I przez takich ludzi jak pan ZZZZ który gada bzdury przestaje sie szanować inne sztuki walki. Z jego wypowiedzi jasno wynika że Kick rządzi. Ważne jest to żebyśmy nie wyciągali zbyt pochopnych wniosków jakoby wszyscy Kickbokserzy byli intrygantami.
Charakter wspomnień i ich daty świadczą o głębokim urazie parę ładnych lat temu. Prawdopodobnie rozgniewany zzz postanowił do końca życia znienawidzieć przeszkadzających mu w karierze działaczy itf i samych ćwiczących.
Oczywiście cały ton wypowiedzi przypomina dyskusję o wyższości styli ale dostrzegamy nutę nostalgii. Bo ja gdybym tak dawno temu stwierdził ,że TKD ITF jest do bani nie zaśmiecałbym sobie łba jakimiś informacjiami o nim. Ja nie lubię K-1 ale to nie znaczy że zabraniam innym lubić a z drugiej strony się nie wypowiadam bo mi to nie potrzebne. Co więcej nawet nie staram się dowiadywac czegoś o nim. Ja lubię Pride ale czy przez to wszyscy mają twiedzić że K-1 jest gorsze??
A co się tyczy faktów to gadanie że ktoś tam kiedyś był pijany i przyjechał?? Prosimy o dane bo jeśli to prawda to nie ma co się jej wstydzić. Może się okaże że to nieporozumienie albo tej osoby dawno nie ma w TKD ITF?? Do tego czasu jedyna osobą która jest pod wpływem jakiegoś specyfiku jesteś Ty ZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ.
Po pierwsze ta osoba nadal jest w ITF-ie, po drugie pisząc że gadam bzdury sam siebie ośmieszasz bo tylko świadczy o tym że nie znasz własnego środowiska. A sprawdzenie tego co opisałem jaki problem?? to Wasze środowisko! spytajcie sie zawodników którzy staratowali w latach 90 na imprezach międzynarodowych czy pisze prawde
jaki to problem? jesli chodzi o brak wag na turniejach, spytajcie zawodników ktorzy startowali w turniejach organizowanych przez np. pana Ficka on wstawiał zawodników nawet o 10 kg cieższych i nikt nie zareagował! no nie zareagowała kiedys jakas gazeta.. Ja nie opowiadam bzdur! nie wymyslam, tylko przedstawiam jak było... i tylko dla tego nie przepadam za TKD ITF. Zeby było jasne nie mam zamiaru reklamowac kicka, K1, BJJ czy czegokolwiek lubie i szanuje wiele sportów i sztuk walki i mam bardzo duzo znajomych, kolegów czy przyjaciół z tego środowiska w kraju i za granicą ale po prostu to co zobaczyłem w itf mnie naprawdę mocno zaskoczyło...aha i jeszcze jedno ja nie pijam alkoholu
TAEYANG oj słabiutko zna się własną dyscypline
8O