Kapral potrzebuje kosy
Napisano Ponad rok temu
Ale jak wziąłem, do ręki Manixa ostatnio, to się zakochałem.
Szczytny plan zbierania na Nimravusa wziął w łeb.
Bierz Manixa, ewentualnie Rittera: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
albo Cabelasa, [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
jak masz dużo czasu i mocne nerwy.
Napisano Ponad rok temu
jak masz dużo czasu i mocne nerwy.
Nie, tylko "jesli masz duzo kasy"
Male prawdopodobienstwo, zeby cos mialo zginac, jesli bierzesz przesylki za 30+ dolcow - tylko to kosztuje.
Ale przychodzi raz-dwa.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
To przyjrzyj sie tym fajnym brzuszkom, zwlaszcza 550
Ale Ares, albo 710 sa OK.
Napisano Ponad rok temu
obstaje przy AFCK i Aresie
Nie mam zadnego BM ale obawiam sie axis lock nie jest najlepszym rozwiązaniem... Błoto, piach i inny syf moze uszlodzic blokade. Z tego co podał kapral to moim zdaniem Skirmish jest najlepszym kompromisem. Łączy uzytkowosc z wytrzymałościa a do tego nie ma zbyt skomplikowanej budowy.
Napisano Ponad rok temu
Nie używałem go , jedynie przez chwile trzymałem w ręce , poza tym conieco o nim czytałem. i stwierdzam że jest ZA...ISTY
Jest to jedno z moich największych marzeń "nożowych" - jednak jego cena - w Polsce przekracza 1000zł,a poza tym to automat( mnie to nie przeszkadza ani troche, a wręcz przeciwnie ), jednak mechanizm auto naperwno jest bardziej podatny na uszkodzenia i zabrudzenia niż prosta blokada
Napisano Ponad rok temu
Noz do walki to jakies 15 cm minimum ostrza. A noz do samoobrony przed nieuzbrojonym przeciwnikiem to juz inna bajka.
Spyderco Manix to wydaje mi sie kompromis miedzy nozem do samoobrony i Biurowym wojownikiem.
Napisano Ponad rok temu
Nie mam zadnego BM ale obawiam sie axis lock nie jest najlepszym rozwiązaniem... Błoto, piach i inny syf moze uszlodzic blokade. Z tego co podał kapral to moim zdaniem Skirmish jest najlepszym kompromisem. Łączy uzytkowosc z wytrzymałościa a do tego nie ma zbyt skomplikowanej budowy.
Dlatego tez wczesniej o tym wspomnialem.
Ale ktos tu kiedys wrzucal fotki AFCK uzywanego na wykopaliskach, poza tym ciulkwens tez ma juz 710 bardzo dlugo - i sobie radza.
Ja moich nie testowalem "na zabrudzenie"
A z tymi automatami to nie jest tak zle, mam bardzo starego mini reflexa, kupilem uzywany i w gniezdzie sprezyny byl nawet piasek z plazy. Chodzil, nic mu sie nie stalo.
Napisano Ponad rok temu
Jak juz kupiłem Grippa to wszyscy naokoło mówią i piszą, że ta blokada nie jest tak pewna i niezniszczalna jak inne???
Jakie jest prawdopodobieństwo zniszczenia, choć jednej z tych sprężynek przy „normalnym” użytkowaniu???
Napisano Ponad rok temu
Chociaz IMHO axis wcale nie jest az tak wrazliwy na brud.
Napisano Ponad rok temu
Poza tym - chyba codziennie nie zdarza sie żeby nóz był aż tak zabrudzony , by mogło to zaszkodzić blokadzie , a umycie noża nawet w warunkach polowych to nie jest wielki problem. - rzeka/strumień , czy jakakolwiek inna woda
Napisano Ponad rok temu
ergonomia - mam
fighterski sznyt - mam
mocna konstrukcja - mam
dobra stal ( ostrzenie! ) - mam
ostrze combo - yyy... nie mam
dlatego spokojnie mogę powiedzieć o tym Emersonie CQC13 Bowie na BAZARZE
bo wiem że nie podbierzesz go Cynikowi :roll:
Napisano Ponad rok temu
Właśnie tez mnie męczy wytrzymałość tej blokady na wszelkie zanieczyszczenia.
Jak juz kupiłem Grippa to wszyscy naokoło mówią i piszą, że ta blokada nie jest tak pewna i niezniszczalna jak inne???
Jakie jest prawdopodobieństwo zniszczenia, choć jednej z tych sprężynek przy ?normalnym? użytkowaniu???
Spytaj ciulkwensa, jemu juz dwie poszly
Ale prawdopodobienstwa Ci chyba nie poda za dokladnie
Napisano Ponad rok temu
Właśnie tez mnie męczy wytrzymałość tej blokady na wszelkie zanieczyszczenia.
Jakie jest prawdopodobieństwo zniszczenia, choć jednej z tych sprężynek przy ?normalnym? użytkowaniu???
Spytaj ciulkwensa, jemu juz dwie poszly
Ale prawdopodobienstwa Ci chyba nie poda za dokladnie
A jego 710 wyglada jakby ja czolg przejechal. Chyba naprawde niezle dostawala w dupe.
I dalej pieknie dziala.
Napisano Ponad rok temu
http://www.forum-kul...ndpost&p=806025
Szczerze mowiac, to ja bym na zimne dmuchal, ale nie spotkalem sie zeby ktos sie skarzyl jakos bardzo czy to na sprezynki, czy na brud w axisie.
A wracajac do AFO, to AFO i Auto Stryker sa na wyposazeniu US Navy i USAAF zdaje sie, m.in. jako noze ratunkowe (tratwy automatycznei nadmuchiwane maja AFO w wyposazeniu, jesli dobrze pamietam) i "w ogole". Wiec pewnie nie tak latwo im krzywde zrobic.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
mowiłem że pasuje zresztą zajebisty nożyk, sam bym chciał...
Napisano Ponad rok temu
Czytam co Kapral potrzebujesz
ergonomia - mam
fighterski sznyt - mam
mocna konstrukcja - mam
dobra stal ( ostrzenie! ) - mam
ostrze combo - yyy... nie mam
bo wiem że nie podbierzesz go Cynikowi :roll:
Nie, nie zrobie tego cynikowi;)
aha, jak o czyms piszecie to ja mam taka prosbe lenia strasznego wrzucice chociaz fote
bo juz mi sie google.pl przegrzewa od wdupcania tam nazw nozy itp.
A co dopiero mozg ktory trawi kilka zreczy naraz.
w chwili obecnej, to ja sobie tak mysle nad:
-Spyderco paramilitary bo ten jelop vince mi non stop wciska kity ze taki zajebisty
-benchmade gritilian i te inne coscie tutaj wymieniali
-fulcrum
-i mod jakis ciekawy...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
za tyle kasy kup sobie 2-3 noże każdy do innych celów
jak zgubisz czy podpierdoli Ci ktoś czy dasz dziewczynie to zostanie Ci inny i mneij szkoda
znam Ciebie i wiem co robisz z nozem, jak chcesz kose nei do zajebania to strider jakiś
ale to czego chcesz nawzajem sie wyklucza
olej to i kup 2 noże - inaczej zawsze bedzie coś kosztem czegoś
nie ma samochodu do wszystkiego
w teren nie pojedziesz ferrari
a dupy na chujowego ubłoconego dżipa ciężko wyrwać pod drogą knajpą
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Grubosc Szlfu Roboczego ?
- Ponad rok temu
-