Do której blokady mamy zaufanie ?...
Napisano Ponad rok temu
Rolling lock od mini Ambusha tez jest fajny i bardzo pewny, ale troche za duzo czesci jak na moj gust.
Napisano Ponad rok temu
Czyli Plunge i backlock - używam i żyje
Napisano Ponad rok temu
Poza tym producenci czesto oszczedzaja na linersach i daja cienkie jak papier.
Od paru dni mam axisa i to jest czad! Odruchowo szukam "zasowki" nawet kiedy siegam po M 21 Moj glos na axis.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
axisa uzywalem w dwoch nozach i nie wyobrazam sobie sytuacji w ktorej blokada moglaby zawiesc(moze poza peknieciem sprezynki-no ale musialyby peknac obie naraz 8) )
A frame (koniecznie tytanowy) za to ze tam nie ma co zawiesc.
Ale gdyby pytanie brzmialo"jakim blokada ufamy i jakie blokady lubimy..."to frame odstaje od w pelni oborecznego axisa.
howk
Napisano Ponad rok temu
frame najbardziej mnie przekonuje ...
gdyby były 3 opcje, zaznaczyłbym backlocka ...
bawiłem się ostatnio nativem od Desma i jakoś zaczynam się przekonywać ...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Taki mechanizm blokowania jaki mamy z w Sebezie. To chyba bedzie Frame Lock, mam racje ??
masz rację ...
Napisano Ponad rok temu
A do linerlock'a nie mam zaufania,proponuję pouderzać lekko w stół w kierunku składania np rękojeścią wspomnianego M21 i złoży się na bank....
Napisano Ponad rok temu
Zaznaczyłem Frame i Backlock'a bo wielu jeszcze nie testowałem
A do linerlock'a nie mam zaufania,proponuję pouderzać lekko w stół w kierunku składania np rękojeścią wspomnianego M21 i złoży się na bank....
chyba, że używa się lawksa ...
po coś on w końcu jest ...
Napisano Ponad rok temu
a back lock w wydaniu ER to ideal.
Napisano Ponad rok temu
I żadnej blokadzie nie ufam nawet na tyle, żeby z całej siły wbijać nóż w cokolwiek twardego.
PZDR,
Smoku
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Axis - przy dobrej omedze nie widzę jak może zawieść
Napisano Ponad rok temu
popukałem, nawet dość mocno i jeszcze mam wszystkie palce (bez dopalacza) Obudziłem chyba wszystkich sąsiadów. Powiem ci, żeby było śmieszniej, że mam wrażenie, że odblokowywało się go jeszcze ciężej niż normalnie co oznacza, że tylko dobiłem blokade. Mam teraz spróbować porąbać stolik grzbietem klingi ??
Nie wiem o co się chciałeś założyć, ale wezme dom, samochód, w ostateczności twoje noże
a nastepnym razem radze sprawdzić coś w praktyce, a nie powielać internetowych mądrości. Jeśli blokada jest dobrze przemyślana i wykonana to nie puści... no chyba, że się ją zabetonuje przy okopywaniu namiotu, utopi nóż w bagnie w czasie ucieczki z wietnamskiego obozu pracy lub zasypie pustynnym piachem w czasie odbijania amerykańskich zakładników z rąk AlQaidy
Napisano Ponad rok temu
Jestem sklonny udostepnic Ci otwarty i zabezpieczony M21 do testow. Jesli uderzajac w stol go zlozysz (nie lamiac), masz piwoA do linerlock'a nie mam zaufania,proponuję pouderzać lekko w stół w kierunku składania np rękojeścią wspomnianego M21 i złoży się na bank....
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pozdr
Mithr
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Przeróbka plain'a na combo
- Ponad rok temu
-
Stop Pin
- Ponad rok temu
-
Dylemat
- Ponad rok temu
-
Prawdy i mity o tanto
- Ponad rok temu
-
Renno
- Ponad rok temu
-
Marbles???
- Ponad rok temu
-
Benczmejdwideuo :)
- Ponad rok temu
-
AIRKAT FOLDER
- Ponad rok temu
-
Emerson Fixed Kerambit
- Ponad rok temu
-
Kokurecja dla Kydexu, nowa generacja pochew do nozy!
- Ponad rok temu