Czy 30 lat to nie za późno, żeby zacząć trenować?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Tak już wspomnieli wcześniej nigdy nie jest za póżno, trzeba mięć tylko dużo samodyscypliny i chęci.
checi - tak aby po calym dniu pracy chciec znalezc jeszcze czas na trening, wiem to z wlasnego doswiadczenia...
pozdrawiam!!
Napisano Ponad rok temu
Mam takie pytanie czy 30 lat to nie za późno, żeby zacząć trenować oyama-karate?
Na pewno nie jest za późno na trenowanie. Poza tym Oyama Karate to bardzo przyjazny styl dla ćwiczących go studentów. Chociaż już go nie ćwiczę to z przyjemnością wspominam treningi.
Pozdrawiam Kwiat
Napisano Ponad rok temu
Nie jest za późno. :-)Mam takie pytanie czy 30 lat to nie za późno, żeby zacząć trenować oyama-karate?
Ale powinieneś wziąć pod uwagę w jakiej jesteś formie, bo nie każdy sensei ma odpowiednio zindywidualizowane podejście do uczniów.
Jeśli masz jakieś doświadczenia w sporcie, to pewnie nic nowego dla Ciebie nie napiszę, ale jeśli nie masz to:
postaraj się unikać przetrenowania; na początku nie staraj się nadążąć za wszelką cenę za resztą grupy, wykonuj tyle ćwiczeń ile spoko dajesz radę; nie traktuj treningów ambicjonalnie; jeśli zauważysz u siebie symptomy przetrenowania (np. bóle, stałe poczucie ogólnego zmęczenia, zgon) rób sobie parodniowe przerwy na regenerację (z czasem krótsze); dużo spij, racjonalnie się odżywiaj; doleczaj wszelkie potencjalne kontuzje i nie lekceważ ich rekonwalescencji; nie nastawiaj się na wyczyn sportowy; nie pal i nie pij.
To na razie tyle rad 'cioci dobra rada - Sanjuro Yojimbo'.
W naszej sekcji trenował 50 latek, który wcześniej nic nie trenował. Po dwu latach był pod wieloma względami lepszym karateką niż wielu młodych z podobnymm stażem.
Pozdrawiam i powodzenia
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
a za rok czy dwa bede zabiore starszego syna.
OSU!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Na tym wlasnie polega piekno tego sportu ( lub tej sztuki jak kto woli)
Zycze wytrwania
Osu!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nie zwlekaj bo cię 60 dopadnie i wtedy to już tylko Taichi będziesz mógł trenować
Pozdro
Ps.
Jesli trafiłeś do dojo i ćwiczysz to pochwal się jak wrażenia.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Co ja teraz pocznę chyba pójdę na ryby
Pozdro
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
III World Cup - IKO 2
- Ponad rok temu
-
Majowe Mistrzostwa Świata KK
- Ponad rok temu
-
PIERWSZE ZAWODY
- Ponad rok temu
-
Kyokushin Kata
- Ponad rok temu
-
W czym moczyć poobijane dłonie?
- Ponad rok temu
-
Niskie pozycje w shotokan i nie tylko !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
- Ponad rok temu
-
22 Miedzynarodowy Oboz Karate - Ravensburg
- Ponad rok temu
-
hahaha, tasiemka
- Ponad rok temu
-
Pytanie do ćwiczących Gosoku Ryu
- Ponad rok temu
-
makiwara