folder.....
Napisano Ponad rok temu
Kupilem go chyba z rok temu , wiec nie wiem jak ma on sie do terazniejszych.
Przychodzi i G10 , ale zmienilem na curl birtch ( i to byla jedno z ciezszych zadan).
Samo blade ( tak jak bolstery i cala reszta byl ochyba pisakowane, wiec zeszlifowanie tego tez swoje zajelo. W miedzy czasie postanowilem zrobic recurve , ale po zrobioniu , jakis byl dziwny wiec wydluzylem "false edge" i dodadlem extra szlif z gory by go odchudzic.....i chyba troszke przekombinowalem.Polerowanie spacerow , adjusment blokady , mala walka ze stop pinem i rozfrezowywanie oworow po sruby trzymajace spacery tez troche zajelo.
Jednak na koniec mnie powalilo , w bolsterach nie byl otworow pod klip , patrze na web , sa , u mnie nie mam.Wiec po raz pierwszy zaczolem wiercic otwory , gwintowac i...kurcze udalo sie ( po 2 godzinach).
NA zdjeciac juz widze swoje bledy , okladziny nie sa tip -top dopasowane do bolsterow, tylna srubka od okladzin za globeko siedzi i ta gownia przekombinowane ( ale to moze jeszcze do naprawienia).
Sam noz , niespodzianka calkiem calkiem , blokada pewna ,zero blade play ( pomimo , troche dziwnego rozwiazania z pivotem ) , fajny klick , przy zaskoczeniu blokady.
30 $ za tyle raosci przy robieniu i zacalkiem przyzwoity produk , nie jest zle.
Napisano Ponad rok temu
Gratuluje.
Napisano Ponad rok temu
ale generalnie pewnie miales kupe radochy przy robieniu/przerabianiu tego noza i to sie liczy.
Napisano Ponad rok temu
[img][img]http://img242.echo.cx/img242/7438/moyomubidevilliers0la.th.jpg[/img][/img]
A tu się okazuje, że bardzo podobny można zrobić samemu za 30 $ Super!!!
Gratuluję Piękna sztuka
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Glownia coraz bardziej mie sie nie podoba ( nie wygladalo to tak zle niezlozone ) , jutro na szlifiere , moze cos uda sie nareperowac.
Generlnie nie bardzo mi na tym zalezy , mial to byc dla mnie tutorial do folderow , i tak sie stalo , wiem na co zwrazac uwage.Jednka nie mysle ze kiedys wezme sie za foldery , od zera. Nie mam na to narzedzi a folder to precyzja ktorej nie da sie osiagnac pilnikiem, a latac z kazdym elementem do tokarza nie ma sensu , no bo jaki to madzie handmade ?
Mysle ze zakoncze foldery na produktach z KK i "pimping" modeli produkcyjnych.
Kits , daja ogrone mozliwosci przerobek , angazuja duzo pracy , a przeciez przynajmniej mnie chodzi tylko o zabawe i relaks.
Poszczescilo mi sie na ostanim konkursie na Kits Forum i wygralem dwa DDR3 "button" , to bedzie nastepny cel w folderach.
Napisano Ponad rok temu
wygląda dość dobrze - no może poza rozmazaną linią szlifu -reszta git
zdrówka
marcins
Napisano Ponad rok temu
Co do ostrza - kurczę...nie podoba mi się... i tyle, ale o gustach.... no wiesz...
za to okładziny - ReWeLaCjA!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ja na szczegolach technicznych sie nie znam - myla mi sie zawsze te "bolstery, steperey, pivoty", ale najwazniejsze zeby nie wychodzily "knoty". Dla mnie to zbyt abstrakcyjne. A jak pisal poeta "szybko mnie mecza stopnie abstrakcji".
Po prostu ladnie wyglada - surowe ostrze i elegancka - prawie do garnituru - rekojesc - taki budujacy napiecie kontrapunkt, albo laczenie stylu wysokiego z niskim.
I jeszcze ten kamien w tle - tez surowy i piekny.
Slowem gratuluje.
Jak kiedys zrobisz cos podobnego do Lightfoot Knives - Full Contact, to ja.... Prosze o pamiec o mnie.
K_P
Napisano Ponad rok temu
30 $ za tyle raosci przy robieniu i zacalkiem przyzwoity produk , nie jest zle.
no to za ile go wystawiasz na bazarze?
Napisano Ponad rok temu
A czy można gdzieś zobaczyć jak wygląda taki kit przed złożeniem?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
geospectre
- Ponad rok temu
-
Było sobie dłuto
- Ponad rok temu
-
Sposob na nude.....
- Ponad rok temu
-
Jak zrobić katane (nihonto) - poradnik dla początkujących
- Ponad rok temu
-
Gdzie dostanę skóte na pochwy, rapcie , żabki , temblaki etc
- Ponad rok temu
-
mala prosba z ostrzeniem
- Ponad rok temu
-
Jak Mołot miecz "robi" (na razie robić będzie)
- Ponad rok temu
-
ostatnie noze
- Ponad rok temu
-
Profesionalna Hartownia ???
- Ponad rok temu
-
AutoCAD howto?
- Ponad rok temu