Tragiczny serwis Victorinox
Napisano Ponad rok temu
PS. Podbna sytuację miałem z serwisem Creative w Polsce ... na długo zapamiętają moje dane Irlandia im mocno skopała tyłek dziekie pewnej interwencji
Napisano Ponad rok temu
Ale nie wiem czy mają lepszy serwis...
Zabawny tekst: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Aha byłbym zapomniał... [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] :-)
Niestety sporo podstron na tej witrynie jest "under construction". Pomijajac ten fakt - znam ta fime i mialem w reku nie jeden nozyk tej firmy. Jednak wydawaly mi sie nie miec klasy. Co do pantentow to zdecydowanie maja jeden lepszy - nożyczki :?
Ideałem byłby Vicek z nożyczkami od Wengera.
Napisano Ponad rok temu
wchodzi pan, ogląda co tam dają, i pyta "Przepraszam jaka to jest stal?"-wskazując na scyzoryk.
"Dokładnych parametrów Panu nie podam, ale z dobrej"
Ok, to było około dwóch latek temu.
I sytuacja sprzed mieiąca:
Wchodzą państwo, proszą o nóż do chleba też Victorinoxa, i pytanie "Jaka to stal?"
"Dokładnych parametrów Państwu nie podam..."
Dobra, nie trzeba być znawcą w temacie ale cokolwiek należy wiedzieć pracując w sklepie z nożami.
...no i panie tam pracujące faktycznie nie są zbyt miłe, co w połączeniu z brakiem profesjonalizmu nie najlepiej świadczy o tym sklepie. Niestety..., bo marka dobra.
Napisano Ponad rok temu
Opisz jak to się skończylo,to moze przy okazji cos będzie wiadomo jak to jest z lifetime warranty...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
matus, jakbyś miał problem to powiedz... taki śrubokręcik to wręcz kilka złotych i gdzieś jeszcze ze dwa mam jakby co. Sprężynka do nożyczek również w granicach ceny jednego browca
To na prawde nie chodzi o te pare złotych (ale dzieki za zainteresowanie - być moze skorzystam) :-) Chodzi o to, że firma serwis, który wydawał mi się dobry od lat zaczyna tracic wiele w moich oczach. Traci, ale prawdopodobnie nie przez sama firme. Gdyby to sie wydarzyło w innym kraju to nie dość że wymieniliby mi uszkodzone czesci to wzieliby sie za jakas rozbudowe lojalnoci klienta.
Vicka moge serwisować u dowolnego oryginalnego dealera - może ktoś zna jeszcze jakieś miejsca w kraju? [Niestety w Lodzi serwisu nie ma]
Napisano Ponad rok temu
jakiś czas temu kopowałem wiktorka, i żeby być bardziej przekonanym do swego wyboru majlowałem z nimi [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
No i albo bardzo kiepsko czytają majle, albo czytają tylko wybrane słowa, ewentualnie automat odpowiada na majle . Miełem wrażenie że czytają moje majle bardzo pobieżnie i chcą żebym się odpier....
W jednym z kolejnych majli, w którym napisałem że już wybrałem model który zakupię, zadałame im jeszcze jdno pytanie, to w ogóle przestali odpowiadać na moje majle.
Wiktorka i tak kupiłem i jestem bardzo zadowolony, ale z obsługi już nie bardzo.
Sory za mały OT, ale to też o wiktorkach
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
co Ty z nimi robisz :twisted:
Serio -> ja używam ich praktycznie do wszystkiego: cięcie pasów, papieru, nitek, sznurków......... paznokci tylko nimi nie obcinam
I to są najlepsze nożyczki u mnie w domu z dwóch powodów:
- po pierwsze naprawdę bardzo dobrze się nimi tnie
- po drugie innych nożyczek nie mogę nigdy znależć, a wiktora mam zawsze pod ręką
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
No i traf chciał że udała się ze swoim problemem do przedstawiciela Victorinoxa akurat w Polsce, na Ptasią. Nie było "dzień dobry", nie było "szanowny kliencie", i wielu innych słów nie było. Za to została zrugana za doprowadzenie narzędzia do takiego stanu i odprawiona z kwitkiem. Błąkając się zabłądziła do sklepu gdzie kumpel sprzedaje między innymi noże. Moją bardzo ubogą angielszczyzną wyjaśniłem jej jak ma sobie poradzić - gdyby sklep miał łazienkę sami byśmy jej go wymyli, akurat nie było to możliwe. Kobieta była w szoku, że tak została potraktowana ( na Ptasiej ).
Ptasia jest "oddziałem" sklepu myśliwskiego na Wolność. Nie wiem czy na Wolność są fachowcy tej samej "klasy".
W ogóle my Polacy mamy "szczęście" do przedstawicielstw, SureFire - BJ System, Victorinox - Artemix. Życzyć tylko sobie można żeby komuś ważnemu od SF przepaliła się żarówka w Polsce albo niech szef Vicka trafi na Ptasią po sprężynkę :twisted: może wtedy do jakichś zmian by doszło.
Napisano Ponad rok temu
Witam, byłem świadkeim takiej sytuacji na Ptasiej:
wchodzi pan, ogląda co tam dają, i pyta "Przepraszam jaka to jest stal?"-wskazując na scyzoryk.
"Dokładnych parametrów Panu nie podam, ale z dobrej"
Bo prawde mowiac ciezko dokladnie powiedziec co to za stal. Skladem najbardziej jest zblizona do 440A (sa niewielkie roznice w skladzie), ale Victorinox tak jej nie oznacza. Skadinad ta stal w wykonaniu Vicka ma bardzo dobra obrobke cieplna. Wiec nie dziwie sie, ze sprzedawca nie chcial opowiadac bzdur o super nierdzewnej stali chirurgicznej itp, a podanie szczegolowego skladu chemicznego stali klientowi to bylby dopiero kosmos :wink:
Napisano Ponad rok temu
cale szczescie ze mi sie moj nie psuje, ale nie mam tez nozyczek no ale zgubila mi sie wykalaczka, ale jak mam ja dostac za 40PLN u dystrybutora na Ptasiej to wole se palcem dlubac w zebach malo apetyczne ale tansze
Napisano Ponad rok temu
a do do tych nożyczech:
co Ty z nimi robisz :twisted:
Serio -> ja używam ich praktycznie do wszystkiego: cięcie pasów, papieru, nitek, sznurków......... paznokci tylko nimi nie obcinam
I to są najlepsze nożyczki u mnie w domu z dwóch powodów:
- po pierwsze naprawdę bardzo dobrze się nimi tnie
- po drugie innych nożyczek nie mogę nigdy znależć, a wiktora mam zawsze pod ręką
pozdrawiam
Przede wszystkim paznokcie, osłonki kabli i papier. Niestety spreżynka nie tylko w nożyczkach sie psuje. Rok temu wymieniałem sprężynke w cążkach.
Jeśli chodzi o serwis na Ptasiej to sklece jakiegoś maila i puszcze do Szwajcarii jestem ciekaw co oni na to.
Zgodnie ze strona wspomnianą przez mich123 w Polsce sa 4 serwisy: Gdańsk, Kraków, Poznań, Warszawa. Może ktoś z was ma pozytywne odczucia co do któregoś z tych serwisów (wyłączając Wawe).
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
Polecam sewis Vicka w Gdańsku, padła mi sprężynka w najmiejszym Vicku i wymienoino mi w 30s za..... 1,50 zł. Mały wkrętak 4,50 zł
Napisano Ponad rok temu
A oto zniszczenia po odkręceniu pierwszej śrubki. Chyba nie sądzicie, że były one na tyle silnie wkręcone w plastik aby stal z małego wkrętaka się ukruszyła?
Napisano Ponad rok temu
Ten śruborek dokupiłeś oddzielnie czy był od razu przy scyzoryku?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Nożowy okrągły rok
- Ponad rok temu
-
Dlaczego wolę nóż od kobiety
- Ponad rok temu
-
Spyderco Yojimbo - i co Wy na to?
- Ponad rok temu