Kakie w Shorin-Ryu
Napisano Ponad rok temu
Czy kto sie orientuje o co chodzi
Napisano Ponad rok temu
powiedział że to są zaawansowana wersje bloków.zrobił na mnie coś takiego raz ale nie potrafie powiedzieć na czym to polega bo to było ze 4-5 lat temu, na treningach się tego nie ćwiczy. przynamniej ja nigdy tego na treningu nie przerabiałem.
po prostu podwójne, zaawansowane bloki.
Napisano Ponad rok temu
Kakie można by rozumieć jako "złączone" lub "pchające ręce".Razem z partnerem łączymy ręce (dłonie,grzbietami) i wykonujemy coś na podobieństwo pchania ręką w kierunku partnera, i tak na zmianę. Następnie wykonujemy wszelakie akcje obronne "wychodząc" z tego pchającego ruchu, czyli dźwignie,wytrącenia z równowagi,uderzenia itp. Do każdego kata Goju Ryu są odpowiednie Kakie Waza.
Kakie można wykonywać także w inny sposób, ale generalnie zawsze mamy złączone z partnerem ręce.
W Goju Ryu, kakie to jedna z podstawowych metod treningowych i to zarówno dla zaawansowanych jak i "początkujących".Ale jak zawsze, wybór metod zależy od nauczyciela.Bardzo interesujące metody treningu Kakie prezentuje np. S.Leijenhorst Sensei.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Dzieki wielkie. Moglbys mi napisac jaka odmiane Goju-Ryu cwiczysz? Okinawa, Goju-Kai, inna...?
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
pomocyyy
- Ponad rok temu
-
Karate Shidokan w Gdańsku
- Ponad rok temu