Filmy instruktazowe rzucania nozem.. Pomocy!
Napisano Ponad rok temu
Czy moglibyscie mi podrzucic linki do filmow instruktazowych? Darmowych oczywiscie... Ja znalazlem tylko opisy... Rzucam i idzie mi to niezle ale chcialbym zobaczyc czy nie daloby sie poprawic techniki. Nie mam pojecia o rzucaniu toporami. Czy moglibyscie cos poradzic? Pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
Ja też nie mam - ale po co komu taka wiedza - rzucić nożem , saperką, toporkiem - ok. Może :roll: w określonych warunkach taka wiedza i umiejętności mogą się przydać , ale rzucać toporem Chyba tylko w rzeźni na fajrant :wink: Toć średniowiecze już mineło dość dawno temu.
Pozdr. Surval
Napisano Ponad rok temu
Arfen - żadne filmy nie są potrzebne, uwierz mi. Jak w wolnych chwilach rzucam do tarczy nożami, toporkiem, a nawet wielkimi gwoździami. Jestem totalnym samoukiem. To tylko kwestia praktyki. A zasady przy rzucianiu taporami są takie same jak przy rzucaniu nożami - wyczucie dystansu i prawidłowe prowadzenie ręki.
Napisano Ponad rok temu
Dla hobby, Surval, dla hobby...
Arfen - żadne filmy nie są potrzebne, uwierz mi. Jak w wolnych chwilach rzucam do tarczy nożami, toporkiem, a nawet wielkimi gwoździami. Jestem totalnym samoukiem. To tylko kwestia praktyki. A zasady przy rzucianiu taporami są takie same jak przy rzucaniu nożami - wyczucie dystansu i prawidłowe prowadzenie ręki.
Otoz to...
Da sie rzucac wszystkim co ma czubek. Swietnie np. wchodza nozyczki, dluta, srubokrety
Nozyczki najlepiej stare, stalowe bez plastikowych elementow. Czesto sie rozkladaja w locie i wbija sie jeden czubek :twisted:
Serio...
Widelcami nie probowalem
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Możliwe że znajdziesz parę interesujacych rzeczy dla siebie
Napisano Ponad rok temu
widzialem ta strone...
zreszta na drugiej jest to samo...
wszedzie tylko buy buy buy....
no to bye bye
czytalem o tym jak rzucac... nozami rzucam i super mi sie rzuca... teraz mam odebrac 3 sztuki po 10zl okolo 20cm... Ja kupuje na... (nie wiem czy wolno reklamowac dlatego napsize ze na najwiekszej aukcji interentowej ) Rzutka 15cm ladnie wchodzi dwie po 14cm tez z tym ze sa dla mnie zle zrobione...
Toporkiem chcialem dla frajdy/sportu bo mi sie spodobalo...
Wlasnie to jest najlepsze ze piszesz ze prawidlowo trzeba prowadzic reke przy rzucie toporem... wlasnie i to mnie martwi ta prawidlowosc . Jeszcze nie mialem toporka w rece wiec nie wiem jak to wyglada... Chyba topor odpuszcze przynajmniej na razie... Pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
Toporek? Mówisz? jak wygląda?Wlasnie to jest najlepsze ze piszesz ze prawidlowo trzeba prowadzic reke przy rzucie toporem... wlasnie i to mnie martwi ta prawidlowosc . Jeszcze nie mialem toporka w rece wiec nie wiem jak to wyglada...
...hmm właściwie nic specjalnego - taka trochę ładniejsza siekierka
Co do prowadzenia ręki: hammer grip + praca ciężarem ciała+ prawidłowy stosunek ilości obrotów do odległości od celu = sukces murowany czytaj siekiera w celu!
Jeżeli chodzi o rzucanie toporem to sądzę, że czynność ta jest całkowicie, ale to ZUPEŁNIE POZBAWIONA SENSU!!!
...no chyba, że rozmawiamy o WYRZUCANIU TOPORA
Wtedy senu nie moża z góry negować...ech niezbadanymi ścieżkami podąza czasem umysł człowieka
Ps.Polecam lekturę stron które wskazano w postach: uważną lekturę.
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Dwie siekiery lecace kolejno w pień robią wrażenie nie mniejsze
Napisano Ponad rok temu
jeden nz mi sie juz rozpadl mimo ze nie trafilem w sciane tylko w deske... (rzucam w garazu). Na razie skonczylem z tym sportem... ale pewnie niedlugo jak kupie lepsze noze znow sie zacznie za rok . dodam ze rozwalil mi sie noz "Dragon" to jest jakies chinskie gowno . Inny kupilem na allegro z nozem "rambo" za 20zl jest to noz firmy specknives bardzo dobry do rzucania (mam ten krotki bo w komplecie z dwoma sporowiekszymi kosztuje w sklepie okolo 150zl) wiec mialem farta. Mimo ze nie jest to sztylet ladnie wchodzi.
toporka nie mam wciaz... ale filmiki dostalem i dzieki za nie serdeczne
Pozdrawiam.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
krakow sparingi
- Ponad rok temu
-
DanInosanto
- Ponad rok temu
-