Nowy Trident.
Napisano Ponad rok temu
Wygląda tak:
A tu dane ze strony producenta:
Blade length: 3.75"
Blade width: 0.25"
Blade material: CPM S30V
Heat Treatment: Triple Temper/Trident Forge
HRC: 59-60
Handle material: Sculptured G-10
Finish: TiAlN "Infinium A"
Sheath: 0.125" Kydex with Tec-Lock
Price: $275
A [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] link.
Jak dla mnie bomba.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jak dla mnie ciekawa pancerna alternatywa dla Rinaldiego choć nie taki ładny
Dla Rinaldiego to ja tu alternatywy nie widzę, głownie ze względu na charakter noża i jego grubość. Rinaldi będzie delikatniejszy.
To raczej konkurencja dla Striderów.
Napisano Ponad rok temu
Tylko, jak to Hakas już zauwazył, dziwny pomysł z ta krawędzią, obniżonym szlifem i dużym progiem. Wygląda tak, jakby 1/3 noża typowo utility była wyłaczona z użytku.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A tu jest dawka elegancji i pomysłu
Napisano Ponad rok temu
- jako nóż - to już chyba bym wolał coś innego
- universalność zastosowań zakłóca specjalizację - w tym "niby-nożu" widać to doskonale...
Ukrójcie nim chleb, przekrójcie mięso albo jabłko - pewnie można, ale nie będzie to miłe łatwe i przyjemne - powodzenia!!!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nie jestem pewien czy taki nożyk może byc alternatywą dla tak dopracowaego noża jak shrapnel. Nóż ERK to jest taktyczna zabawka dopracowana w kżdym calu, głowni i rękojeści.
Pomacaj jakiegoś Tridenta i to samo powiesz.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nie jestem pewien czy taki nożyk może byc alternatywą dla tak dopracowaego noża jak shrapnel. Nóż ERK to jest taktyczna zabawka dopracowana w kżdym calu, głowni i rękojeści.
stary, przestan grzeszyc
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
bo nie stac ich było na pokrycie typu "kamoludek" :wink:A dlaczego na stali jakaś czarna powłoka jest? 8O
"Taktikal" musi być, that's the point. Równie dobrze mogliby zrezygnować z zaj***cie wyglądającej, ale nie wygodnej rękojeści
PZDR,
Smoku
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A dlaczego na stali jakaś czarna powłoka jest? 8O
Bo robią też dla nurków, a w słonej wodzie to i S30V może sobie nie poradzić, a poza tym nic nie błyska. Rozumiem Jumbo, że naszedł Cię dobry humor .
Co do wygody rękojeści smoku, to radziłbym Ci najpierw chwycić do ręki, a potem wydawać opinie.
Napisano Ponad rok temu
A dlaczego na stali jakaś czarna powłoka jest? 8O
Bo robią też dla nurków, a w słonej wodzie to i S30V może sobie nie poradzić, a poza tym nic nie błyska. Rozumiem Jumbo, że naszedł Cię dobry humor .
Co do wygody rękojeści smoku, to radziłbym Ci najpierw chwycić do ręki, a potem wydawać opinie.
Nie tyle dobry humor, ile nie wiedziałem, że to też dla nurków jest. W sumie, jak chodzi o brak refleksów od stali, to jeszcze śruby powinny być poczernione, zeby uzupełnić całość.
A rękojeść, to z kolei kwestia gustu. Mi na ten przykład nie leżała za bardzo w łapce i przy mocniejszej pracy bałbym się, że będzie obcierać dłoń tak jak busse, którym miałem okazję rąbać gałęzie.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Baby;)
- Ponad rok temu
-
Do której blokady mamy zaufanie ?...
- Ponad rok temu
-
Przeróbka plain'a na combo
- Ponad rok temu