Co jeść, aby budować masę mięsniową, niemogąc jeść bialka??
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Probowales juz jesc jakac odrzywke bialkowa ( taka kupiona w sklepie ) ?No i tu jest problem Bo nie nazwał Powiedzial ze wszystko jest ok.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
poza tym co do jajek, to nie wiem czy probowales same bialka jesc, bo ja tez jak bylem maly to nie moglem jesc ale zoltek a bialka moglem.
odrzywka bialkowa to same bialko praktycznie i mysle, ze nie ma prawa zaszkodzic.
Napisano Ponad rok temu
K_P
Napisano Ponad rok temu
Jedz to po czym sie dobrze czujesz i nie zawrcaja sobie d... jakas "masa".
K_P
W sumie to prawda. Poza tym pamiętaj, że białko jest we wszystkim, tylko w różnej ilości.
No a aminokwasy potrzebne człowiekowi są w: jajkach (tu niestety masz problem), produktach mlecznych (jest dużo możliwości, polecam jogurty), mięsie (w tym ryb) no i w roślinach (jak chcesz się bawić w masę a z innymi pokarmami masz problem, to niestety musisz soję polubić). Wybór jest duży, próbuj i jedz to, co dobrze znosisz. Przy okazji sprawdź, czy przypadkiem nie chodzi o mieszanki (tzn. czy ma znaczenie to z czym te jajka jesz). No i oczywiście spróbuj poznać przyczynę problemu (może warto pójść do innego lekarza).
Odżywki białkowe oczywiście pomagają, ale moim zdaniem powinieneś przede wszystkim mieć odpowiednią "normalną" dietę, a w odżywki bawić się ewentualnie dodatkowo.
Przy okazji dodam, że jeśli chodzi o jajka, to żółtko jest materiałem zapasowym i przede wszystkim pełni funkcję magazynu substancji wysokoenergetycznych (tłuszcz).
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Aparat ortodontyczny
- Ponad rok temu
-
Co na większą wytrzymałość??
- Ponad rok temu
-
Gripstik