tytanowy zegarek ?
Napisano Ponad rok temu
szukam zegarka - warunki brzegowe :
- tytanowa koperta i bransoleta
- szkielko ktore sie nie bedzie latwo rysowalo (szafir ?)
- wskazowki z sekundnikiem + moze byc digital dodatkowo
- dlugo swiecace znaczniki na wskazowkach i godzinach
- obrotowy bezel z minutami (jak do nurkowania :wink: )
- data
- alarm
- stoper
- 100m
design : do jeansow i tactical - nie do garnituru
cena..... powiem tak : omega x-33 jest poza moim zasiegiem
moze ktos podrzucic jakies pomysly ? bede wdzieczny
Napisano Ponad rok temu
edit:
o taki np
Napisano Ponad rok temu
powiedzmy ze w gust wspomnianej omegi (poza cena oczywiscie )
Napisano Ponad rok temu
No niestety stalowy, ale ta "zabawka" Pitera ładna jestszukam zegarka - warunki brzegowe :
- tytanowa koperta i bransoleta
Budo Aukcje
A jak koniecznie tytan to [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] ja mam Casio Lineage, ale taki bardziej klasyczny.
Napisano Ponad rok temu
Casio Lineage.
Też [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] mam. Fajne zegarki w bardzo fajnej cenie.
mlodyraduh
Napisano Ponad rok temu
ergo = licze ze w 2k pln uda sie zmiescic z czyms solidnym
odnoszac do klasy nozy..... wystarczy mi przyzwoity BM czy spyderco...... nie koniecznie szukam z polki SnG (no chyba ze mi odbije tak jak z SnG wlasnie
lineage....... to fajniutki zegareczek do garnituru
szukam czegos bardziej tactical :wink:
Napisano Ponad rok temu
*** TUTAJ ***
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
adriatica ? tego zupelnie nie znam ...... przejze ..... dzieki za podpowiedz
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
obejzalem sobie tego adriatica.......ladniutki...... ale brakuje mu swiecacych znacznikow na godzinach i wskazowkach....... to dla mnie dosc istotne....... ale cieplo cieplo o taki desen wlasnie chodzi (nie patrzylem tylko na cene)
Napisano Ponad rok temu
Jeżeli taktyczny chrakter serii H3 Traser Tobie odpowiada to bransolete można zamówić. Długości świecenia chyba nie muszę w przypadku tej marki omawiać, to z ich elementów trytowych korzystją wszyscy inni liczący się producenci zegarków nurkowych i taktycznych. Niestety zagarki Traser nie mają alarmu.
Napisano Ponad rok temu
z tytanu. Kupiłem mojej kobiecie damską wersję takiego
cuda (raczej Cię nie zainteresuje ). Sam muszę się zadowolić
stalowym
Napisano Ponad rok temu
Na co wam az tak wypasione zegarki?
Ja wiem ze taktyczne ale przeciez na dobra sprawe to nawet nie jestescie w stanie zblizyc sie do warunkow dla nich krytycznych.Rozumiem ze byle zegarek was nie satysfakcjonuje.Ale zegarki za X kPLN to juz eksibicjonizm.
Ja mam zwyklego Timexa Expedition i jak do tej pory nic go nie zjadlo ani nie zaszkodzilo (choc koperta porysowana na maksa ale to mu tylko dodaje uroku).
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
W zasadzie to zalety tytanu to jego masa miejsza od stali. Przecież tytan jest podatny na zarysowania bardziej niż stal. Jak ktoś chce mięć wiecznie "nowy" zegarek to mu trza Rado z ceramiki z szafirowym szkłem.
Mam zegarek z tytanu, okulary z tytanu, nóż z tytanu więc wydaje mi się że wiem co piszę. W obecnych czasach markowe okulary i zegarki są wykonywane ze stali akceptowanej przez alergików więc i tu tytanowa przewaga blednie. Tytan to zapewne wspaniały materiał ale w przypadku zegarka to nie jest najważniejsze.
Napisano Ponad rok temu
O... to do mnie przemawia.Po prostu elegancki zegarek,precyzyjny i placimy za firme.ntech ja sobie mysle tak, ze zasadnicza zaleta takich zegarkow jest ich pancernosc. Po prostu wielu z nas co chwila w cos reka przydzwoni albo cos w ten desen a ja np. ni elubie rys na zegarku bo to nie noz jest. Pozatym dokladnosc czasowa wielka jest, piekne wykonanie, gwarancja i niezawodnosc na najwyzszym poziomie.
Czyli z taktyka nie ma nic wpolnego.Raczej z estetyka.
Chyba jestem juz przeczulony bo wszedzie wietrze "zapas mocy" ..
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A tak z ciekawosci zapytam?
Na co wam az tak wypasione zegarki?
kurcze jak ja lubie takie pytania... to prawie jak a po co wam takie wypasione noże? przecież każdym da się coś ukroić...
a wypasione to są Vacheron Constantin, Ulysse Nardin bądź Girrard Perregaux ale niestety nie mogę sobie na żaden pozwolić... i tak naprawdę nie jest kwestia zapasu mocy czy dokładności działania, zresztą tak samo jak w nożach...
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
kamerka? wziernik?
- Ponad rok temu
-
krzesiwo tradycyjne
- Ponad rok temu
-
INOVA T4
- Ponad rok temu