Wyraź swoją opinię o "The Path beyond Thou" S.SEGA
Napisano Ponad rok temu
Ale jakoś nadal niemoże to do mnie dotrzeć jak mógł uzyskac tak wysoki stopień-jeśli jego umiejętności nie są na najwyższym poziomie-jak twierdzi pare osób.
Potrafie odróżnić gwiazdorstwo i paplanine w "PBT" która napewno jest celowym działaniem w jego karierze gwiazdy filmowej i panującej wokół niego otoczki.
Ale zwróciłem uwagę na przedstawiane techniki-napewno sposób przedstawienia wręcz niczym teledysk muzyczny(szybkie i krótkie cięcia kadru,przejścia) moga zrobic wrażenie na osobie niedoswiadczonej w tej dziedzinie życia.
Dlatego rozpoczołem ten temat i interesowały mnie wypowiedzi innych na temat mozliwości
i umiejętności Stefka.
Dziekuje
Napisano Ponad rok temu
Ja cwiczylem w swoim zyciu z Doshu M. Ueshiba, Tamura sensei, Sugano sensei, Yamaguchi sensei, Kanetsuka sensei, Asai sensei, H.Kobayashi sensei, Shimizu sensei, Fujita sensei, Endo sensei, Yokota sensei, Osawa sensei, Miyamoto sensei, Yasuno sensei, Ch.Tisser sensei, Yamada sensei, Kanai sensei, Chiba sensei, Saotome sensei.
Robie z nimi co najmniej 2 staze miesiecznie od 20 lat. Wiec mialem czas zastanowic sie co mowie, mam porownanie i mam na czym oprzec swoja opinie.
a moze wpadniesz w polowie kwietnia do berlina na yoshigazaki sensei? dopiszesz sobie do listy, co?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
cos Cie rozsmieszylo? czy nie wiesz moze co znaczy doshu? Bo nie bardzo rozumiem w czym masz taka polewke...
domyśl się 8)
Napisano Ponad rok temu
z tym forum jest jak z filmem...wszystko juz bylo...
Napisano Ponad rok temu
Nikt nie każe Ci mieć własnego zdania, ale przyjmniej nie zabraniaj tego innym.blablabla......
Napisano Ponad rok temu
Stopnie dostaje sie za rozne rzeczy, miedzy innymi w ramach promocji sztuk walki nadaje sie wysokie stopnie ministrom, prezydentom, aktorom. Dlatego zdarzaja sie osoby, ktore nigdy na mate nie weszly, a maja stopien, czasem bardzo wysoki.nadal niemoże to do mnie dotrzeć jak mógł uzyskac tak wysoki stopień-jeśli jego umiejętności nie są na najwyższym poziomie
Seagal osiagnal spory sukces w aikido, wzenil sie w japonska rodzine, uczyl aikido i prowadzil dojo swojego tescia, a potem jako aktor zrobil ogromna promocje aikido wykorzystujac je w filmach. Mial ciekawe zycie i mimo, ze teraz marnie mu idzie, nadal fascynuje dzieciaki i przyciaga je do aikido. Dlatego mozna smialo powiedziec, ze zasluzyl na stopien.
Napisano Ponad rok temu
Nikt nie każe Ci mieć własnego zdania, ale przyjmniej nie zabraniaj tego innym.blablabla......
Nie o to chodzi...Chodzi o to ze niektore rzeczy powinnismy przemilczec...Ale taka jest Polska mentalnosc, wszystko o wszystkim wie i zawsze musi miec zdanie na ktore nie powinien sie raczej wypowiadac. A wypowiedzi na forum nie maja nic do tego...Poprostu z czystego szacunku dla tego co dany mistrz zrobił i robi nie powinno sie go mieszac z błetem...Czy go lubimy czy tez nie...Ale niektorzy wysoko nosza nochal i nie dotrze do nich takie "czcze" gadanie jak moje...Powodzenia zycze bo w przyszlosci takie zachowanie sie odbija...
Napisano Ponad rok temu
Jasne, i niech mit Stefka superfightera dalej sie rozprzestrzenia wsrod mlodego pokolenia :roll:Nie o to chodzi...Chodzi o to ze niektore rzeczy powinnismy przemilczec......
mitycznym aikidockim pol-bogom mowimy stanowcze NIE! 8)
Napisano Ponad rok temu
Jasne, i niech mit Stefka superfightera dalej sie rozprzestrzenia wsrod mlodego pokolenia :roll:Nie o to chodzi...Chodzi o to ze niektore rzeczy powinnismy przemilczec......
mitycznym aikidockim pol-bogom mowimy stanowcze NIE! 8)
Szczepan a kto tu mowi o Bogu??? Czytac nie umiesz? Lepiej niech sie szerzy pewna skromnosc i szacunek wsrod mlodych aikidokow anizeli takie podejscie jakie prezentujesz...Lepiej niech mlodzi sie ucza pokory anie zarozumialosci. I dlatego uwazam ze to My starsi stazem aikidocy powinnismy swiecic przykladem w tym momencie. A ty mimo swojego doswiadczenia (w co nie watpie) nie dajesz dobrego przykladu nowym adeptom jezeli w taki sposob stawiasz sprawe...Nie zapominaj ze wielu zapisalo sie na aikido wlasnie dlatego ze obejrzeli film ze Stevenem Seagalemi dla nich jest guru. Czy to cos zlego? Niech sobie jest...Gdy potrenuja troche dluzej to sami dojda do odpowiednich wnioskow...A czy beda one podobne do Twoich - nie wiadomo. Jedno jest pewne - niczego nie staraj sie narzucac bo wypaczyc umysl mlodego adepta jest bardzo latwo. Mozesz wskazywac droge ale nie prowadzic za ręke...Wiesz co mam na mysli O'modzie...Proponuje poprostu zakonczyc dyskusje i tyle...
Napisano Ponad rok temu
Nie o to chodzi...Chodzi o to ze niektore rzeczy powinnismy przemilczec...Ale taka jest Polska mentalnosc, wszystko o wszystkim wie i zawsze musi miec zdanie na ktore nie powinien sie raczej wypowiadac. A wypowiedzi na forum nie maja nic do tego...Poprostu z czystego szacunku dla tego co dany mistrz zrobił i robi nie powinno sie go mieszac z błetem...Czy go lubimy czy tez nie...Ale niektorzy wysoko nosza nochal i nie dotrze do nich takie "czcze" gadanie jak moje...Powodzenia zycze bo w przyszlosci takie zachowanie sie odbija...
Taka jest polska mentalność i na dodatek europejska, że jesteśmy krytyczni i potrafimy oceniać sytuacje objektywnie, a przynajmniej dążyć do wyrobienia sobie na wszystko własnego zdania... w każdym razie prowadzić dyskusje. Przemilczenie tych spraw może dla Ciebie oznaczać szacunek, dla mnie oznacza conajmniej lekceważenie Aikido oraz osób które się nim zajmują. Jeżeli osoby ćwiczące Aikido nie rozmawiały by na takie tematy bo byłyby to tematy tabu to Aiikido nabrało by charakteru typowo sekciarskiego, a w co niektórych sekcjach zapewne ma taki.
Jedno jest pewne - niczego nie staraj sie narzucac bo wypaczyc umysl mlodego adepta jest bardzo latwo. Mozesz wskazywac droge ale nie prowadzic za ręke...Wiesz co mam na mysli O'modzie...Proponuje poprostu zakonczyc dyskusje i tyle...
Nie da się wypaczyć tak łatwo "umysłu młodego adepta" jeżeli będzie mógł skonfrontować różne wypowiedzi i wysnuć własne wnioski.
Napisano Ponad rok temu
o co chodzi w Twoim podpisie?
k.
Napisano Ponad rok temu
pzdr
Napisano Ponad rok temu
Tak zostałem kiedyś scharakteryzowany przez jedną młodziutką koleżankę z sekcji kiedy pod przykrywką chciała zdobyć pewne informacje o mnie :wink: .o co chodzi w Twoim podpisie?
Napisano Ponad rok temu
Jest on znakomitym aikidoką, z niezmiernie bogatym doświadczeniem w SW, jak również niezrównanym znawcą kultury japońskiej, którą jest do głębi przesiąknięty, no i oczywiście jest również jaśnie oświeconym Tulku ....
Do Szczepana: bierzmy zabawki i idźmy do domu, bo to jak walenie głową w mur :wink: 8)
Napisano Ponad rok temu
BuehehehehePodczas ostatniego stazu w jego karierze w Paryzu w roku 2000 bedac atakowany przez 3 wlasnych, jakze karlowatych uke, po prostu przewrocil sie machajac w gore rozowymi bamboszami i pociagajac uke za soba....
Napisano Ponad rok temu
Dla wszystkich fanów Wielkiego Stefka:
Jest on znakomitym aikidoką, z niezmiernie bogatym doświadczeniem w SW...
I dla porządku, Ch.Tissier to może jest tam jakis aikidoka, ale generalnie showman z bandą wytresowanych uke
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Nishio sensei
- Ponad rok temu
-
Super galeryja ;-)))
- Ponad rok temu
-
demonstracja aikido aikikai
- Ponad rok temu
-
Myśli nieuczesane.
- Ponad rok temu
-
Dlaczego zacząłeś/zaczęłaś ćwiczyć aikido?
- Ponad rok temu
-
Tematy wałkowane ....
- Ponad rok temu
-
Może ktoś z forum się wybiera ? :)
- Ponad rok temu
-
Aikido Ostrow Wlkp
- Ponad rok temu
-
Budojo składa propozycje... więc na co czekać :):)
- Ponad rok temu
-
Jak sie wiaze pas???
- Ponad rok temu