gołota- saleta 13 sierpnia
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Andrzej Gołota zgodził się walczyć z Przemysławem Saletą 13 sierpnia !!! Walka odbędzie się najprawdopodobniej w Chicago, a na gali wystąpi także kilku bokserów ze stajni Boxing Europe.
Czas pokaże, czy Andrzej traktuje tę walkę jako początek kolejnej próby podniesienia się w rankingach po porażce, czy ma to być tylko walka wieńcząca karierę. Jednak przynajmniej na polskim podwórku na pewno będzie to głośne wydarzenie, mimo świeżych wspomnień z ostatniej sromotnej porażki. Kto wie, znając sympatię Kinga do Gołoty, może jeszcze da mu zarobić nie tylko w tej walce...
to ze stronki polskiboks.pl ...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
wynika z tego że nie plotka... :roll:
ale walka ma się odbyć w Chicago, ciekaw jestem kto tam na nią pójdzie...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jak ona zawiedzie,to nie wiem co może uchronić Saletę przed porażką.
Swoją drogą to poza kasą Gołota nie ma nic do zyskania,a Przemek wręcz przeciwnie.Jak przegra,to powie,że od dłuższego czasu nie zajmował się boksem na poważnie,a jak wygra...hmm oj będzie się działo :twisted:
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
tak pro publico bono...
Napisano Ponad rok temu
Wg mnie to jakas lipa jest...
Napisano Ponad rok temu
A taktyka Brewstlera ani Lewisa w przypadku Salety nie podziala - nokautujacego uderzenia to on nigdy nie mial...
Napisano Ponad rok temu
Zauważ że w Stanach jest niezła ilość polonii poza tym prawa do transmisji w Polskich mediach też może trochę zwiększyć zyski. Gołota jesli myśli o powrocie musi dostać (bez urazy) przeciwnika na odzyskanie wiary we własne możliwości czyli słabszego. Wszystko możliwe chociaż Saleta ostatnio wiele walk zapowaiadał i w wielu nie uczestniczył. Wcześniej miał plan skrzyżować rękawice z Arturem Bińkowskim. Saleta to ogólnie mistrz kreowania swojego wizerunku. Jaki z niego bokser każdy wie ale jakże medialna postać też każdy wie. Pierwszy Polak w K1, nieodbyta walka z LeBannerem, walka z Gołotą też miała być wcześniej i wiele innych jeszcze szumnych zapowiedzi. Zobaczymy zobaczymy..A mi sie zdaje, ze to kolejny element jakiejs gry propagandowej. Walka przeciez nie ma zadnego sesnu bo w Stanach nikt jej nie kupi w Pay Per View, szczegolnie po ostatniej porazce Andrzeja . Poza tym poki co ani slowa wzmianki od Salety nie bylo. To ze jest gotowy kontrakt nie oznacza przeciez, ze jest podpisany.
Wg mnie to jakas lipa jest...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Daruj sobie takie teksty.Saleta jest raczej chyba słabszy ale teksty w tym stylu mnie rozbrajają.mysle, ze to plotka... dla Goloty to nie jest atrakcyjny (sportowo ani finansowo) przeciwnik, a Saleta przeciez wie, ze Endrju by go zabil w 3 rundach. Zaden z nich nie ma w tym tak naprawde interesu. Saleta jako bokser to przecietniak (w skali swiatowej oczywiscie).
Napisano Ponad rok temu
Jeszcze nie tak dawno temu byłbym przekonany że gdyby doszło do takiej walki, Golota rozbil by Salete w pył. Andrew nigdy nie pękał przed nie-nokautującymi przeciwnikami, a technika pozwalała mu spokojnie wygrywać (albo toczyć zacięte,wyrównane boje nawet z lepszymi od siebie )Ale teraz, praktycznie bez lewej ręki i z lekką nadwagą różnie może być.
Dla Gołoty taka walka to jedynie drugo (a moze i nawet trzecio) planowe wydarzenie w jego karierze zawodowej, a wygrana właściwie niewiele poza osobistą satysfakcją i zmazaniem ostatniej plamy daje. Dla Salety to pewnie bedzie walka życia, czyli pewnie bedzie zdeterminowany i dobrze przygotowany. Jak Golota oleje naszego byłego mistrza europy i sie odpowiednio nie przygotuje, to kto wie, moze Przemus wygra na punkty, a wtedy kariera w K-1 stoi otworem:D
mój typ:
Saleta 3-4 tygodnie przed walką ogłasza, że ma kontuzję i walka zostaje odwołana
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Muay Thai vs. Capoeira ??
- Ponad rok temu
-
Muay Thai vs. Capoeira ??
- Ponad rok temu
-
M.skupiński w S-1