Ojejku, Szczepan jest taki przewidywalny! Więc tak: druga płytka którą mam, jest ze stażu dla ZAWANSOWANYCH, jest tez trening iaido
Ale numer 8O ! Rzeczywiście, rasowy dziennikarz z Ciebie.
Napisano Ponad rok temu
Ojejku, Szczepan jest taki przewidywalny! Więc tak: druga płytka którą mam, jest ze stażu dla ZAWANSOWANYCH, jest tez trening iaido
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Sprawiasz wrazenie, jakbys nie byl pewien, czy wyjazd do Kanady byl (ze wzgledu na aikido) dobrym wyborem, wiec swoimi wypowiedziami bez przerwy to chcesz udowadniac. Ciagle piszesz, ze "w naszym stylu" to sie tak extra super cwiczy, a w Europie to jakas sciema jest to aikido... Takie odnosze w kazdy badz razie wrazenie... :roll:
Napisano Ponad rok temu
Jakbys mogl konkretnie podac gdzie zaprzeczalem slowom Dziadka? W oddzielnym temacie, zeby tu nie zasmiecac? Mam umysl krytyczny, wiec podchodze krytycznie do zycia. Ktoz to wie, czy dobrze czy zle? Najwazniejsze ze umiem uzasadnic konkretnie swoja krytyke, co o tym myslisz?I nie jesteś osamotniony
Jak sie Czyta Szczepan Twoje posty to naprawdę wynika z nich że już jesteś conajmniej shihanem... Krytyka, zaprzeczanie słów Ueshiby, różnych shihanów - to wszystko brzmi jakby w Kanadzie było jedyne słuszne Aikido, a cała reszta to badziewie.... A ludzie co to z Tobą na Karowej (czy wcześniej) ćwiczyli, mają podzielone zdanie....
I czasami to już nie wiem śmiać się czy płakać - patrz temat: Ciekawa technika (i niespotykane w Europie pady )
Staaary, zyjemy w demokracji, kazdy ma swiete prawo miec swoje zdanie, i ja to szanuje dopoki umie to w sposob logiczny uzasadnic. A nawet jak nie umie to tez szanuje, ale nie dyskutuje.A ludzie co to z Tobą na Karowej (czy wcześniej) ćwiczyli, mają podzielone zdanie....
Napisano Ponad rok temu
Bardzo prosze, tylko nie demagogii :? Dlaczego demagogii??? 8OWitam wszystkich
Czytam ten temat i bardziej niż wasza zlość zastanawia mnie i jednocześniej smuci "syndrom Szczepana", który obecny jest także u nas w Polsce. Tak naprawdę wiekszość z nas (bo siebie też mam tu na myśli) jest przyzwyczajona do polityki i doskonale wie, że gdzieś tam w głębi serca ich styl (szkoła) jest najlepszy na świecie a shihan czy sensei pokazują wszystko jak należy. Szczepan w swej "butności" tylko potwierdza ten problem, który mają wszyscy aikidocy. Po prostu nie jesteśmy w stanie zmierzyć poziomu czy udowodnić, że mój przekaz jest najbliższy prawdziwemu duchowi aikido.
Oszczedzcie wiec biednego Szczepana. W końcu nigdy nie pokażecie ślepcowi że słońce jest żółte
BTW:
Szczepan to mistrz demagogii !!! poklon
Napisano Ponad rok temu
Więc tak: druga płytka którą mam, jest ze stażu dla ZAWANSOWANYCH, jest tez trening iaido. Tym razem, żeby bylo szybciej zrobię ze dwadzieścia kopii i roześlę pocztą polską.
Chętni do obejrzena drugiego stażu (ZAWANSOWANI) kontakt na pocztę, będę rozsyłał.
Napisano Ponad rok temu
A nie lepiej podrodze wdepnac do mnie, przekonalbys sie na wlasnej skorze? :wink:a czy daloby sie to rowniez zdigitalizowac i udostepnic. bo ja bym to bardzo chetnie obejrzal, ale w polsce to bede dopiero za jakis miesiac na pare dni. wiec wygodniej by mi bylo pociagnac z sieci. z gory dziekuje
Napisano Ponad rok temu
A nie lepiej podrodze wdepnac do mnie, przekonalbys sie na wlasnej skorze? :wink:a czy daloby sie to rowniez zdigitalizowac i udostepnic. bo ja bym to bardzo chetnie obejrzal, ale w polsce to bede dopiero za jakis miesiac na pare dni. wiec wygodniej by mi bylo pociagnac z sieci. z gory dziekuje
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu