Mam z 735 Aresem to co rybak z Griptilianem...
Sie przykleił do reki ....i tam juz został.

Pozdrawiam
f0
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
to ty se masz fajnie :wink:To se fajnie masz, bo ja mam ronk za malo
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
BM ma kilka bardzo ciekawych pozycji ale marka ma u mnie olbrzymiego minusa za monotonność. Najlepszym przykładem było jak kiedyś oglądałem zdjęcia BM?ek i moja lepsza połowa spytała się dlaczego na monitorze są takie same noże. Wtedy uświadomiłem że IMHO Spyderco wygrywa z BM różnorodnością oferty.
Napisano Ponad rok temu
Spyderco. BM sa dla mnie jakies takie plastikowe i zabawkowe
.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
To ciekawe, bo chyba jestes w mniejszosci - ale pokazuje jak roznorodne moga byc spojrzenia na jedno i to samo zagadnienie.
Napisano Ponad rok temu
No ten przykład żeś dobrał trochę nieszczęśliwie, wygląda jak poobgryzany ten motylek
Napisano Ponad rok temu
BM ma kilka bardzo ciekawych pozycji ale marka ma u mnie olbrzymiego minusa za monotonność. Najlepszym przykładem było jak kiedyś oglądałem zdjęcia BM’ek i moja lepsza połowa spytała się dlaczego na monitorze są takie same noże. Wtedy uświadomiłem że IMHO Spyderco wygrywa z BM różnorodnością oferty. Oczywiście wiele firm ma ofertę monotonną aż do bulu. Na przykład MD. Różnią się detalami i wielkością. Ale na pierwszy rzut oka to to samo. Ale ponieważ preferuję fixed to mi tak nie przeszkadza.
Napisano Ponad rok temu
BM ma kilka bardzo ciekawych pozycji ale marka ma u mnie olbrzymiego minusa za monotonność. Najlepszym przykładem było jak kiedyś oglądałem zdjęcia BM’ek i moja lepsza połowa spytała się dlaczego na monitorze są takie same noże. Wtedy uświadomiłem że IMHO Spyderco wygrywa z BM różnorodnością oferty. Oczywiście wiele firm ma ofertę monotonną aż do bulu. Na przykład MD. Różnią się detalami i wielkością. Ale na pierwszy rzut oka to to samo. Ale ponieważ preferuję fixed to mi tak nie przeszkadza.
I tu się zgadzam, po za nowymi modelami, większość straszych wyglądała właśnie jak wariacja na ten sam temat. Zawsze miałem kłopoty z rozpoznaniem niektórych modeli, a już operowanie symbolami nic mi nie mówi. W Spyderco jest lepiej, bo każdy nóż jest jednak inny (choć ma dziurkę i charakterystyczny kształt klingi), a nazwy jakoś lepiej zapadają w pamięć.
Takie jest moje zdanie.
P.S.
Kiedyś mój brat zareagował podobnie, kiedy zapytałem go którego BM wybrać i pokazałem mu fotki, on powiedział: "Wszystko jedno, są takie same."
Napisano Ponad rok temu
To ciekawe, bo chyba jestes w mniejszosci - ale pokazuje jak roznorodne moga byc spojrzenia na jedno i to samo zagadnienie.
I dobrze, bo inaczej byloby chyba nudno
Napisano Ponad rok temu
No wlasnieI wszyskie noży wyglądałyby tak samo.I dobrze, bo inaczej byloby chyba nudno
![]()
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
(...) BM ma być może szerszą i pełniejszą ofertę ale każdy nóż Spyderco tak daleko odbiega od tradycyjnego wyobrażenia noża że wydaje mi się że ta marka jest bardziej rozpoznawalna.
Zdaje sobie sprawę że Spyderco stosuje gorsze rozwiązania (nity) i używa gorszych materiałów. Ale charakterystyczny design stawia go w moich oczach wyżej do BM.
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu