Panams 2005
Napisano Ponad rok temu
kategorie absolut w czarnyuch pasach wygral pe de pano po finale z zende. ale bylo wiele, wiele ciekawych walk.
najbardziej zaszokowal mnie poziom. finaly niebieskich pasow byly niesamowite. nie przypuszczalem, ze niebieskie pasy moga miec taki poziom. niesamowity byl final w purpurach ktory wygral kron. sama atmosfera zawodow takiej rangi powala. bylo pol na pol - brazylijczykow i amerykancow. gi nie jest specjalnoscia usa, ale trzeba przyznac, ze niezle daja sobie rade czego przykladem moze byc shown williams.
z ciekawostek ... jeden z uczniow ricksona walczyl w purpurach. po rzucie wyskoczyl mu bark. rickson wbiegl na mate , nastawil bark, po czym ten zawodnik dokonczyl swoja walke i wygral ja.
na tych zawodach nie bylo slabych zawodnikow. a jeslio takowi byli, lub zle przygotowani to odpadali w pierwszych walkach.
osobicie nie widze nikogo z naszej polskiej czolowki wyzej jak w kategorii purpur. niestety... do swiatowego poziomu bardzo duuuuuuuzo nam jeszcze brakuje.
wiem, ze kilku chlopakow wubiera sie na mundial w tym roku. mam nadzieje, ze beda niesamowicie przygotowani fizycznie do tych zawodow. no i technika... to zupelnie inne jiujutsu do ktorego przywyklismy w polsce.
jak wyczaje jak sie wrzuca zdjecia to wysle kilka fotek, a poki co polecal oficjalna strone panams...
moja osobista rada... radze zapamioetac nazwisko AUGUSTO CESAR... zwyciezca kategorii open w purpurach... jest duza szansa, ze to nazwisko zastapi nazwisko marcelo garcioa i to juz niedlugo. aliance nie wychowuje nikogo nadprzecitnego. czas na gracie barra i draculinho... sledzcie wyniki mundials...
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] - strona panams...jak ktos sie interesuje swiatowym bjj.
pawel
ps. i przepraszam za bledy
Napisano Ponad rok temu
to chyba dlatego, ze w polsce niewiele osob ma wiecej niz purpure. 2? 3? nie wiem nawet.osobicie nie widze nikogo z naszej polskiej czolowki wyzej jak w kategorii purpur. niestety... do swiatowego poziomu bardzo duuuuuuuzo nam jeszcze brakuje.
czekamy wszyscy na fotki i thx za relacje :-)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
pozdro
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pozdrowienia dla LINKE GOLD TEAM !!!! :twisted:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
to chyba dlatego, ze w polsce niewiele osob ma wiecej niz purpure. 2? 3? nie wiem nawet.
osobicie nie widze nikogo z naszej polskiej czolowki wyzej jak w kategorii purpur. niestety... do swiatowego poziomu bardzo duuuuuuuzo nam jeszcze brakuje.
czekamy wszyscy na fotki i thx za relacje :-)
Napisano Ponad rok temu
pawel nie zamylaj tylko powiedz jak tobie poszlo
Napisano Ponad rok temu
Czy na takich zawodach jest kategoria bialych pasow czy dopiero niebieskie?
Napisano Ponad rok temu
podtrzymuje swoja teze, ze obecnie ciezko byloby znalezc polaka, ktory moglby dosc nawet do finalu w purpurach na zawodach rangi panams czy mundial. mowie to z pelna swiadomoscia. wiem co potrafimy w bjj w polsce. wielokrotnie doswiadczalem na wlasnej skorze i stawach umiejetnosci naszych zawodikow. mamy bardzo wielu utalentowanych gosci. problem w tym, ze u nas bjj ma 6 lat. pewnych barier sie nie przeskoczy.
ale chce o czyms jeszcze napisac. sa tylko 2 osoby co do ktorych poziomu nie jestem pewien. sa nimi grzesiek rutkowski - braz spod renzo/rodrigo gracie i mariusz linke - braz spod macaco.
grzesiek: wygral 2 lata temu swoja kategorie purpur, jeszcze jako swierza purpura. od tego momentu dreczony kontuzjami nie trenowal ani nie startowal za duzo. od jakiegos czasu trenuje regularnie.
mariusz linke: moge sie o nim wyrazac ze slowami najwiekszego szacunku. zawsze to mowilem i wiele osob moze to potwierdzic, ze jiujutsu powinno sie robic tak jak to on robi - jezdzic i uczyc sie bezposrednio w brazylii.
wiem, ze zajal 3 miejsce w zawodach w sao paulo. jest to napewno duze osiagniecie...
na swiecie sa 3 najwazniejsze zawody: mundials, brasiliero i panams. to tam zawsze sie gromadzi elita swiatowa. i tylko tam mozna sie skonfrontowac ze swiatowym poziomem. to jest pierwsza liga.
mnie tak samo jak i was bedzie cieszyl wystep polaka na takich zawodach. jestem zapatrzony w czolowke bo to co pokazuja jest niesamowite. a gdy czytam posty w ktorych jest napisane, ze wiecej powinienem wierzyc w poslkich braci to zadaje sobie pytanie czy to przypadkiem ktos nie stara sie mnie obrazic. jestem dumny z osiagniec polskich i bardzo mi zalezy na tym, zeby kiedys zobaczyc polaka na podium w mundials, ale trzeba byc realista. bjj to nie religia tu sama wiara nie wystarczy. wierze, ze mariusz linke pokaze sie z jak najlepszej strony na tegorocznych mundials. jesli uda mi sie dotrzec do rio na czas to bede najglosniej go dopingowal, do calkowitego zdarcia gardla.
a szanownego sztange prosze o spuszczenie troche z tonu...
mam kontakt z bjj od 5 lat. ale dopiero na panams zobaczylem jak zajebistym trzeba byc zeby wogole nawiazac walke z najlepszymi. wciaz jestem w lekkim szoku... wciaz to taka daleka droga...
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Atami gi
- Ponad rok temu
-
Nowa stronka www.fight4fun.com
- Ponad rok temu
-
BJJ a "sztywny" kręgosłup
- Ponad rok temu