Szelki operacyjne - gdzie kupić?
Napisano Ponad rok temu
Gdzie można nabyć szelki operacyjne do noszenia noża w typie Camillusa CQB-1 ?
Może ktoś z Was spotkał się z takim "sprzętem" ? Chodzi mi o takie szelki, by można je było nosić np. pod koszulą i nie były by widoczne 8)
Pozdrawiam Jacek
Napisano Ponad rok temu
Widzialem tez na Allegro.
Napisano Ponad rok temu
Kiedys kupie takie pro.
/edyta/[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Mnie chodzi o absolutnie profesjonalne, z zaawansowanych technologicznie materiałów szelki niewidoczne pod koszulą, nie pod marynarką czy pod kożuchem, ale pod koszulą 8)
Takich nie kupi się na allegro cz w military.pl. Już nie wspomnę o systemie do podczepiania noża, na tyle uniwersalnym by pasował do niego i teklok i szlufki i inne cuda myśli nożowej
Pozdrawiam Jacek
Napisano Ponad rok temu
Czy też mówiąc koszula masz co innego na myśli.
Jeżeli mają to być doskonałe szelki, mocne i konkretne, to może pasowałaby Ci konstrukcja firmy Extrema Ratio. Ich towary ma użytkownik tego forum - Mars.
Napisano Ponad rok temu
Ja często noszę koszulę na spodniach więc dobycie noża nie stanowi ŻADNEGO problemu. Jednak szelki z pasami nośnymi ze skóry, z kodury, a więc z materiałów grubych, z zapięciami czy też regulacjami realizowanymi na plecach są widoczne pod koszulą bo koszula, jak to koszula, najmocniej opina się na plecach. Mnie chodzi o takie szelki, które założone nie dawały by tego "niepożądanego" efektu.
Reasumując, szukam szelek, które reguluje się z przodu, najlepiej w okolicach pach (bo tu koszula w 99% wypadków jest luźna), ich pasy nośne są wykonane z przewiewnego, cienkiego, niezbyt grubego i nierozciągliwego materiału.
Takie szelki uważam za absolutnie profi i takich szukam. Podobno takie robi jakaś firma włoska, ale raczej nie Extrema Ratio...
Napisano Ponad rok temu
Może warto się przejść do hurtowni krawieckiej, obejrzeć materiały z jakich można by uszyć takie szelki, bo materiał na pasy nośne był lekki i przewiewny, nie tak jak popularne taśmy z których najczęściej się szelki szyje.
Napisano Ponad rok temu
wybacz Thorneb...
Napisano Ponad rok temu
Choć nie zupełnie o takie mi chodzi (patrz plastikowe łączniki pasów) to te też mi się podobają
Napisano Ponad rok temu
Szelki najtaniej i najszybciej kupisz u Marsa. Jak masz jakieś pytania to wal śmiało na moje gg najlepiej wieczorem
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Polski mundur polowy...sprawa banalna..ale....
- Ponad rok temu
-
Backup
- Ponad rok temu
-
"Taktyczność" - z czym to sie je ?
- Ponad rok temu
-
Tactical otwieracz :)
- Ponad rok temu
-
Gotowanie w terenie