okularki przeciwsloneczne.
Napisano Ponad rok temu
A fotochromy to faja sprawa uzywam od 20 lat. Teraz zaiwestowalem w szkla Zeiss. Koszt kolo 500 takie same tylko plastiki kolo 1000 (cylinder, fotochrom, powloka antyreflesyjna).
Roznica jest wiec znaczna.
Napisano Ponad rok temu
nosiłem onegdaj szkła kontaktowe, ale strasznie mnie to wkurzało.
kiedyś w Krakowie na Floriańskiej sztrase optyk pokazał mi oprawki ze stopów pamięciowych...
technologia - która rzuciła mnie na kolana, niestety dyzajner nietęgi zaprojektował z tego gejowiznę taką ze wstyd na ulicę wyjść... bajer polega na tym, że oprawka - wyglądająca jak zwykłe druciaki - wygina sie jak guma , po czym powoli powraca do pierwotnego kształtu (NIE MYLIĆ Z POPULARNYMI 2~3 LATA TEMU SILLUETAMI Z CIENKICH SPRĘŻYNUJACYCH DRUTÓW - BEZ PRZEGUBÓW) . Zachowanie jak u niektórych tworzyw szt. ale to jednak stop metali - jakich - jeden człon wie ( sorry Melon, jak Cię znam - pewnie wiesz... i wyjdzie żem Ci od członów poleciał)
Jak ktoś widział - to wie o czym mówie - gęba sie otwiera, ale już nie chce wrócić do pierwotnego położenia - kosmos.
Napisano Ponad rok temu
Komplecik sklada sie z: plastikowego pudelka z mocowaniami w srodku, okularow w woreczku co sie nadaje do czyszczenia odrazu, woreczka na dodatkowe szkla, dodatkowe szkla pomaranczowe, szerokiej gumki (jak w googlach), wkladki z gabka (coby google mozna bylo z tego zrobic), i wkladki na szkla korekcyjne.
Szkla z systemem LST robia wrazenie. Tego opisac sie nie da (aczkolwiek bede probowal pstryknac fotke).
Oczywiscie calosc mozna rozebrac w "3 sekundy" i zrobic google.
Duze mozliwosc regulacji. Kazdemu podpasi na ryjek.
Ogolnie wyrob jest czaderski i godny polecenia.
Petr
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Maxpedition PUG wallet - mini opis + fotki
- Ponad rok temu
-
Paracord
- Ponad rok temu
-
Falcon i recka