daj mi namiar na siebie najlepiej meila bo mam kilka pytanek odnosnie foto.
masz pytania to pytaj :wink:
Napisano Ponad rok temu
daj mi namiar na siebie najlepiej meila bo mam kilka pytanek odnosnie foto.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Może trochę nie na temat, ale skorzystam z zachęty.
Czy Chińczycy wiedzą że istnieje taki kraj jak Polska?
Czy sporty walki w Chinach są równie nie popularne jak w Polsce?
Jak Ciebie tam postrzegają? I co Ty tam właściwie robissz :wink: ?
Jakie różnice kulturowe się najbardziej Tobie rzucaja w oczy?
Co Ci się tam podoba? Czy ruszasz się ze stolicy czasem?
Czy różnice między miastem a wsią są dla Ciebie rażące?
Czy możesz się swobodnie poruszać(po Chinach, mieście)?
Czym się tam żywisz?
Czego Tobie brakuje?
Jak długo tam jesteś? Po co pojechałeś?
Wiem że na większość pytań nieodpowiesz a co niektóre potraktujesz jako zamach na swoją osobę, ale korzystając z okazji :wink: (zachęty) nie mogłem kilku nie zadać.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Tomasz no pilem ale powaznie mowie Silvy fot sto widzialem ale skad mnie wiedziec ktory to ty
Napisano Ponad rok temu
Właściwie to otrzymałem odpowiedzi na prawie wszystkie pytaniamniej juz nie miales tych pytan wiesz co przeczytaj najpierw to:
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
tu masz moje odpowiedzi na mnostwo pytan, jak po przeczytaniu tego bedziesz jeszcze jakies mial to wal smialo
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jak Chińczycy pstrzegają siebie, swój kraj w świecie i jak postrzegają Europejczyków, Amerykanów.
Czy jak mówisz, że pochodzisz z Polski, to to im coś mówi?
Czy interesuje ich to, co się dzieje na świecie?? (Tzn. polityka) Czy mają własne zdanie na takie tematy, które nie dotyczą tylko ich podwórka?
Czy w kawiarenkach internetowych jest blokowany dostęp do pewnych stron internetowych w Pekinie? Tak wynikało z pewnego programu, który widziałem chyba na PLANET(o dzisjejszych Chinach).
Czy sportowe odmiany kung-fu polegają na wykonywaniu form i oceniana jest tylko perfekcja ich wykonania?
Napisano Ponad rok temu
Eee Tomasz sorry za zamot, nie zaladowalo mi sie to foto wczesniej 8O
I ty masz byc chinczykiem? eee...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jak wygląda chiński komunizm od wewnątrz? Jako ekonomista mógłbyś na ten temat pewnie sporo napisać :-) .
Chodzi mi o to jak ten komunizm się objawia, bo ja go postrzegam jako pozostanie przy władzy tej samej elity, łapówkarstwo, układy ale zliberalizowanie rynku jednocześnie . Trochę tu tego w Polsce także mamy ale u nas są afery i co niektórym zdarza się nawet do celi trafić. Podejrzewam, że w Chinach pod tym względem sytuacja nieciekawie wygląda(tzn. jak ktoś ma układy to nie da się go ruszyć).
Jeszcze sprawa biurokracji, czy przeciętny Chińczyk ma problemy z biurokracją państwową porównywalne do przeciętnego Polaka?
I sprawa tv. Ile macie tam kanałów?, jakie filmy na nich lecą(o serialach wzorowanych na wenezuelskich wiem) i jakie wiadomości są podawane. W jakim stopniu występuje cenzura i jakich sfer życia dotyczy?
Czy miałeś i jakie problemy może mieć cudzoziemieć odwiedzający, lub próbujący zwiedzać Chiny (czy nie ma problemów ze swobodnym podrużowaniem np.). Moja znajoma była w Szanghaju jakieś trzy lata temu. Mówiała, że gdyby nie miała rodziny na miejscu były by problemy z dostaniem jakiegoś świstka umożliwiającego pobyt, mówiła także o tym, że miała problem z kupnem jedzenia od chińczyków, którzy nie chceli jej sprzedać lokalnych specjałów(w obawie, żeby się niezatruła, jak wnioskowała), a także jakieś problemy z wycieczką za miasto na którą chcieli specjalne pozwolenie.
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu