tylko dzialac.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ba cwiczac w nieodpowidniej grupie.. dzieje sie to samo.. takze ostroznie z wyborem.. ja polecam adg,axe,beribazu.. odc.. i inne.. oprocz jednej ktorej nie wymienie... bo moge wywolac spore zamieszanie...
ale powiem tyle ze w tej grupie.. stracilem dwa lata !! a to juz sporo... nabylem sporo dziwnych przyzwyczajen.. np elementy tp eskiva , negatiwa na palcach ( reka podpierajaca ) a nie na calej dloni... dlatego ze nikt na to nie zwracal uwagi.. lub garda.. przy klatce piersiwej przy ginga... z tego samego powodu...
Napisano Ponad rok temu
Nie ma co polecac, tylko sie przejsc po grupach i zobaczyc jak jest...
A co do uczenia sie capo samemu... O czym my tu w ogole mowimy? 8O
Napisano Ponad rok temu
jadna zecza ktora sie tak nauczylem i byla poprawnie to au batido [igrek ]
i zaloze sie ze elementy ktore uwazasz na 100 wyuczone sa... ekhm :-) np. negativa, eskiva itd itp :-)
nie am co uczyc sie nowych zeczy samemu, do akrobacji potrzeba osobe ktora umie to co robimy zeby nam objasnila co i jak ale my i tak sami musimy dojsc, a techniki :twisted: po okiem instruktora only!!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Rozciaganie...?
- Ponad rok temu
-
Mixy muzyki Capoeira
- Ponad rok temu
-