Jak nie Maxpedition to co?
Napisano Ponad rok temu
W czym wiec problem? Jedyne co mnie troche "odrzuca" to cena. Nie jest ona jakas wielka przeszkoda, ale jednak zastanawiam sie czy nie znalazloby sie cos innego, za mniejsza cene. Jasne mozliwosci Maxpedition ma duze, sporo z nich mysle ze wymienilem, materialy tez spoko. Chodzac po sklepach turystycznych nie znalazlem niczego co oferowaloby podobne wlasciwosci uzytkowe, no moze poza "litrarzem". W sumie Falcon to okolo 25l raptem. Ale tez plecaczki miejskie nawet "znanych" firm to wydatek rzedu 80-150PLN. Jest wiec roznica.
Pytam wiec szanowne gremium forumowe. Czy ktos ma jakas alternatywe dla plecakow Maxpedition, w nizszej cenie? Zaznaczam - nie interesuja mnie opinie "Sluchaj jak chcesz tanio to se kup dajmy na to Bergsona czy Milo za 150PLN"... Interesuja mnie opinie "Sluchaj, szukasz alternatywy dla Falcona - zerknij na to [i link]". Piszcie nawet jesli cena nie bedzie nizsza. Bo sam juz troche poszukalem i jakos nie udalo mi sie znalezc nic co moglbym porownac. A moze zle szukalem
Takze czekam na konstruktywne posty
Napisano Ponad rok temu
sorry, taki mam dzień
jakby co, to MOD i tak to wytnie
Napisano Ponad rok temu
ale naprawde nie chodzi o "tanioche", bo te plecaczki za 150, to maja dwie, gora trzy kieszenie, ze o braku innych "kiesoznek" nie wspomne i naprawde mnie to nie jara!
ale do stu piolunow! czy naprawde tylko jedna firma na rynku robi plecaki tak zbudowane? nie ma nic innego? w podobnej cenie lub tanszego (preferowane ) ?
Napisano Ponad rok temu
No i oczywiście cała masa tatonkowych przyczepiaczy, pouchów, manierek, apteczek i czego tam chcesz.
Mam fatbojopodobną Tatonkę a kiedys jeszcze mały plecun. Materiały i wykonanie na porządnym poziomie.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
NiX, a tak na poważnie, to jesli szukasz czegoś na prawdę mocnego, modularnego, sprawdzonego itp. ale nie Maxped. to zasadniczo polecam jeszcze rzucić okiem na BlackHawk, Camelbak i Kifaru (ooo, to ostatnie bardzo dobre) ale nie spodziewaj się rewelacji cenowych w stylu 150-200zł. Niestety.
spodziewaj sie za to rewelacji rzedu 300-400....$ i w gore (za "to ostatnie bardzo dobre" w szczegolnosci )
Wybacz Piter, ja tez mam dzisiaj "dzien"
Napisano Ponad rok temu
jeśli chodzi o camelbaka, to szcerze móiąc, tak.Camelbak i Kifaru 8)
Taniocha... :wink:
a pzrynajmniej nie są wygórowane ceny
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Generalnie to co wymienił Piter, plus dodałbym Eagle Industries i może militarne Karrimory (cywilne też ok, ale nie "taktyczne" ).
Eagle jest super! ale sie ceni odpowiednio...
poza tym, fEagle robi stricte pod wojsko. Kifaru, Camelbak czy BHI można jeszcze pod cywilke upchnąć
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
no coz... nie pozostaje wiec nic innego jak tylko Maxpedition.... no chyba ze ktos zaproponuje jeszcze cos innego, moze jakiejs mniej znanej firmy... a ja poki co jeszcze raz na spojnie poprzeglada sobie plecaczki za 200-300$
Napisano Ponad rok temu
Mozesz obejsc sie tez bez kradziezy patentow - po prostu rysuj i tworz sam. Z dostepnych w Polsce materialow jestes w stanie uszyc cos rownie mocnego, trwalego i byc moze bardziej funkcjonalnego, bo dopasowanego tylko i wylacznie do twoich wlasnych potrzeb.
Napisano Ponad rok temu
bionick: recka + fotki?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Peak LE i Inova
- Ponad rok temu
-
Latareczka SMITH&WESSON
- Ponad rok temu
-