Na pamiątkę służby ...
Napisano Ponad rok temu
a inny krewny chowal izraelitow w piwnicy ....wiec troszke wiem
nie napisalem nigdzie ze zajebisty jest mundur ss i bagnet zeby zabjac w nim niewinnych ludzi
napisalem ze fotki sa niezle - ze oddaja klimat . ze mundury niemieckie robia wrazenie - grozne zreszta
napisalem takze ze nalezy odroznic zachwyt zajawke na temat militariow od ideologi - to jest chyba zrozumiale
napisze takze jeszcze raz ze kazdy z nas jest nienormalny bo ma zajoba na punkcie nozy ....
rownie dobrze niektore nacje - tatarzy litwini lotysze ukraincy - moliby nas nienawidziec dotad i pluc na widok szabli polskiej albo flagi - za okres sredniowieczny kiedy to polska od morza do morza napierdalala bez litosci reszte .....itak dalej
niemcy za zabranie ziem zachodnich
jasne ze nalezy pamietac o takich rzeczach zeby sie nie powtorzylo nigdy
tylko ze taka przesadnie pielegnowana nienawisc za czyjes grzechy w przeszlosci - wlasnie do tego prowadzi...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
malo tego - teraz za to hajs calkiem niezly biora - wiekszy niz zold w czasie II wojny swiatowej
jesli tego nierozumiesz to bardzo cie zaluje i jest mi szkoda.....
ale mialo byc o zdjeciach ...wiec koncze juz ...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
(pokojowe misje usa)
kto to robi ?
harcerze ?
Napisano Ponad rok temu
Po prostu powiedz, ze jestes antyamerykanskim lewakiem to zrozumiem i uwazam dyskusje za zakonczona.
Napisano Ponad rok temu
co z "boku" nie wyglada za moralnie .....
wedlug mnie fascyncja np fokami czy innymi spec sluzbami - zabijajacymi na zlecenie rzadu, organizacji rzadowo - wywiadowcych w imie wyzszych racji - jest tak samo niezdrowa jak fascynacja SS albo pamiatkami po nich - mowienie ze jest TO CO INNEGO jest hipokryzja .....i tyle
oczywiscie - mozna powiedziec ze nie robi sie obozow koncentracyjnych teraz - i jest to niepodwarzalny argument ......jednak cala reszta - dotyczaca elitarnych jednostek ....hmmmm wedlug mnie to tez sa mordercy
zabijajacy z rozkazu - a i pewnikiem z usmiechem na twarzy co poniektorzy (czesc i nawet nacpana niezle do tego czasem) - rozumiesz ? (nie pije do ciebie na zasadzie zeby sie odgryzc - prubuje wytlumaczyc swoj punkt widzenia )
gdyby wszyscy pijali absynt swiat bylby ciekawszy pewnie
Napisano Ponad rok temu
Niektore - i tylko niektore - dywizje Waffen-SS mozna tak nazwac, ale nic poza tym.
Znakomita wiekszosc SS pelnila funkcje policyjne, bo do tego byla powolana od samego poczatku.
I do tego nalezala np. sluzba w obozach, pilnowanie okupowanego terenu, czy masowe mordowanie przedstawicieli narodow przeznaczonych do wyniszczenia (Einsatzgruppen itd.)
Poza paroma dywizjami Waffen-SS (jak np. Totenkopf, ktora zreszta zostala ze straznikow obozowych krotko przed wojna sformowana), ktore sie niektorymi obozami "opiekowaly" i w nich mialy bazy. Te sliczne mundury SS szyli np. wiezniowie Dachau. Cool, nie?
Napisano Ponad rok temu
Cho na piwo lepiej, moderatorzy sobie tu poradza, my mamy swoja wizje prawdy, uwak swoja i chyb aprzez internet nie idzie tego zmienic.
Napisano Ponad rok temu
nie coll
- co nie zmienia faktu ze prezentuja sie w nich dobrze - budza groze - pewnie takie bylo zalozenie
roznica miedzy nami polega na tym ze ty odbierasz te zdjecia poprzez pryzmat uprzedzen wynikajacych z historii (calkiem slusznych zreszta ) - ja jestem w stanie spojrzec na to z boku (tak mi sie wydaje ) i odciac klimat zdjec - od historii zwiazaej z tymi symbolami ...co nie zmienia faktu ze nai nieche miec takiego bagnet munduru ani swastyki na scianie - jednak nie uwazam ze kazdy kto w kolekcji bedzie taki mial jest faszysta nazista i trzeba go zlinczowac na miejscu ......i ze zdjecia mi sie podobaja - jako zdjecia ...
Napisano Ponad rok temu
Po prostu powiedz, ze jestes antyamerykanskim lewakiem to zrozumiem i uwazam dyskusje za zakonczona.
he he he he kurwa tylko na to czekałem
nowy rekord - 5 stron wytrzymaliście
Napisano Ponad rok temu
ja nie wiem czy lewakiem ale anty tym głombom ze stanów to na pewno jestem
nie chce generalizowac ale duza wiekszos amerykanów to...
Napisano Ponad rok temu
Owszem, wszystko sie rozchodzi o odbior fotek, ale zwroc uwage, ze to nie jest forum fotograficzne, gdzie siedzi duzo ludzi, ktorzy nie patrza czy na focie jest staruszka sprzedajaca jablka czy staruszka placzaca nad zwlokami wnuczka - ino patrza na to jakie iso jest ustawione, jak wybalansowane kolory, jak zalatwiona sprawa ostrosci - i jak te wymagania spelnione to mowia - ooo w pyte foty.
Zajmujemy sie kontrowersyjnym hobby i jak tutak panowie z faktu przyjda i zobacza, ze nie dosc, ze mordercy potencjalni to jeszcze fotografuja oltaze ku pamieci SS, ktore sami buduja b gloryfikowac "tych, ktorzy polegli na sluzbie". Jakby to bylo forum zamkniete jak np. Gorinkan to bym sie tak nie strzepil ale w ten sposob... kurna ludzie patrza, tacy ludzie, ktorzy nie rozumieja nic z tego, zagladaja z ciekawosci i tu bach od razu SS. Afera gotowa.
Blachosław - a ja liczylem, ze pierwszy odpiszesz, zawiodles mnie Nie pije z tobom juz
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
oltaze ku pamieci SS, ktore sami buduja by gloryfikowac "tych, ktorzy polegli na sluzbie".
Ty cynik może ja ślepy jestem ale gdzie Ty tam widzisz ołtarz ?? :roll:
gdzie tu ktoś gloryfikuje poległych na służbie ??
stary Ty weź jeszcze raz obejrzyj te zdjęcia na spokojnie
bo pierdolisz pan aż miło
widzisz coś czego tam nie ma
piszesz co chłopaki chcieli tymi zdjęciami zrobić a wiesz to lepiej niż oni sami.
Stary wyluzuj
nadinterpretujesz i to wręcz obsesyjnie.
Napisano Ponad rok temu
niestety pelne zdanie brzmialo:
ze nie dosc, ze mordercy potencjalni to jeszcze fotografuja oltaze ku pamieci SS, ktore sami buduja b gloryfikowac "tych, ktorzy polegli na sluzbie".
Czyli - albo uwazam, ze wszyscy jestesmy potencjalnymi mordercami albo byc moze mialem na mysli co moze "zobaczyc" dziennikarzyna, co staralem sie zawrzec w tym fragmencie tekstu jako CALOSCI:
Zajmujemy sie kontrowersyjnym hobby i jak tutak panowie z faktu przyjda i zobacza, ze nie dosc, ze mordercy potencjalni to jeszcze fotografuja oltaze ku pamieci SS(...)
Napisano Ponad rok temu
Owszem, wszystko sie rozchodzi o odbior fotek, ale zwroc uwage, ze to nie jest forum fotograficzne, gdzie siedzi duzo ludzi, ktorzy nie patrza czy na focie jest staruszka sprzedajaca jablka czy staruszka placzaca nad zwlokami wnuczka - ino patrza na to jakie iso jest ustawione, jak wybalansowane kolory, jak zalatwiona sprawa ostrosci - i jak te wymagania spelnione to mowia - ooo w pyte foty.
Zajmujemy sie kontrowersyjnym hobby i jak tutak panowie z faktu przyjda i zobacza, ze nie dosc, ze mordercy potencjalni to jeszcze fotografuja oltaze ku pamieci SS, ktore sami buduja b gloryfikowac "tych, ktorzy polegli na sluzbie". Jakby to bylo forum zamkniete jak np. Gorinkan to bym sie tak nie strzepil ale w ten sposob... kurna ludzie patrza, tacy ludzie, ktorzy nie rozumieja nic z tego, zagladaja z ciekawosci i tu bach od razu SS. Afera gotowa.
Cynk ołtarza to ja tam nie widzę a fotki robiłem!!!
Czyżby nadmiar Absinth'u zrobił jakiś halucynogenny obraz??? A co do gloryfikacji to źle mnie osądzasz...
I mam jeszcze jedno pytanie czy fotografowi nie chodzi o zrobienie dobrego zdjęcia i pokazania tego tak jak on to widzi Co???
A gdyby fotki były nie ostre zrobione w fatalnej scenerii czy ktoś zwrócił by na nie uwagę?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Bo jak na razie idac ta logika to sie dziwie, ze nikt mnie nie zlinczowal za to, ze was potencjalnymi mordercami nazwalem
Pozwolę się offtopicowo wtrącić :wink: :
Każdy z nas jest "potencjalnym" mordercą.... Nawet jak nie ma noża, to "potencjalnie" może gołymi łapami zabic....
I a'propos: każdy z nas (a przynajmniej większość ) jest potencjalnym gwałcicielem
Narzędzia mamy :wink:
PZDR,
Smoku
PS. na temat zdjęć się nie wypowiem, mieszane uczucia mam, raczej nie podoba mi się cała idea "otoczki" zdjęć, temat topicu itd. - raczej "nietrafione" :?
Napisano Ponad rok temu
To znaczy, że zdjęcia propagują.Przedstawione zdjęcia nie mają na celu propagowania treści ....
ja probuje tylko wytlumaczyc ze wszystko jest szare lub w kratke - nie ma ze zle albo dobre
i nalezy to w ten sposob traktowac - wszystko zalezy od punktu widzenia ktory zalezy calkowicie od okolicznosci -
Nieprawda, wszystko jest albo dobre albo złe tylko, że wygodniej i łatwiej jest mówić, że to zależy i nie zastanawiać się nad tym.
Wracając do zdjęć. To JEST "ołtarzyk".
Na większości zdjęć (6) wg mnie sprzączka jest wyeksponowana bardziej od noża. Dla samego noża wystarczyłby sam pas bez pokazywania szczegółów.
I po zastanowieniu - zbieranie ss-mańskich pamiątek jest złe.
Jak ktoś ma w szafie bo mu zostało po służbie to też nie ma się czym chwalić.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
To i Tanto...
- Ponad rok temu
-
Grip - kilka amatorskich ujec ;)
- Ponad rok temu
-
Russian Army Knife
- Ponad rok temu