Nizszy przeciwnik
Napisano Ponad rok temu
Jestem wysoki, prawie 2m i bardzo niewygodnie mi sie walczy z nizszymi.
Oczywiscie, trzymanie na dystans, korzystanie z dlugosci konczyn - proste.
Tyle ze w zwarciu jest to bardzo niewygodne. Praktycznie ciagle zbieram po jajkach kopniecia celowane w brzuch. Czasem mam wrazenie ze przeciwnik wrecz wlazi podemnie. Dla ulatwienia dyskusji, przyjmijmy ze ucieczki w dystans nie bierzemy pod uwagi.
I co Wy na to?
Napisano Ponad rok temu
Jeżeli można, to jak ktoś sie pcha, łapiesz za głowę i kolanem, albo z góry, po łuku pięścią-młotem... 8O
Co do kopnięc w jaja - zasłony przednią nogą - wiem że piszczel potem obita - ale co zrobić...
Pozdr!
Ps. Lubie niższych przeciwników (ale mam tylko 1,8m) i akcja typu wycofanie, atak stopujący-frontkick, czy low, wycofanie na skos / w tył i od początku...
Napisano Ponad rok temu
Ps. Lubie niższych przeciwników
A kto nie lubi?!
przyjmijmy ze ucieczki w dystans nie bierzemy pod uwagi.
Złapać i udusić . Tak jak napisałem w topicu dla niskich - cała zabawa to wypracowanie dystansu, my niscy chcemy optymalny dla siebie, a wy wysocy optymalny dla siebie, ale niestety wy dodatkowo macie argument siły, który można wykorzystać w zwarciu.
Napisano Ponad rok temu
O ja nieprecyzyjny...A jakie zasady walki?
Chodzilo mi o knockdown.
AZ taki ciemny nie jestem zeby nie wpasc na typowe zagrywki w klinczu gdy mam do dyspozycji wiecej technik niz w knockdown. :wink:
A kopniecia w jaja wchodza wlasnie w bliskim kontakcie. Typowe kolanko w brzuch rafia mnie niestety nizej...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ucząc się taktyki walki od partyzantów zapoznałem się z nowymi technikami. Walcząc z wyższym przeciwnikiem zwykle zachodzę mu za plecy zanim jeszcze zdąży się zorientować. Kiedy już jestem w dominującej pozycji wkręcam go w ziemię porażającem tekstem "Chłopie! ale żeś urósł!". Po czym w przyjaznej atmosferze ustawiamy się na następny trening.LiczmistrzO walce z wyzszymi juz jest, wiec ja zupelnie odwrotnie.
Jestem wysoki, prawie 2m i bardzo niewygodnie mi sie walczy z nizszymi.
Oczywiscie, trzymanie na dystans, korzystanie z dlugosci konczyn - proste.
Tyle ze w zwarciu jest to bardzo niewygodne. Praktycznie ciagle zbieram po jajkach kopniecia celowane w brzuch. Czasem mam wrazenie ze przeciwnik wrecz wlazi podemnie. Dla ulatwienia dyskusji, przyjmijmy ze ucieczki w dystans nie bierzemy pod uwagi.
I co Wy na to?
pozdro :twisted:
Napisano Ponad rok temu
Jedna z moich ulubionych technik Lubie wtedy patrzec na mine przeciwnikaW klinczu przydaje sie kolano (jak ktos jest wysoki to moze i jodan wejdzie
To jest dobry pomysl. Nie uzywalem lokci do tej pory zbyt duzo, ale zbliza sie egzamin i bedzie mozna sie potluc conieco wiec wyprobuje.I mozna poprobowac lokiec po ramionach - w sumie taka technika zaczepna i duzej krzywdy nie robi, ale jak sie dobrze trafi w nerw, lapa moze zwiednac...
Dobre, tylko musze popracowac nad odskokiem w bok :wink:odskakujesz (nie w tył tylko na bok) i kontra (np. mawashi-geri-jodan <--
Piszcie, piszcie
Ucząc się taktyki walki od partyzantów zapoznałem się z nowymi technikami. Walcząc z wyższym przeciwnikiem zwykle zachodzę mu za plecy zanim jeszcze zdąży się zorientować. Kiedy już jestem w dominującej pozycji wkręcam go w ziemię porażającem tekstem "Chłopie! ale żeś urósł!". Po czym w przyjaznej atmosferze ustawiamy się na następny trening.
pozdro :twisted:
A potem zabieramy choragiewki jednemu z sedziow i ladujemy ten helikopter wsparcia...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Czy ktoś wie gdzie podział się mój Avatar, bo jak widzicie przepadł, z tym że sam go nie usunołem, czyżby chochliki 8O
Napisano Ponad rok temu
Mam juz.Jak jeszcze nie masz to załatw sobie ochraniacz na klejnoty- jedyny dozwolony na mistrzostwach i inyych :-)
Kiedys znajomemu uratowal jaja. Zebral takiego kopa, ze jak sie pozbieral i po walce sprawdzil czy wszystko ok, to ochraniacz praktycznie wysypal sie z tej materialowej torebki.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
WYŻSZY PRZECIWNIK
- Ponad rok temu
-
Druzynowe Mistrzostwa Europy Regionów WKF Seniorów - Lipsk
- Ponad rok temu
-
STOPNIE NA PASIE
- Ponad rok temu