zale
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Trzeba zrobić topic"żale" ; )))
Napisano Ponad rok temu
Iwona Guzowska, strasznie była niezadowolona po przegranej strefie ( walka z Dorotą P. z Wawy) - jak to, (cyt.) lajcz kontak to wygrali a dlaczego tutaj nie. Obraziła się (chyba nie tylko ona), przeniosła się na kicka i potem boks. Więc sa ludzie którzy nie radzili sobie w ITF-ie natomiast z sukcesami gdzie indziej.
Jak juz fakty to wszystkie.
Popieram że nadaje się to na topic żale.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Chwała oczywiście dziewczynom za wytrwałą pracę i wysiłek, ale swoje na ITF-ie też zebrały. A opowieści że niecałe sześć miechów, i taekwondo nie ćwiczyła, i na zawodach nie startowała - chyba rzeczywiście należy założyć topic "ŻALE"
Napisano Ponad rok temu
co do walk z kickboxerami itp - problem sprowadza się do ludzi a nie do tkd itf. aha, i mówisz tutaj o sporcie a nie sztuce walki co jest tak płytkie jak sprowadzanie sztuki walki do mordobicia na ulicy. zabrzmi to może paradoksalnie dla ciebie, ale w sztuce walki po pewnym czasie uderzanie przeciwnika jest najmniej ważnym elementem. trenujesz dla siebie, swojego ducha, woli i charakteru a nie po to żeby wygrywać torby adidasa.
co do spraw organizacyjnych, czyli zawodów i przeskakiwania pomiędzy stopniami itd itp to wszystko sprowadza się do polityki, sportu bla bla bla...
masz rację co do tego, że być może (nie sprawdzałem) są takie fakty historyczne. czy zachowanie kilku jednostek rzuca w twoich oczach taki cień na całe tkd ?
skoro poznałeś koreańczyków i czar prysł to może zainteresuj się koreankami...
co ty tak naprawde chciałeś nam powiedzieć ? że się rozczarowałeś ? jeden woli ogórki drugi ogrodnika córki. skoro nikt cię nie przekonał do tej dyscypliny to - po pierwsze świadczy to o słabości twojego charakteru (nie potrafisz sam się zdecydować co chcesz trenować ? w wieku 39 lat nie potrafisz podjąć decyzji ?) a po drugie o tym że szukasz autorytetu którego najwidoczniej nie znajdujesz w tkd itf. twój problem, szerokiej drogi
...obyś nie musiał konfrontować swoich sił po latach z ludźmi dla których tkd jest właściwą drogą :twisted:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Odbijając piłeczkę dodałbym też, że ostatnio przywiało mnie z czterema zawodnikami na MP w kick-boxingu. Pojechaliśmy zebrać doświadczenia i spróbować nowej dyscypliny, skończyło się na 6 złotych i 2 brązowych medalach. Fakt, że był to light i semi, kategoria wiekowa też młoda, ale moje chłopaki naprawdę jeśli chodzi o kick to mało umieją, coś tam prostymi tylko mieszają i czasem kopną. Aby uprzedzić ewentualne kontrargumenty, wszem i wobec stwierdzam, że nie świadczy to o niczym innym, jak o tym, że w juniorach młodszych w kicku poziom jest niewysoki, jako że chłopakom medale przyszły dużo łatwiej niż wyniki w taekwondo. I też żal było patrzeć, na jak proste numery niektórzy się dawali łapać.
Gizmo
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Realia są takie że minimalny stopień dla kobiet żeby wystartować to był 6 cup. I Rylik z takim stopniem wystartowała. I za cholerę nie da się w ciągu 6 m-cy skoczyć na ten stopień. Widziałem ta walkę więc to nie jest tak że nic nie potrafila, tylko była cienka. W tak krótkim czasie na kicku też nie da się przygotować do zawodów, więc te 6 miechów treningu to lekka ściema. Naprawdę nie było do czego składać tego protestu. Przegrała z 5 cup, czyli tylko stopień wyżej. Mistrzyń europy z tamtego okresu jest niewiele, więc obiłoby sie o uszy.
Chwała oczywiście dziewczynom za wytrwałą pracę i wysiłek, ale swoje na ITF-ie też zebrały. A opowieści że niecałe sześć miechów, i taekwondo nie ćwiczyła, i na zawodach nie startowała - chyba rzeczywiście należy założyć topic "ŻALE"
RYLIK NIGDY NIE MIAŁA ŻADNEGO STOPNIA W TAEKWONDO NIE ZDAWAŁA NA ŻADEN CUP i nigdy nie trenowała taekwondo ALE na 100% TRENOWAŁA wtedy max 6 MIESIECY. A co do Łukasza Jurkowskiego i K1 to było dobre
Napisano Ponad rok temu
a dlaczego? podam wam pare żali jak to nazwaliście i sami osadzcie czy mam troche racji:
1. na niektórych strefach pare lat temu nie było ważeń zawodników - czy znacie inna dysypline sportu gdzie wagi były "na oko" ????
2. na MS czy ME zdarzało sie że nie odbywały sie wszystkie konkurencje!! -znacie taki sport? gdzie takie cos jest mozliwe?
3. W czasach olbrzymich sukcesow polaków taekwondo ITF, w danej kat. wagowej mogło startować na MS czy ME kilka osob z jednego kraju bo liczba panstw nie była zbyt duża i chciano to troszke zatuszować.
4. Poziom form w porownaniu np z karate na bardzo niskim poziomie bym wręcz powiedział "inna liga"
a plusy? też znalazłem! wspaniała praca niektórych trenerów z dziećmi! odwalaja kawał dobrej roboty! zresztą chciałem kiedyś w klubie nawiazać wspołprace z taekwondo własnie w treningu z dziećmi tylko znowu miałem pecha... trener zreszta członek zarzadu ITF przyszedł a raczej przyjechał na pierwsze zajecia....pijany i naprawde to nie żart
Napisano Ponad rok temu
Nie zawsze wszystkie rzeczy wychodzą idealnie.
Trzeba nad tym pracować, pracować, pracować.
Napisano Ponad rok temu
Poza tym, nie słyszałem o tym, żeby na MŚ lub ME junioró czy seniorów nie rozegrano jakiejś konkurencji. Masz chyba jakieś złe informacje.
A co do startów więcej niż jednego zawodnika: to dotyczy tylko juniorów (ale takie zasady panują z pewnością nie tylko w TKD ITF), bo w seniorach od dawna jest niemożliwe. Chyba, ze mówimy o zamierzchłych czasach (lata 80-te), kiedy ta dyscyplina dopiero sie rozwijała.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
a gryzcie sie wszyscy... i tak psa nie nauczysz ze nie ma wachac dupy
Zgadzam się
A zaraz jeszzce ktoś wiedzie i dowali tekst pt. że w sumie to XXX jest lepsze od TKD i znowu się zacznie.
Jak ktoś nie chce to niech nie treneuje. Skoro nie podoba się TKD to proponuje się przenieść na Thai'a i po zabawie. Będzie ostro i skutecznie.
A TKD daje dużo- można podobno rwac na tekst że trenuje TKD. Sprawdze i powiem jak będe miał jakiś fajniejszy kolor pasa .
Pozdro
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Poszukujemy
- Ponad rok temu
-
Czy jest jakaś sekcja Taekwondo w okolicy Gliwic?
- Ponad rok temu
-
Zawody na żywo
- Ponad rok temu
-
MP - Wieluń
- Ponad rok temu
-
tekst o tkd
- Ponad rok temu
-
Dlaczego wybraliście TKD