Bejsbol vs. Bo&Jo
Napisano Ponad rok temu
w kazdym razie sie cieplej zrobi zainscenizuje sparingi kij bejzbolowy kontra krotka wlocznia i zobacze jaki sie wynik pokaze
POzdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
jo nie blokuje uderzen/ciec, przeciez nie zablokujesz drewnem ostrego miecza, co? :wink:Czy jo zdoła efektywnie zablokować cios bejsbolem, czy też w ogóle nie jest do tego przeznaczone?
W ostatecznosci sa metody, aby zblokowac uderzenie odepchnac/pchnac i zaatakowac, ale robi sie to w taki sposob aby atakujacy nie zdarzyl "rozpedzic" ataku, i blokuje sie w zasadzie rece trzymajace bron, a nie atakujaca bron.
Napisano Ponad rok temu
Innymi słowy tradycja przełożona na dzień dzisiejszy .
Bez tych umiejętności radzę trzymać się wskazówek Szczepana bo są bardzo trafne.
Pozdro.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
NIe wiem tylko czy się bojowo naparzają bo ludzie aikodo to intelektualiści.
Faktem jest że mają jo opanowane jako formy. Ponadto w każdym dobrym klubie Modern JJ gzie się szkoli pod kątem technik interwencyjnych.
Pozdro.
Napisano Ponad rok temu
Dostałem raz czymś takim w baniak. Chwała bogu że to samoróbka z jakiegoś lipnego drewna była i mi sie na bani złamała. Straciłem przytomnośc na 3 godz. a o ruszaniu szyją to moglem przez 2 tygodnie zapomniec. A teraz mam cytuje: "... ubytek kory mózgowej w prawej okolicy czolowej..."Przyjol ktos z Was uderzenie "polskim bejzbolem"...?
Napisano Ponad rok temu
Oczywiście rozważanie jest czystko akademickie. W mieście prędzej gościa z bejsbolem niż z jo spotkamy. :wink:
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Collegium Gladiatorum
- Ponad rok temu
-
"CIECIA" NUNCHAKU - trening na worku
- Ponad rok temu
-
celowanie z bronii palnej
- Ponad rok temu