Forma Yang
Napisano Ponad rok temu
Jak do tej pory (mam 17 lat) cwiczylem przez kilka lat karate i capoeire. Teraz cwicze Tai Chi Chuan (jak na razie bylem na dwoch treningach ) i mialbym mala prosbe do "starych wyjadaczy" tego stylu ...
Otóż na zajeciach cwiczona jest skrocona (24-elementowa) forma Yang. Jako ze dopiero zaczynam przygode z Tai Chi, a grupa cwiczy juz od około roku, nie za bardzo "łapie ruchy". Czy ktos mogłby polecić mi cos w sieci, gdzie mogłbym zaznajomic sie ze schematem tej formy ??? Oczywiscie nie chce sie uczyc Formy z sieci, bo to bez sensu. Chcialbym tylko zobaczyc jak wygladaja poszczegolne ruchy zeby nie byly dla mnie czyms zupelnie obcym.
Pozdrawiam
Kuba
Napisano Ponad rok temu
Ja bym tak spróbował, pozdrawiam z Pyrlandii =)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
, ale myślę że najlepiej jeżeli namówisz kogoś z sekcji żeby jakiegoś pięknego popołudnia się z Tobą spotkał i Cię wyedukował z owych ruchów
nic dodać nic ująć 8)
daruj sobie internet, masz tyle odmian, że tylko sobie namieszasz w głowie
Pozdrawiam i zyczę wytrwałości w treningu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
http://www.shouyuliang.com/classes/taiji.shtml
Na dole tej strony jest 8 części, które składają się na 24-ruchową formę Tai Chi (prawdopodobnie ponieważ nie przejrzałem tego a nawet jakbym się z tym zaznajomił to i tak bym nie wiedział bo formy tej nie znam ).
Pozdrawiam
Piotrek
Napisano Ponad rok temu
Witam wszystkich
Jak do tej pory (mam 17 lat) cwiczylem przez kilka lat karate i capoeire. Teraz cwicze Tai Chi Chuan (jak na razie bylem na dwoch treningach ) i mialbym mala prosbe do "starych wyjadaczy" tego stylu ...
Otóż na zajeciach cwiczona jest skrocona (24-elementowa) forma Yang. Jako ze dopiero zaczynam przygode z Tai Chi, a grupa cwiczy juz od około roku, nie za bardzo "łapie ruchy". Czy ktos mogłby polecić mi cos w sieci, gdzie mogłbym zaznajomic sie ze schematem tej formy ??? Oczywiscie nie chce sie uczyc Formy z sieci, bo to bez sensu. Chcialbym tylko zobaczyc jak wygladaja poszczegolne ruchy zeby nie byly dla mnie czyms zupelnie obcym.
Pozdrawiam
Kuba
U kogo ćwiczysz to Tai-Chi w Poznaniu, że tak pędzi z formą
Napisano Ponad rok temu
otóż cwicze w Mosinie (bo tu mieszkam), nie w Poznaniu cwicze u Natalii (nie pamietam jak sie nazywa ) i z tego co sie orientuje, jest ona z tej szkoły: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
z forma z tego co mi sie wydaje, to nie pedzi, bo jak sie dowiedzialem, niektorzy juz 2 lata cwicza
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Sciagnalem ze strony szkoly film z sana, no szkoda ze marketing zapukal i pan pokazuje same obrotowki, zreszta tak sobie wykonane - nie lepiej bylo jakis sparing dac? Tam raczej by nikt obrotowek nie ryzykowal
Napisano Ponad rok temu
Jak pisalem Tai-Chi latwe nie jest.
Ogolnie Mosine pozdrawiam i wszystkich moich znajomych z tych okolic (Puszczykowa i Puszczykowka tez)
Napisano Ponad rok temu
Sciagnalem ze strony szkoly film z sana, no szkoda ze marketing zapukal i pan pokazuje same obrotowki, zreszta tak sobie wykonane - nie lepiej bylo jakis sparing dac? Tam raczej by nikt obrotowek nie ryzykowal
a ja tego pana znam :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Piotra Ziembę?
TAK :wink:
ty cos kiedys mowiles ze cwiczyles Sande w Polsce - to pewno on cie oklepal i dlatego pojechales do Chin zeby sie nauczyc i wrocic i wywrzec na nim swoja zemste ale nie martw sie - widzialem filmik ze strony - mozesz juz wracac...
Napisano Ponad rok temu
Piotra Ziembę?
TAK :wink:
ty cos kiedys mowiles ze cwiczyles Sande w Polsce - to pewno on cie oklepal i dlatego pojechales do Chin zeby sie nauczyc i wrocic i wywrzec na nim swoja zemste ale nie martw sie - widzialem filmik ze strony - mozesz juz wracac...
dzieki Bartek ulzylo mi, wreszcie moge do ojczyzny wrocic.... nareszcie
Napisano Ponad rok temu
W MOSINIE PROWADZI Z TEGO CO WIEM BARDZO FAJNA DZIEWCZYNA-NATASZA.MIAŁA KILKA ZAJĘĆ TAM GDZIE JA ĆWICZĘ I PODOBAŁO MI SIĘ ,BO TROCHĘ "UROZMAICA":-)Jednoznacznie YMAA, zatem znana sprawa kolego, cwicz w miescie Mosina jak najwiecej i sie nie przejmuj , ze na poczatku nie wychodzi
Jak pisalem Tai-Chi latwe nie jest.
Ogolnie Mosine pozdrawiam i wszystkich moich znajomych z tych okolic (Puszczykowa i Puszczykowka tez)
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Agresja WHKD
- Ponad rok temu
-
ARTYKUŁ: Qi - magiczna energia?
- Ponad rok temu
-
Powieści kung-fu
- Ponad rok temu