Katsuaki Asai w Gdyni
Napisano Ponad rok temu
P.S. Podobno dawno nie widziano Asai sensei w tak dobrym nastroju....
Napisano Ponad rok temu
Zaluje, ze sie nie wybralem. Pierwszy staz z Asai sensei, kory opuscilem od kiedy trenuje aikido... Buuu!
Napisano Ponad rok temu
Literówka sie koledze trafila: Katsuaki, nie Katsuali (Szczepan, prociem popraw).
Zaluje, ze sie nie wybralem. Pierwszy staz z Asai sensei, kory opuscilem od kiedy trenuje aikido... Buuu!
A trafiła, trafiła...juz prosiłem Moda o interwencję :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ale kwestia dopytywania się publicznego, kto jest z jakiej organizacji - fuj! Niesmaczna...
Czyli jednak nie ma tak, ze wszyscy na stazu mogą byc incoblanco aikidowcami..))..a mialo być tak pieknie....
Yoshi
PS. Napiszcie co było dalej...
Napisano Ponad rok temu
Hihihii..to z opisu wynika, ze mamy w Polsce japońską sztukę walki w której Japończyk przeprowadza niemieckie egzaminy:)) ładne:)) a jakie międzynarodowe:)))) Wygląda jak jakieś cudo na kiju - drzewiej Sensei Asai po prostu egzaminował)) ale ok..czasy się zmieniaja...dla każdego coś miłego...
Ale kwestia dopytywania się publicznego, kto jest z jakiej organizacji - fuj! Niesmaczna...
Czyli jednak nie ma tak, ze wszyscy na stazu mogą byc incoblanco aikidowcami..))..a mialo być tak pieknie....
Yoshi
PS. Napiszcie co było dalej...
to pewnie dla celów statystycznych bylo.
na nastepnym walnietym zjezdzie sie powie:
- na stazu 37,5% bylo z poza PSA.
...albo moze to bylo dlatego, ze sensej Krac nie chial po próznicy jezyka strzepic i ludzi z poza PSA witac, dopuki nie wiedzial, czy tacy wogole sa :wink:
poza ty nie ma co robic afery - chyba nie bylo tak, ze ci z PSA cwiczyli blizej sensei Asai a reszta gdzies w kaciku za filarem....?
k.
Napisano Ponad rok temu
Y
Napisano Ponad rok temu
Ależ to zupełnei żadna afera...uchowaj Boże! Raczej tylko komentarz do małostkowości, do jakich posuwają się ludzie tak wogole i w tymkonkretnym przypadku. A po co?
Y
luzik Yoshi :wink:
Napisano Ponad rok temu
Powiem tak, że nie wszytsko mi się zgadza z tym co piszecie powyżej. Po pierwsze to z tego co pamiętam to nie sensei Krac zapytał się o oobecność ludzi z PFA tylko sensei Borowski. Ale to nie ważne. Myślę, że nie chciano w ten sposów nikogo urazić tylko dowiedzieć się czy ktokolwiek z PFA przyjechał na staż organizowany pierwszy raz przez PSA i to tyle. Nie należy tu dobierać sobie żadnej ideologi do tego tematu. Ale osób z PFA była rzeczywiście garstka. Nie wiem dlaczego ? Ale to nie moja sprawa.
Jeśli chodzi natomiast o cały staż to: dla mnie było za dużo mówienia a za mało ćwiczenia. Kilka ataków i shiho nage. Zgadza się, że sensei Asai przybliżył nam w jaki sposób wygląda egzamin w Niemczech. Ponumerował nam wszystkie ataki od 1 do 16. Z tym, że podkreślam to była numeracja ataków a nie technik jak kolega piesze w pierwszym poście. Ikkyo to nie 1. 1 to aihanmi i tak dalej. Egzamin na 1 dana to stosowanie ataków od 1 do 8. Dla mnie to naprawdę dość logiczne ale czy chciałbym żeby mnie mój sensei egzaminował w ten sposób, chyba nie
A egzamin był wg mnie dobry. Ciekaw jestem jak było w niedzielę. Bo egzaminy na 2 i 3 dana były właśnie w niedzielę.
Napisano Ponad rok temu
Egzaminy na wysokim poziomie (no może poza jednym na 2 dana). Sesei nie miał uwag do egzaminowanych (poza wspomnianym 2 danem).
O dziwo nikt potajemnie nie przechadzał się po sali i nie sprawdzał legitymacji partyjnych. W trakcie ćwiczeń wydaje się, że wszyscy należeli do "sekty" aikido
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Wydawało mi się, że pytanie o przynależność zadał p. R.J. :wink: Szczegół to jednak mało istotny. Co do numeracji - zgadza się. Numery nadano atakom - przepraszam za wprowadzenie w błąd. Jakoś tak mi się skojarzyło z ikkyo, chociaż cholera wie dlaczego?? Może zmęczenie drogą? Na swoje usprawiedliwienie powiem tylko, że chciałem raczej zobrazować zasadę niż wymieniać całość. Nie mniej jednak walnąłem babola jak stąd do Gdyni. Mea culpa, mea maxima culpa. Zachowałem się jak gówniarz, ale to sie juz nie powtórzy :wink:
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Wyraź swoją opinię o "The Path beyond Thou" S.SEGA
- Ponad rok temu
-
Nishio sensei
- Ponad rok temu
-
Super galeryja ;-)))
- Ponad rok temu
-
demonstracja aikido aikikai
- Ponad rok temu
-
Myśli nieuczesane.
- Ponad rok temu
-
Dlaczego zacząłeś/zaczęłaś ćwiczyć aikido?
- Ponad rok temu
-
Tematy wałkowane ....
- Ponad rok temu
-
Może ktoś z forum się wybiera ? :)
- Ponad rok temu
-
Aikido Ostrow Wlkp
- Ponad rok temu
-
Budojo składa propozycje... więc na co czekać :):)
- Ponad rok temu