Koreańszczyzna!
Napisano Ponad rok temu
Dzięki z góry!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Na koreańskim żarciu to się nie znam ... ale możesz mi powiedzieć jak sie nazywa ta modelka na twoim emblemacie ? : chyba że to ty
Fernanda Martinelli
Napisano Ponad rok temu
Czy zna ktoś jakies dobre przepisy na koreanskie żarcie. Jakieś linki do stronek internetowych bylyby mile widziane(najlpiej po angielsku). Najbardziej mnie ciekawi jak robia oni tą kapuche kim-dżi, gdyz za owocami morza nie przepadam. No i ogólnie jakie warzywa i przyprawy stosują.
Dzięki z góry!
to sie robi jak nasz kiszona kapuste ale przesypuje sie nie sola tylko czerwona papryka, tak awysuszona specjalna, nie wierze zebys mogl to w polsce dostac. kapusta to nie taka jak nasz tylko cos w rodzaju kapusty piekinskiej ktora sie w Polsce sprzedaje, jedynie ta odmiana jest dwardsza bo ta w Polsce to jest miekka jak salata
sa dwa sposoby robienia:
1. zawijanie lisci kapusty i przesypywanie
2. posiekanie jak u nas
Napisano Ponad rok temu
Czy zna ktoś jakies dobre przepisy na koreanskie żarcie. Jakieś linki do stronek internetowych bylyby mile widziane(najlpiej po angielsku). Najbardziej mnie ciekawi jak robia oni tą kapuche kim-dżi, gdyz za owocami morza nie przepadam. No i ogólnie jakie warzywa i przyprawy stosują.
Dzięki z góry!
to sie robi jak nasz kiszona kapuste ale przesypuje sie nie sola tylko czerwona papryka, tak awysuszona specjalna, nie wierze zebys mogl to w polsce dostac. kapusta to nie taka jak nasz tylko cos w rodzaju kapusty piekinskiej ktora sie w Polsce sprzedaje, jedynie ta odmiana jest dwardsza bo ta w Polsce to jest miekka jak salata
sa dwa sposoby robienia:
1. zawijanie lisci kapusty i przesypywanie
2. posiekanie jak u nas
Wielkie dzieki
Napisano Ponad rok temu
Poza tym jesteś z Poznania, więc poszukaj firmy Sane-Hem ona zajmuje się egzotyką dla gastronomii. Całkiem niedrogo, (powinni sprzedać na detal), wszelkiej maści rzeczy( korzenie lotosu itp.) począwszy od produktów z arabii, przez japonie, chiny i cholera wie co jeszcze
Napisano Ponad rok temu
Są takie sklepy "ze zdrową zywnością" jezeli znajdziesz taki bardziej rasowy to będą spokojnie w większości dostepne egzotyczne rzeczy
Poza tym jesteś z Poznania, więc poszukaj firmy Sane-Hem ona zajmuje się egzotyką dla gastronomii. Całkiem niedrogo, (powinni sprzedać na detal), wszelkiej maści rzeczy( korzenie lotosu itp.) począwszy od produktów z arabii, przez japonie, chiny i cholera wie co jeszcze
A ta firma Sane Hem ma swoje firmowe sklepy czy mam poszperac po supermarketach?
Napisano Ponad rok temu
Oni zajmuja się zaopatrzeniem restauracji.
Jesli nie ci, to inni, ktoś napewno zaopatruje poznań w takie rzeczy.
Ale popróbuj poszukać lepiej w takich magicznych :wink: sklepach ze zdrową żywnością i przyprawami świata.
Zawsze możesz w jakiejś "rasowej" knajpie azjatyckiej zapytać skośnookiego gdzie mozna trafić na takie rzeczy w Twoim mieście, to też może się udać.
Chyba że to będzie taki azjata jak chinka czikuczikulinka 8)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Smacznego :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Takie coś znalazłem:
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Smacznego :wink:
fajna stronka... a ja sie zastanawiałem o sobie jutro ugotować.. chyba rybka na parze
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Pod rekawice mma
- Ponad rok temu
-
Pranayama
- Ponad rok temu
-
proble ze stawami
- Ponad rok temu
-
złamane żebro
- Ponad rok temu
-
Olimp Thermo Speed - co o tym sądzicie ?
- Ponad rok temu
-
masa mięśniowa
- Ponad rok temu
-
Szkarłatne serce...
- Ponad rok temu
-
Wybity bark! Co dalej?
- Ponad rok temu
-
Alkohol a trening itp.