Nowy noz
Napisano Ponad rok temu
Myslalem narazie nad 4
Fallkniven F1 - jest do dostania calkiem tanio (380 zlotych) i to w Polsce wiec mialbym go raz dwa + we wszystkich recenzjach bardzo go sobie chwala, nie wiem tylko czy nie bedzie za maly.
Al Mar Sere Operator - to raczej tak wybrane z sentymentu do tej firmy, czuje ze raczej on nie bedzie nadawal sie do tych prac co je wymienilem.
Buck Strider Solution - duzy i ciezki noz, nie wiem tylko czy wlasnie nie za duzy. Ze zdjec bardziej przypomina lom, nie wiem wiec czy latwo bedzie nim tak manewrowac jak Fallknivenem. Dodatkowo zamowienie z usa wiec cena wieksza.
Strider MFS - wiem ze ten noz nie pasuje klasowo do tych powyzej i ze cena przewyzsza wstepne zalozenia, ale jak juz cos kupuje to chce by to bylo dobre. Jednak noze ktore wymienilem wczesniej do zlych nie naleza i nie wiem poprostu czy do mojego uzytkowania Strider sie poprostu oplaci. Tu wiec pytanie do ludzi ktorzy mieli z nim stycznosc. Czy do tego co wymienilem oplaca sie brac Stridera, placic wiecej, szukac i czekac?
Oczywiscie zachecam do umieszczania innych propozycji
Napisano Ponad rok temu
Ja używam EKI Nordik W 11 polecam jest to konstrukcja mocna i zwarta.
Pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
Ja używam EKI Nordik W 11
Nie, no co ty?
Napisano Ponad rok temu
TAK-1 tez nie jest zly pomysl.
Napisano Ponad rok temu
Kurde ale jestem monotematyczny :wink:
Choc wlasciwie nie tylko ja...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
najbardziej mi podchodzą RAT TAK-1 z D2 (jeśli droższy) albo Becker BK-10 Crewman (jeśli tańszy)
a czy ktoś ma jakąkolwiek opinie na temat [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]? Ostatnio wpadły mi w oko. Wyglądają na całkiem ciekawe i nie za drogie, ale nie wiem jak jest naprawdę...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
do tego ja czuje jakis niezdrowy zachwyt ta firma wiec mnie nie sluchaj
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ze jak dla mnie, w lesie i nad jeziorem swietnie sprawuje sie Glock
A do czego go używasz?
Slabo trzyma ostrze, golic sie nie da,
No to rzeczywiście swietnie..
Napisano Ponad rok temu
Bo do golenia to ja raczej maszynki uzywam, nie wiem, jak Wy Ale patrzac po niektorych wypowiedziach, to widzi mi sie, ze userzy VB rano gola sie Socomem, a wieczorem Sebenza
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A co do noza, to oczywiste, ze nie jest to najlepsza gatunkowo stal. Ale noz jest... "solidny" - inne okreslenie mi do lba nie przychodzi.
Specjalnie napisalem "nie goli", chociaz jak dotad to jedyny noz, ktorym jak przejechalem lekko w sklepie po krawedzi ostrza, to slad mialem pare dobrych dni. Chodzilo mi o to, ze po wyostrzeniu na brzytwe i urabaniu kilku(nastu) galezi to juz brzytwa nie jest, a "tylko" dalej w miare ostry noz. Zdaje mi sie, ze to przez dosc duzy kat ostrza - Muela z wkleslym szlifem dluzej byla "brzytwiasta".
No, jak o mnie chodzi to chyba wyjasnilem co mialem wyjasnic w kwestii fixed. Czekam na paczke z Gamerem (i nie tylko), pochwale sie, jak dojdzie
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Al MAr Serre 2000
- Ponad rok temu
-
Smith & Wesson Power Glide czy wart ?
- Ponad rok temu
-
"The day after tomorrow" i CRKT :)