SW ponad podzialami?
Napisano Ponad rok temu
Od jakiegos czasu nurtuje mnie pewna mysl. Otoz zastanawiam sie, jak to jest w swiecie SW. Trenujecie sobie swoj styl w swoim klubie. Jakie sa relacje miedzy Waszym a innym klubem tego samego stylu? Czy jest to jakas zaciesniona wiez przyjazni, kontakty typowo oficjalne, zacieta rywalizacja czy moze nienawisc? Gdzies czytalem taka opowiesc. Byl sobie chlopak, ktory postanowil zobaczyc jak wygladaja treningi w innym klubie. Poszedl tam na jedne zajecia. Tak go zlali ze mial pozniej powazne problemy ze zdrowiem. Slyszac cos takiego zastanawiam sie o co wlasciwie poszlo. Sam mam wielu znajomych w roznych klubach z roznych styli. Sa to raczej przyjaznie nastawieni ludzie. W sierpniu bylem u pana Drozdziaka na teningu Shidokan. Zostalem przyjety z otwartymi ramionami. Nikt nie probowal mi niczego udowadniac. Tu pojawia sie kontrast i zrodlo do mojego zapytania. Jak to wyglada u Was?
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
istnieje u mnie coś takiego jak wymiana. Moje treningi są we wtorki, czwartki i soboty. Jeżeli coś mi wypadnie i nie będe mogła puść, to bez problemu ładuje się do zaprzyjaźnionego klubu np. w poniedziałek i jest git. Full serwis moge sobie wybierac miejsce, dzień i godzine. Chociaż staram sie przychodzic zwykle do mojego rodzimego :-) ludzie są bardzo przyjaźnie nastawieni - i sami zachecają, zebym do nich czesciej wpadala. To jest ten sam styl walki, i fajnie jest tak np. na zawodach spotkać się i prać ze znajomym
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Co jest, nikt nic nie trenuje?
Piszta, piszta!
Napisano Ponad rok temu
W sierpniu bylem u pana Drozdziaka na teningu Shidokan. Zostalem przyjety z otwartymi ramionami. Nikt nie probowal mi niczego udowadniac.
Będę bardzo nieobiektywna i tendencyjna :wink: - bo to jest Paweł Droździak!
Zaryzykuję twierdzenie, że atmosfera w klubie zależy od poziomu moralno-etycznego, stabilności emocjonalnej i poczucia własnej wartości u trenera. Więcej takich ludzi!
Napisano Ponad rok temu
Mozna sobie porownac co potrafia inni co mniej wiecej trenuja tyle co ja. Nie widze jakiejs szczegolnej rywalizacji. Raz tylko smieszna sytuacja byla jak cwiczyl kolega z brazowym pasem od nas z jakims z zoltym z drugiej sekcji.
Moj kolega kopie i kopie na ten z zoltym - Wam to na taekwondo sie nudzi, byscie tylko kopali i kopali na co moj kolega - ja jeszcze z sekcji JuJitsu
Bardzo mila atmosfera jest i treningi sa bardzo fajne.
Napisano Ponad rok temu
W sekcjach Choy Lee Fut rodziny Chen jesteśmy jak jedna rodzina Ale to w sumie zrozumiałe, jeździmy na te same seminaria, obozy itd. Wszyscy są z wszystkimi na ty (no, oczywiście poza Sifu), naprawdę fajna atmosfera.Jakie sa relacje miedzy Waszym a innym klubem tego samego stylu?
Liczmistrz napisał:
Chora sytuacja BTW kiedyś robiłem obchód po sekcjach w moim mieście, byłem na Chi Ryu Aiki Ju-jutsu. Trener bez problemu pozwolił obejrzeć trening, obdarował ulotkami i był miły nawet już po tym jak się dowiedział, że ćwiczę inny styl i byłem tylko podglądnąć metodykę zajęć. I to mi się podoba :-)Byl sobie chlopak, ktory postanowil zobaczyc jak wygladaja treningi w innym klubie. Poszedl tam na jedne zajecia. Tak go zlali ze mial pozniej powazne problemy ze zdrowiem.
Napisano Ponad rok temu
Gizmo
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Carrneiro
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Gdy przedstawiciele innych klubów Oyama przyjeżdżają do nas na egzaminy cel mamy tylko jeden: nie pozwolić na to, by ktoś mógł im zarzucić, że egzamin "dostali za darmo". Spieszę jednak z wyjaśnieniem, że ta sama strategia postępowania stosowana jest gdy zdaje ktoś z klubowych kolegów.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Po co
- Ponad rok temu
-
MT&tkd
- Ponad rok temu