Poczatki
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Nie wiem jak inni ale ja zaczynalem uczac sie nazewnictwa z tej stronki...oczywiscie trzeba zaznaczyc ,ze co grupa to inne nazwy i inne charakterystyki danych technik,ale ogolnie moze sie przydac.
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
ja bym Ci radzil jednak pytac instruktora o dokladne nazwy pozniej moga niepotrzebne nieporozumienia wychodzic.
pozdr
Napisano Ponad rok temu
tekst ten sam!
obrazki te same tyle ze do kazdego
i po wydrukowani zajmowalo 8 kartek!
A trener mi powiedzial ze negative robi sie bokiem do przeciwnika bo ci moze noge zlamac noga prosta dalej
Napisano Ponad rok temu
ale w wakacje bedziemy cwiczyc w parku co dzien za friko
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
oczywiscie po paru kopnieciach lezalem... lecz hardkorem bylo to ze rozwalil mi sie worek z krwia na palcu [krwiak?] i tydzien o **** rozbic a jutro mialem jechac na zawody w noge i do aqua parku
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
btw to moja grupa (wroclaw)- kto was trenuje w Krapkowicach Kuba czy Cabasa??
warsztaty znakomite a batizado szykuje sie genialnie bo ma byc Mestre Marinaldo i Fuampa MAcaco i dwoch nnych brazylijczykow. trenuj ostro lost soul powodzxenia
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
wiadomo jakie sa przyblizone koszta?i czy inne grupy maja rowniez mozliwosc uczeszczania w samych wrsztatach?a batizado ma byc zdaje sie 20 czerwiec a przez weekend beda warsztaty.
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Z tego co sie orientuje u nas ( ABADA ) nie ma jakiś sztywnych wymagań, zaś pierwsze cordao dostaje się po prostu po stażu około pół roku, no i trzeba pojechac na Batizado :wink: Tak w ogóle to o cordao decyduje Instrutor, żadnych egzaminów nie ma 8)
Jak jest u innych grup - pojęcia nie mam :wink:
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
koszt batizado to 170pln ale ekipa "kadrowa" zapowiada sie zajebiscie (w sume ma byc 6brazylijczykow a nie 5 -jak napisalem, w tym Mestre:)
co do cordao to na razie i tak wiekszosc z nas stara sie o zielone (czyli verde escuro,pierwsze) i na wyzsze lost soul nie masz co liczyc (ale jak sie sprezyz to moz e jest szansa) popytaj kube albo cabase. a pozniej to chyba tez decyzja mestre i instructorow. Przez maj bedziemy miec treningi z macacem z brazil i ma on nas ostro i ostatecznie przygotowac do batizado wiec capoerowa wiosna sie szykuje (yeah!). pzdr ,axe!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
btw: lost_soul wcale Cie nie pozdrawia
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Zumbi zumbi olha zumbi
- Ponad rok temu
-
"Capoeira walka na śmierć"
- Ponad rok temu
-
capo na miss europe 2005
- Ponad rok temu
-
Taka piosenka
- Ponad rok temu
-
Capoeira jest skuteczna w walce realnej??
- Ponad rok temu
-
Szczecin - capoeira
- Ponad rok temu
-
Polscy capoeiristas a znajomość języka portugalskiego
- Ponad rok temu
-
Ogólnopolska Akcja Informacyjna..
- Ponad rok temu
-
Kluby Capo