Busse Model T Street
Napisano Ponad rok temu
Dark pisał kiedys ze powłoka black crinkle jest niepraktyczna do zastosowan edc poniewaz moze chwytac brud... Czy miał juz ktos doświadczenia z BC? Nie chciałbym miec noza ktorym nie mozna pokroic chleba z obawy przed piaskiem czy innym syfem przyklejonym do powłoki... Moze ktos ma ten noz tylko sie przyznac nie chce?
Dark, Cynik jak sie nosi ten noz? Nie jest za duzy, za mały, za ciezki albo cus? Co do sposobu noszenia to interesowałoby mnie IWB a widziałem ze Piter juz taka pochewke Cynikowi sprawił...
PS. Jak ktos znajdzie wiecej zdjęc lub informacji na temat tego modelu to prosze o wklejenie lub podanie linka bo albo ja szukac nie umiem albo faktycznie mało zdjec w sieci jest...
PS.2 zdjecie pochodzi z [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Bardziej "cywilna" wersja tego noza to Active Duty ktory jest b.podobny poza skull crusher i ma drop a nie clip point.
Co do noszenia to ja lubie nosic na tekloku rekojescia w dol, wygodniejsze to niz noszenie z tylu poziomo na pasku bo mam paranoje ze ktos mi to podwedzi :wink: . I z boku jest wygodniej. IWB nie lubie bo mniej wygodne i nie potrzebuje tak chowac noza przy moim luznym stylu ubierania sie.
Napisano Ponad rok temu
Co do noszenia noza - coz, wszystkie fixedy nosze tak samo a w kwestii kydexu Piterowego to sie rozpisze jak dojdzi i jak pouzywam. Dotychczas nosilem w ladownicy w kamizelce taktycznej Dupa mu wystawala troche, klinga opakowana w firmowy kartonik i wiu, wyciagalo si eekstra, z tym, ze z wkladaniem gorzej
Napisano Ponad rok temu
Teraz czekam jeszcze tylko na ceny 3 innych nozykow i wtedy podejme decyzje... Dzieki za odpowiedzi!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A co do modelu T, o brud na epoxy bym sie nie martwil, bardziej o stawiany opor przy cieciu, bo ta powierzchnia jest jednak chropowata. Ale w sumie za ta cene otrzymujesz swietny nozyk, mozna by zaryzykowac stwierdzenie nie do zdarcia
Pochwal sie jak kupisz!
Napisano Ponad rok temu
Pochwal sie jak kupisz!
I pochwa jak kupisz!
nie zartuje, od razu kydex sobie zrob u Pitera
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Wilkinson Dartmoor
- Ponad rok temu
-