Skocz do zawartości

Zdjęcie

Na pamiątkę służby ...

• Zamknięty Temat jest zamknięty
96 odpowiedzi w tym temacie

budo_alien
  • Użytkownik
  • PipPip
  • 93 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Re: Na pamiątkę służby ...
slow69
przymus a przymus
nikt ci nie kazal 30 lat temu wstepowac w polsce do partii
jednak trzeba bylo sprobowac qpic pralke jako mlode malzenstwo - bez czerwonej ksiazeczki.....
rozumiesz ?
jesli nie spytaj starych - oni ci to wytlumacza na czym polega przymus ideologiczny i wynikajacy z nacisku otoczenia ........
jak sam powiedziales papiez tez byl w hitlerjuggend (przyczym w jego wypadku to ja bym stawial ze sam poszedl -w koncu jezuita chyba jest )
malo ktory nie byl w hitlerjuggend ........bo raczej nie mial innego wyboru .....
tak samo jak malo ktory mlody chlopak nie byl w pionierach.....
naprawde zaden z nas nie ma na tyle wiedzy zeby sie wypowiadac w takich kwestiach - zwlaszcza potepiajaco
TO BYLI W WIEKSZOSCI BARDZO QRWA SKRZYWDZENI LUDZIE .....i nie rzcze niikomu zeby sie otarl choc o taka traume - i niezaleznie czy byli w wojsku ruskim niemieckiim japonskim czy innym mieli przesrane ....
japonce tez mieli niezle obozy - nie mieli piecow .......
tlyle ze u nich sluzba w obozie byla kara i skaza na chonorze wojownika a nie "ciepla posadka" (jesli tak to mozna nazwac) - co oczywiscie nie zmienia faktu ze bylo to ludobujstwo itd......
jednak zrozum ze nalezy odzielac ideologie i jej przywodcow od szarych malych nie majacych alternatywy ludzi - owszem bylo w SS duzo swirow ktorych rajcowalo zabijanie gwalcenie tortury i palenie ludzi w chalupie zywcem - nie znaczy to jednak ze KAZDY Z NICH BYL PIERDOLONYM morderca .....

tak na marginesie RYBAK:
pozatym ze teraz nie ma wojny ....to czym sie roznia np. FOKI od SS ?
albo inne jednostki specjalne mordujace i wysadzajace na polecenie odpowiednich sluzby ...
w dzisiejsdzych czasach i realiach ?
  • 0

budo_robin
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 472 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Hej, Rybak,
jesli przeczytasz mojego posta jeszcze raz to zobaczysz, ze nie chodzilo tam o rzymskie miecze. Tylko o zycie. Moim zdaniem nie ma roznicy, czy zajebali kogos we wtorek, czy w piatek, teraz czy tysiac lat temu.
Kiedys Kuron powiedzial, ze kazdy ma swojego Zyda. I pewnie SS-mana tez, tylko po co do tego mieszac bron???
I o czym ja w ogole gledze, zapisalem sie tu dla dyskusji o nozach....
Dobranoc.
  • 0

budo_slow69
  • Użytkownik
  • PipPip
  • 60 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

wiecie co mowcie co chcecie ale mi sie podobaja ich mundury tak jak ta klamra jest swego rodzaju dziełem sztuki a nóż jest super i grawerka na nim rewelacyjna. no i oczywisci bije pokłony za talent fotograficzny :wink:
  • 0

budo_flybig69
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 325 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Jeśli się komus nie podoba to trudno ale to tylko fotki i według mnie mają klimat taką miałem wizję i już ...
A co do swastyki na klamrce od pasa to jak bym ją zamazał to fotki straciły by swój klimat i dzisiaj nie było by takiej ostrej dyskusji.
Więc jeśli kogoś uraziłem to przepraszam.

Następnym razem zrobie fotki Ka-bara w plenerze.Mam nadzieje że się domyślicie co mam na myśli.
VIETNAM ...
IRAK...

I czy wtedy też będzie taka ostra wymiana zdań.
  • 0

budo_rybak
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 4174 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Hej, Rybak,
jesli przeczytasz mojego posta jeszcze raz to zobaczysz, ze nie chodzilo tam o rzymskie miecze. Tylko o zycie. Moim zdaniem nie ma roznicy, czy zajebali kogos we wtorek, czy w piatek, teraz czy tysiac lat temu.

Nie potrzebuje czytac Twojego posta ponownie - Ty przeczytaj moja "edycje".
Bo tak sie sklada, ze np. mnie "zajebali" m.in. pradziadka, prababcie i jeszcze pare ich dzieci oraz krewnych.

Tobie nie? No to pewnie nie ma roznicy. Jeszcze troche i zapewne wszyscy beda uwazac wystep ksiecia Harrego na party za "cool".

BTW - ciekawe, co by sp. Kuron powiedzial na emocjonowanie sie polskiej mlodziezy insygniami SS.

uwak - prosilem, zebys sie troche doinformowal. Zrob to.

Bo z drugiej strony tak sie sklada, ze mam w dalszej rodzinie czlowieka, ktory sie w Hitlerjugend tak bardzo wyroznial, ze go od razu chcieli wziac do Bad Tölz (szkola oficerska SS tam wtedy byla, jakby kto nie kojarzyl), ale on im pieknie podziekowal. I poszedl rok pozniej normalnie z poboru do Wehrmachtu.

Nikt go do niczego nie zmuszal, ani nie chcial rozstrzelac.

Zreszta obecny papiez tez zostal wciagniety do Hitlerjugend, po czym go stamtad zwolnili - bo chcial zostac ksiedzem katolickim. Po czym wzieli do normalnej sluzby w artylerii przeciwlotniczej.

A czym sie roznia Foki od SS?

Juz pisalem - foki pilnuja jakichs obozow koncentracyjnych? Slyszales o jakichs celowo zorganizowanych Seals-Einsatztruppen do masowego mordowania ludnosci cywilnej?

BTW - czy ludzie pomordowani przez SS byli "mniej skrzywdzeni", niz ci biedacy?

Uczcie sie chlopaki historii - i pomyslcie czasem nad tym, co przeczytaliscie.
  • 0

budo_alien
  • Użytkownik
  • PipPip
  • 93 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

taaaa ale z drugiej strony - mordowani w obozach koncentracyjnych izraelici
sami czolgami rozjezdzali obozy przesiedlencze palestynczykow
rybak - ja probuje tylko wytlumaczyc ze wszystko jest szare lub w kratke - nie ma ze zle albo dobre
i nalezy to w ten sposob traktowac - wszystko zalezy od punktu widzenia ktory zalezy calkowicie od okolicznosci -
patrzac z boku - to WOGOLE MY JESTESMY ZLI BO:
JARAMY SIE NOZAMI
MILITARIAMI
NOSIMY BRON - co utility knive to utility ale wiekszosc ma kupe modeli przeznaczonych do zabijania z zalozenia (design model typ producent)
wiec bulwersowanie sie innym zlem przez NAS jest calkowita hipokryzja :)
  • 0

budo_rybak
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 4174 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

taaaa ale z drugiej strony - mordowani w obozach koncentracyjnych izraelici
sami czolgami rozjezdzali obozy przesiedlencze palestynczykow
rybak - ja probuje tylko wytlumaczyc ze wszystko jest szare lub w kratke - nie ma ze zle albo dobre
i nalezy to w ten sposob traktowac - wszystko zalezy od punktu widzenia ktory zalezy calkowicie od okolicznoci -

Gott, uwak, co Ty piszesz?

Ci zamordowani rozjezdzali cos czolgami? Jestes absolutnie pewny? Chyba byloby im troche trudno?

Co ma wspolnego zagazowany w Oswiecimiu Zyd z obecnym zolnierzem izraelskim? Nawet nei jezyk, bo tamten mowil najczesciej jidisz, a w Izraelu jidisz sie tepi i wymaga od ludzi, zeby mowili tylko i wylacznie po hebrajsku.

A co mial wspolnego Dietrich Bonhoeffer z Himmlerem? Albo rodzenstwo Scholl? To, ze byli Niemcami?

I co jest "szare"? To, ze Dirlewanger-Brigade systematycznie w czasie powstania warszawskiego gwalcila i mordowala ludnosc cywilna dzielnice za dzielnica? Mieli trudne dziecinstwo i pod gorke do szkoly?

Wez przestan, ja Cie prosze...

No to gdzie w koncu te cool fotki z Katynia?
  • 0

budo_bigbang
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 584 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

OK ale my tu mamy mogiłę a nie ołtarzyk, w dodatku smutną mogiłę w lesie. Tak nie chowano oficerów...

Każdy widzi w tych zdjęciach co innego, może należy tolerować inne spojrzenie?
  • 0

budo_rybak
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 4174 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Serio?

To moze jakies kwiaty...?

Ja wysiadam.
  • 0

budo_slow69
  • Użytkownik
  • PipPip
  • 60 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

sfastyka jest uznana za symbol faszystowski OK ale kabar jest w pewnym sensie symbolem wietnamu proponuje wyzucic wszelki materiały z nim :evil: tak czepiajac sie mozemy jeszcze kilka ciekawych rzeczy wywalic. Nic nie jest czarne ani białe, w wietnamie tez amerykanie mordowali gwałcili itp. nie wiem co chcesz sie udowodnic mowiac ze tych co zabili w obozach nie mogli jezdzic czołgami. to ze ktos robi obecnie takie numery jest lepszy niz ktos z przed 60 lat. A irak ?? ładny poligon i mordoweanie cywilnej ludnosci na oczach całego swiata ale w sumie im wolno chca wyzwolic ludnosc iracka... napalmem
  • 0

budo_alien
  • Użytkownik
  • PipPip
  • 93 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

....a myslalem ze ja tylkojestem odmiencem - ktos jednak rozumie :)
  • 0

budo_flybig69
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 325 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

No to gdzie w koncu te cool fotki z Katynia?

Rybak do mnie pijesz?

Wyluzuj troszkę to miały być zdjęcia bagnetu od mausera.A nie wymian poglądów co jest złe a co dobre.
Wiadomo "swastyka" każdemu normalnemu człowiekowi kojaży się z AGRESJĄ NA POLSKĘ,OŚWIĘCIMIEM,ZŁEM itp
  • 0

budo_alien
  • Użytkownik
  • PipPip
  • 93 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

eeeeeeeee mi sie kojarzy inaczej .....
  • 0

budo_rybak
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 4174 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Rybak do mnie pijesz?

Wyluzuj troszkę to miały być zdjęcia bagnetu od mausera.A nie wymian poglądów co jest złe a co dobre.
Wiadomo "swastyka" każdemu normalnemu człowiekowi kojaży się z AGRESJĄ NA POLSKĘ,OŚWIĘCIMIEM,ZŁEM itp

Jak mialy, to Ci nie wyszly, sorka.

Ale nie, nie do Ciebie - do wszystkich, ktorzy nie widza nic poza "udana kompozycja".

Ale jak juz pytasz, to ja tez spytam jeszcze raz - zauwazyles, ze mi w ogole nie chodzi o swastyke? Chodzi mi o to, ze to jest pas SS - ktory IMO nie ma co tu szukac.

A zreszta ja juz poszedlem.
  • 0

budo_cynik
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 5337 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Ty uwak nic nie zmadrzales, dalej bunt mlodzienczy przechodzisz widze. Nie wiem po co wrociles, jesli siac ferment i swoja niezmierzona glupote to wylecisz jeszcze raz.
  • 0

budo_alien
  • Użytkownik
  • PipPip
  • 93 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

to juz szybciutko blokuj .....
mlodzieniaszku.......
  • 0

budo_blacha
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 2143 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

he he he
najgorzej jak coś pozostaje niezauważone
a tutaj już 4 strony dyskusji o zdjęciach
to sie chyba nikomu wcześneij nie udało
gratulacje FLY

rybak - po raz kolejny polecam luzować stringi
  • 0

budo_rejs
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 269 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Cholera, kilkadziesiat lat mineło od zakonczenia wojny a pamiec o tym co sie wtedy działo zanika. Popieram na całej lini Rybaka. Afiszowanie sie symbolami które były wykorzystywane do celowej eksterminacji jest jak dla mnie przykładem totalnej głupoty i co najmniej nie na miejscu. Jeszcze troche takiego myslenia i bedziemy dziekować rosjan za wyzwolenia lub przepraszać niemców ze jak nas najechali to do nich strzelaliśmy.

Polecam powtórke podreczników do historii, lub rozmowy z tymi którzy to jeszcze pamietają.
  • 0

budo_rybak
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 4174 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Blacha - bez urazy, "polecac" nie bardzo mi cokolwiek mozesz. Poza tym jeszcze nie widziales mnie nie-wyluzowanego.

Moze rodzicow posadz do monitora, pokaz im topik i spytaj, co o tym sadza, albo dziadkow, jesli jeszcze - mam nadzieje - zyja.

Jestem naprawde ciekawy, co powiedza na ten temat.

Pozdrawiam

PS. zreszta nie tylko Blacha moglby taki maly eksperyment przeprowadzic.
  • 0

budo_slow69
  • Użytkownik
  • PipPip
  • 60 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

alien jak narazie masz moje poparcie chłopaki za bardzo sie ekscytuja gadzetami i robia jakas dziwna krucjate
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych

Ikona FaceBook

10 następnych tematów

Plany treningowe i dietetyczne

Forum: 2002 : 2003 : 2004 : 2005 : 2006 : 2007 : 2008 : 2009 : 2010 : 2011 : 2012 : 2013 : 2014 : 2015 : 2016 : 2017 : 2018 : 2019 : 2020 : 2021 : 2022 : 2023 : 2024