Mój trener zajmował się jakić czas Muay Boran i z tego co zdążyłem się zorientować to raczej polega na skutecznych, szybkich i brutalnych akcjach bezpiecznych w wykonaniu dla Ciebie. Spodziewaj się raczej wykręcania ręki z kontry niż latania nad głowami :? Możesz tak złamać noge, żeby nadawała się tylko do amputacji, ale zakładanie balachy w locie to raczej pokazowe sztuczki.
MUAY BORAN
Rozpoczęty przez , Ponad rok temu
20 odpowiedzi w tym temacie
Napisano Ponad rok temu
Re: MUAY BORAN
Z tego co się zdążyłem zorientować chodzi Ci o w miare jak najbardziej tradycyjny trening, który prawie zaniknął w 30 latach ,a po tym jak Benny Urquidez okopał tajów praktycznie całkiem i zostało to uzupełniane boxem . Teraz każdy zajmuje się nowoczesnym treningiem, więc muay boran w czystej formie to możesz się nauczyć w Tajlandii ,bo nie wiem czy ktokolwiek w Polsce będzie Cie uczył wskakiwania na plecy .
Mój trener zajmował się jakić czas Muay Boran i z tego co zdążyłem się zorientować to raczej polega na skutecznych, szybkich i brutalnych akcjach bezpiecznych w wykonaniu dla Ciebie. Spodziewaj się raczej wykręcania ręki z kontry niż latania nad głowami :? Możesz tak złamać noge, żeby nadawała się tylko do amputacji, ale zakładanie balachy w locie to raczej pokazowe sztuczki.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Międzynarodowy Puchar Polski w Kickboxingu
- Ponad rok temu
-
MUAY TAHI - KICKBOXING - BOKS - ankieta
- Ponad rok temu
-
Mistrzostwa Niemiec 02.04.2005 w Asslar
- Ponad rok temu