Zawody w wieku lat 30 i po
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Niestety nie jestem Twoją rówieśniczką ,ale widziałam na zawodach osoby w Twoim wieku i radziły sobie całkiem nieżle.To czy spróbujesz swoich sił na zawodach zalezy tylko od ciebie ...ale moze warto :wink:Mam pytanie do moich rówiesników i osób które przekroczyły już wiek 30- dziestu latek czy macie jeszcze ochote powalczyć na macie ( oczywiście myśle o zawodach bo na sparingach w klubie jak wiem z własnego doświadczenia kumpel kumplowi krzywdy nie zrobi ) czy zostawiacie to młodszemu pokoleniu . A jeśli walczycie to podzielcie sie swoimi wrażeniami z takich startów. Sam właśnie się zastanawiam czy w swoim wieku stawać na macie i próbowac sił z młodymi czy lepiej dać sobie spojkój.
Napisano Ponad rok temu
Mam nadzieję, że jeszce kilka lat powalczę, choc czuję roznicę między soba, a 20latkami.
Mistrzem juz raczej nie zostanę ale wejście na mate ma swój urok
Napisano Ponad rok temu
A tam cynik gadsz czemu ne zostanies ja myslałem ze 30 lat to nie taki znowu starczy wiek lae moge sie mylić :wink: kolesie co mają po 30 lat startujący na zawodach jak nie siłą to doswiadczeniem nadrabiają . A poza tmy kolesie startujący w MMA czy UFC mają po 40 lat i więcej (oczywiscei nie wszcyscy paru )Mistrzem juz raczej nie zostanę
Napisano Ponad rok temu
... Sam właśnie się zastanawiam czy w swoim wieku stawać na macie i próbowac sił z młodymi czy lepiej dać sobie spojkój.
Jezeli Twoje stawy (zwlaszcza kolanowe) nie sa uszkodzone to smialo wkraczaj na mate i walcz. Parafrazujac: Co za frajda jezdzic caly czas z instruktorem za kolkiem, nie lepiej poszalec za kierownica samemu??
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nie zapatruj sie jednak na zawodowych zawodnikow majacych kilkadziesiat osob od obslugi, odnowy biologicznej itp na utrzymaniu i startujacych bo to cos innego
Musisz zdac sobie tez sprawe ze kazda kontuzja w tym wieku moze byc przyplacona trwalym uszczerbkiem na zdrowiu. Inaczej jest kiedy startowalo sie juz wczesniej a potem satrtuje sie nadal nadrabiajac sile, szybkosc, zwinnosc - technika i obyciem w walce a inaczej kidy zdobywasz doswiadczenie kosztem zdrowia. Mlode kosci, mlode cialo jest mniej narazone na kontuzje niz po 30 w tym wieku proste pekniecie znacznie szybciej moze przerodzic sie w powiklania.
Zabawa w zawody tak - jak najbardziej - prawdziwy wyczynowy trening i zawody wyczynowe nie jesli chcesz zachowac zdrowie.
Napisano Ponad rok temu
A poza tmy kolesie startujący w MMA czy UFC mają po 40 lat i więcej (oczywiscei nie wszcyscy paru )
Nie przypuszczam zeby Cynik75 dysponowal taka kasa na odnowe biologiczna co ci ludzie 8)
Napisano Ponad rok temu
"Sport dla wszystkich- kontuzje dla wszystkich"...
A pamiętam jak po dość ciężkich kontuzjach szybko wracałem w łapki Martiusa, aby nas męczył dalej, a teraz to co...
...pół roku trzeba uważać i pilnować bo się odnowi...
Napisano Ponad rok temu
właśnie zrujnowałeś mje marzenia o karierzeA poza tmy kolesie startujący w MMA czy UFC mają po 40 lat i więcej (oczywiscei nie wszcyscy paru )
Nie przypuszczam zeby Cynik75 dysponowal taka kasa na odnowe biologiczna co ci ludzie 8)
Napisano Ponad rok temu
A brydż sportowy?
Jest jeszcze wiele sportów, które bezpiecznie możemy uprawiać w naszym wieku...
Napisano Ponad rok temu
wygrać w szachy z Fedorem?A szachy?
A brydż sportowy?
CZłOWIEK KTÓRY POKONAŁ FEDORA (w szachy) - nowa nadzieja
Napisano Ponad rok temu
A szachy?
A brydż sportowy?
Panowie looz bez przesady. Czyżbym ja też musiał zejść z maty?? Nie ma mowy, wystarczył Świąteczny weekend "bez" i jestem nie do życia!
Napisano Ponad rok temu
A pamiętam jak po dość ciężkich kontuzjach szybko wracałem w łapki Martiusa, aby nas męczył dalej, a teraz to co...
...pół roku trzeba uważać i pilnować bo się odnowi...
To nie te czasy co kiedys - teraz to rekreacja dla mlodziezy 8)
właśnie zrujnowałeś mje marzenia o karierze
dlugotrwala kariera sportowa jest dla tych co w normalnym zyciu niczego by nie osiagneli nie przypuszczam zebys niechcial nic w zyciu osiagnac poza sportem wiec traktuj sport jako dobra zabawe - nie jako srodek sam w sobie do osiagniecia sukcesu w zyciu. Bo jak zycie pokazuje po latach wiekszosc niegdysiejszych idoli teraz jest zapomniana i zaluje ze nie zajeli sie czyms innym
Napisano Ponad rok temu
Panowie looz bez przesady. Czyżbym ja też musiał zejść z maty?? Nie ma mowy, wystarczył Świąteczny weekend "bez" i jestem nie do życia!
Ci co nie schodza w odpowiednim wieku z maty to ich coraz czesciej znosza
Oczywiscie mowie o sporcie wyczynowym nie takim dla zabawy czy pobawienia sie w gronie odpowiedzialnych osob
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A szachy?
A brydż sportowy?
No nie wiem czy to bezpieczniejsze... szachy i karty zwiększają prawdopodobieństwo uzależnienia od papierosów :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jeżeli są jeszcze jacyś "old boye", którzy chcą trochę powalczyć to oficjalnie informuję, że prawdopodobnie na jesień tego roku bedziemy organizowali GRAND PRIX POLSKI W WALCE WRĘCZ DLA OLD BOY MAN. W turnieju bedą mogli wziąć udział wyłącznie osoby, które ukończyły 35 mrok życia.
Jeżeli jesteście zainteresowani startem w tego rodzaju turnieju to przysyłajcie na mojego maila jakieś namiary to bedę informował na bieżąco.
Pozdrawiam wszystkich weteranów.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
wszechstronność w ju-jitsu
- Ponad rok temu
-
Full-Contact JJ imprezą MMA??
- Ponad rok temu
-
T.S.Wingrove
- Ponad rok temu
-
Wybór Jodogi
- Ponad rok temu
-
Pytanie...
- Ponad rok temu
-
tai jitsu & kick boxing
- Ponad rok temu
-
ochraniacz na szczenke
- Ponad rok temu
-
Psychika
- Ponad rok temu
-
ju jitsu + siłownia
- Ponad rok temu
-
czesc ... bjj czy jiu jitsu.... jaka podstawowa roznica ??
- Ponad rok temu